Háremrablás Szultániában - Savaria Karnevál 2014 (fotóriport)

Képgaléria megtekintése2014.08.24. - 00:45 | Büki László 'Harlequin' - Fotók: Dart

Háremrablás Szultániában - Savaria Karnevál 2014 (fotóriport)

Augusztus 23-án, szombaton a mostoha időjárás ellenére is megtörtént az, amitől Szultánia török őre és háreme rettegett: a Legio lekardozta a ködöt, az esőt, a szelet, hogy magához láncoljon húszölnyi szépséges hastáncos rabszolganőt. A hivatalos verzió szerint csak a császári adót jöttek behajtani, de a szabad rablás mindig "drágább kincs", mint a hivatalos "pénzbeszedés". Most mégis előbbi volt a szebben csillogó, ugyanis a behajtott császári adót a „Kézfogás a gyermekekért" Szociális Egyesületnek adományozták! Úgy tudjuk, ma 11 órakor ismét rajtaütnek a háremen! A Keleti Udvarban eközben táncbemutatókat láthattak a karneválozók kelet és nyugat egzotikus világából. S hogy teljes legyen az orientális orientációnk, Szultániából is villantunk hastáncos fotókat - igaz, ezeket még péntekről.

A szombati nap további beszámolói: 

Látott-e vért a vért? - Nagy gladiátorjáték a Történelmi Témaparkban

2014.08.24. - 02:30 | Büki László 'Harlequin'

Látott-e vért a vért? - Nagy gladiátorjáték a Történelmi Témaparkban

Európa legnagyobb létszámú és egyik legismertebb gladiátorcsapata szombaton egy nagy gladiátorjátékkal elégítette ki a nézők adrenalinigényét, s bízta olykor szimpátiájukra a vesztesek további sorsát: élet-halál kérdése "csúcsosodott ki" egy-egy hüvelykujjban.

 

 

Milyen a római divat? Esős... - Savaria Karnevál 2014

2014.08.24. - 01:30 | Büki László 'Harlequin' - Fotók: Dart, BLH

Milyen a római divat? Esős... - Savaria Karnevál 2014

Augusztus 23-án, szombaton az időjárás elgáncsolta a késő délutáni és esti programokat, ám néhány eseményre így is sikerült eljutnunk, többek közt a Forum Színpadon az Isis Big Band és a Barabonto, a Sörtéren a Peet Project koncertjére, valamint az Aréna utcai Történelmi Divatház divatbemutatójára. Esőillatú képes eseményidézésünk.

 


Apró-cseprő csodák a Művészetek utcájában - Savaria Karnevál 2014

2014.08.24. - 00:15 | Tamási Boglárka - Fotók: Waldo

Apró-cseprő csodák a Művészetek utcájában - Savaria Karnevál 2014

A Művészetek utcája idén is a nyugalom, a sok csoda, a közös alkotás és a rácsodálkozás helyszíne volt. Kötélnyaklánc, színes üvegmécsesek, ékszerek mindenféle anyagból, festmények. Idén sem mondhatjuk, hogy egyszínűre sikerült az utcakép, ahol a helyi művészek bemutatkozása mellett a kézműves technikákat is kipróbálhatták az alkotni vágyók.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás