Burning Man - Modern hippik a nevadai sivatagban (fotósorozattal)

2014.08.30. - 14:00 | vaskarika.hu - Fotók: facebook

Burning Man - Modern hippik a nevadai sivatagban (fotósorozattal)

A nevadai Black Rock sivatagban rendezik minden évben az extrém és fantasztikus Burning Man Fesztivált, ahol évente több tízezer ember gyűlik össze, és megépítik Black Rock City-t, ezt a csodálatos metropoliszt, amely a művészet, önmegvalósítás és önállóság otthona lesz. Egy hét elteltével pedig ismét átveszi a homok az uralmat a város helyén.

A Burning Man az egyik legextrémebb fesztivál, melyet minden nyár végén megrendeznek Amerikában, a Nevada állambeli Black Rock sivatagban. A fesztivál a mindentől távol eső kiszáradt tómederben leginkább a radikális önkifejezésről, civilizációtól való elvonulásról, másokkal való együttélésről szól. Idén egy 32 méter magas figura rituális elégetésével ér véget szeptember 1-én a fesztivál.

1986-ban egy radikális önkifejezés részeként, egy baráti társaság gyújtott meg először nagyméretű bábut San Francisco egyik partszakaszán. Akkor még senki nem gondolta még, néhány évvel később a világ legextrémebb fesztiváljaként fogják ünnepelni a Burning Mant. A fesztivál egyébként még mindig radikálisan eltér a profitorientált óriásrendezvényektől, mivel itt tiltott a pénz használata (még a fellépők sem kapnak pénzt).

Kimondottan a fogyasztói társadalom ellenpólusaként zajlik a rendezvény, itt cserekereskedelemmel szerzik be a résztvevők amire szükségük van. A hatalmas égő "emberen" kívül más látványosságokkal is lehet találkozni, például: mutáns járművekkel, bizarr kiállításokkal és óriás méretű installációkkal. Az éghajlati tényezők még extrémebbé teszik a fesztivált. Nappal pedig perzselő hőség van, 40 fok feletti hőmérséklettel, éjszaka pedig alig éri el a 10 fokot. 

Burning Man Believe from Kim Planert on Vimeo.

Új hozzászólás