Csepregi búcsú az Ataru dobosaival és Vastag Csabával

Képgaléria megtekintése2014.08.19. - 00:40 | Orbán Tamara - Fotó: Kóbor Károly

Csepregi búcsú az Ataru dobosaival és Vastag Csabával

Kétnapos rendezvénysorozat színesítette a csepregi búcsút a hétvégén. Augusztus 16-án, szombaton retro discóval kezdődött, vasárnap délelőtt misével és a 90 éves sportegyesület kiállításával folytatódott a rendezvény. Délután kulturális programok, kirakodóvásár, labdarúgó mérkőzések, koncertek, majd hajnalig tartó buli zárta a Mária búcsút.

2014. augusztus 16-án és 17-én került megrendezésre a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület és partnerei összefogásával a Csepregi búcsú, valamint ezzel egybekötve ünnepelte 90. jubileumi évfordulóját a Csepregi Sportegyesület, 10. évfordulóját pedig a Jankovich - kórus.

A szombati Retro Video Disco is nagy sikert aratott a látogatók körében, de a vasárnapi programok azt is felülmúlták. Már a 15 órás megnyitóra szép számban összegyűltek az érdeklődők, ahol beszédet mondott Ravadich Zsolt, a Csepregi Sportegyesület nemrégiben megválasztott új elnöke, Vlasich Krisztián a Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság, valamint a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület elnöke, és Ágh Péter országgyűlési képviselő. Finta József plébános úr pedig áldást adott az egyesület további működésére, felszentelte a korábban átadott új játszó- és közösségi teret is.

Az idei programokon is lehetőségük volt a helyi tehetségeknek, hogy megmutassák miért is érdemes Csepreg hírnevét öregbíteni. A színpad előtti teret a Rózsaszirom és Csepreg Város Mazsorett csoportja népesítette be, akiknek minden figyelmet lekötő műsora hatalmas tapsot kapott.

A résztvevők együtt ünnepeltek a 10 éves Csepregi Jankovich-kórussal is, akik vendégekkel érkeztek a Malomkertben felállított sátorba. Így a tisztelt nagyérdemű megismerkedhetett a Peruska Mária énekkarral és a Nardai tamburazenekarral is.

A horvát-magyar jó barátságot még szorosabbra fűző műsort követően az ATARU TAIKO japán dobszínház vette birtokba egy felejthetetlen órára a színpadot. Műsoruk betöltötte az egész Malomkertet, az ámulatba ejtett közönség vastapssal jutalmazta az ütősegyüttes bemutatóját.

Ezt követően ismét a táncé lett a főszerep, hiszen a helyi - Barasics Edina vezette - Mosoly tánccsoport, zumba és hangulatos hastánc bemutatója után a Westside tánccsoport látványos előadása következett.

Az estének itt azonban még korántsem lett vége, hiszen 21 órától zenélt az Unikum zenekar, a sztárfellépő pedig Vastag Csaba volt, aki műsorával megkoronázta az estét. Ekkorra már rég nem látott tömeg töltötte be a Malomkertet, és láthatóan mindenki nagyon jól érezte magát.

A fellépőkön, a búcsúi árusokon túl meghívást kapott két helyi kistermelő is, akik a sátor mellett felállított fa pavilonokból tudták saját maguk által előállított hazai termékeiket reklámozni, közkincsé tenni.

A nap nem telhetett el sport nélkül sem, hiszen a foci kedvelőit két bajnoki labdarúgó mérkőzés várta a Malomkerti Sportlétesítményben, ahol a hazai csapat fogadta először a VÉP VSE U21-es ifjúsági, majd pedig a felnőtt csapatát. Mind a két mérkőzés kiélezett küzdelemmel zárult. A hazai csapatok mindent megtettek azért, hogy egy izgalmas meccset játszhassanak a szép számban megjelent nézők előtt. A jól felkészült csapatok végül nem bírták egymás erejét felülmúlni, így az ifjúsági csapatok 1-1-es, a felnőtt csapatok pedig gól nélküli eredménnyel zárták a délutánt.

A rendezvényen fellépő csoportoknak 1-1 tányér meleg gulyással is kedveskedtek és a sátor oldalában felállított büfé pedig igyekezett minden igényt kiszolgálni.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás