Karminca bál a Ma'mint'Ti előadásában‏ (aug. 23-28.)

2014.08.16. - 12:00 | vaskarika.hu

Karminca bál a Ma'mint'Ti előadásában‏ (aug. 23-28.)

Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár

Dátum: 2014.08.23 - 28.

"Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket." T.S. Eliot angol költő Macskák című könyve alapján a Ma'mint'Ti színjátszócsoport Karminca bál című előadása látható a sárvári Nádasdy-vár udvarán 5 napon keresztül.

Szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a Ma'mint'Ti színjátszócsoport Karminca bál című előadására, mely Andrew Lloyd Webber zenéje és T. S. Eliot Macskák című könyve alapján készült.

Az előadások helyszíne és időpontja: a sárvári Nádasdy-vár udvara, 2014. augusztus 23-24-25., 27-28. 20 óra.

Rendezte: Schimmer Roberta.

A darab a különböző személyiségű, magaviseletű és emberi tulajdonságokkal felruházott macskák életét, hétköznapjait mutatja be. London háztetőin minden évben összegyűlnek a környék macskái, és megrendezik a Karminca bált, hogy a karmincák vezére, Old Csendbenlenn kiválasszon közülük egyet, aki visszakaphatja addigi életét, új megbecsülést szerezhet magának. A bált Mr. Mefisztulész és Victoria nyitja meg. A régen virult, s mára elhervadt Grizabella a város peremén él kitaszítottan, magányosan, bebocsátást várva a csapatba, melynek egykor tagja volt. Gus, a vén színházi macska letűnt szerepeiben álmodja életét, míg a csavargó Jam Mikering és Mindlevery tökéletes tolvajpárost alkotva keresi a nyitott ablakok adta lehetőségeket. A vén Gimb-Gömb látszólag naplopó és semmirekellő, ám mikor senki sem látja, akkor talpra szökken, s leveti mihaszna jellemét. Régmúlt sorsok emlékei fonódnak össze, válnak szét, majd kapcsolódnak újra egybe a macskabál időtlen rengetegében, ezer élet lehetőségét sűrítve bele zenébe és táncba, hol egy kézmozdulat száz évet mesél el. Minden dal egy itthagyott lábnyom, minden epizód egy végigjárt út, melyben saját világunk dereng fel egy-egy pillanatra, ahogy a macskák szeme is tükrözi a hold világát. Miközben a karmincahad tánca múltat jövővé varázsol, mi is megérezzük talán az emlékek erejét, s rájövünk újra az időtlen igazságra: élet nem múlik el nyomtalanul.

Az előadásra a belépés díjtalan.


Új hozzászólás