Garázsfuvola, avagy Mozart napjainkban

Képgaléria megtekintése2014.08.18. - 00:25 | Szokol Gábor

Garázsfuvola, avagy Mozart napjainkban

Bodrogi Éva, W. A. Mozart: Varázsfuvola című daljátékát álmodta újra és öltöztette fiatalos, modern és humoros köntösbe. A Garázsfuvola - mely a modern változat címe - olyan időtlen kérdésekkel foglalkozott, mint a szerelem, a gyermek- és felnőttkor, álom és valóság, a jó és a rossz bennünk létező örök keveredése. A darabot augusztus 16-án láthatta a közönség a büki Átriumban.

A kétfelvonásos darab egy párbeszéddel indult két gyerkőc és a mesélni kívánó dadájuk között, aki meginterjúvolta a két srácot, hogy mit szeretnének hallani mese gyanánt. A fiú csak gonoszokat akar a mesébe tükrözve, a mai elvadult fiatalságot, míg a kislány egy piros hajú nőt szeretne - így születik a történetbe az Éjkirály Nőcske.

Papagésának, a Baby Sitter-nek sikerül meggyőznie a gyerekeket, hogy kell jó is a mesébe, így kerül Pamino a képbe, valamint Papagéza, a megtréfált nevű madárember. A dalszövegekbe ízlésesen "nyúltak bele", és megtartották az áriák gyönyörű hangzásukat. A darabot rendező Bodrogi Éva átértelmezését óriási ováció fogadta a finálé után.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás