Széles utat mindenkinek! - V. Motoros és Baleset-megelőzési Nap

Képgaléria megtekintése2014.08.31. - 00:30 | Tamási Boglárka - Fotók: Dart

Széles utat mindenkinek! - V. Motoros és Baleset-megelőzési Nap

Számos bemutatóval, vezetéstechnikai és ügyességi versennyel, a Demény Team motoros streefighter show-jával, mentési szimulációval, valamint motoros felvonulással találkozhattak a résztvevők az V. Motoros és Baleset-megelőzési Napon. A rendezvénnyel az interaktív, szórakoztató, látványos motoros bemutatókon keresztül a prevencióra is felhívták a figyelmet.

Augusztus 30-án a Szombathelyi Motorosok Közhasznú Egyesülete immáron 5. alkalommal rendezte meg Motoros és Baleset-megelőzési Nap rendezvényét, együttműködésben a Vas megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságával, a TDK Epcos-szal és a Toldi Autósiskolával. A rendezvény helyszínéül ismét a Family Center parkolója szolgált. A jubileumi rendezvény országos szinten egyedülálló vállalkozás: egyszerre motorosok találkozási pontja, színes látványosság és baleset-megelőzési kampány. 

Az időjárás is kedvezett azoknak, akik a rendezvényt választották szombat délutáni programnak. Vasparipák - többek között Suzuki, Honda, Ducati, BMW, Harley Davidson, Kawasaki, Aprilia, trike, Simson, MZ, valamint oldalkocsis Pannónia (hogy a magyar motorgyártás eme remeke se maradjon ki a felsorolásból) lepték el a parkolót, s szolgáltak látványelemként a rendezvényen, miközben a különböző gyakorlópályákat gyerekek és felnőttek vették birtokba.

A program során látványos rendőrségi motorok, autók is felsorakoztak a gyerekek legnagyobb örömére, ezek mellett lehetőség nyílt arcfestésre, a Toldi Autósiskola standjánál totó kitöltésére, KRESZ táblák jelzéseinek kirakására, a Vas megyei Rendőr-főkapitányság standjánál tesztelhettük tudásunkat, a vállalkozó kedvűek szlalompályán is kipróbálhatták ügyességüket pedálos gokartokkal. 

14 óra után kezdődött a legtöbb nézőt vonzó attrakció, a DEMÉNY TEAM lenyűgöző, látványos streetfighter show-ja. Demény Laci és Demény Zsolti 2000-óta foglalkoznak az extrém motorozással. Napjainkig több száz fellépésen és versenyen vettek részt Magyarországon, Európa több országában, sőt még Marokkóban is bemutatták a tudásukat. 2005 óta nagyobb hangsúlyt fektetnek a bemutatókra, vagyis a közönségszórakoztatásra. Emiatt a motorok megjelenése szinte megegyezik a gyárival, illetve több pirotechnikai elemmel is fel vannak szerelve, amelyek mind nappali, mind a night show-kon is nagy sikert aratnak. Előadásukban mindent láthattunk, ami a közúti közlekedésben elképzelhetetlen, vagy életveszélyes számunkra. Az i-re a pontot az eldurranó hátsó gumi tette, a bámulatos produkciót a közönség nagy tapssal jutalmazta.

Ezután átvonultunk a parkoló másik pontjára, ahol részesei lehettünk egy közúti balesetmentési szimulációnak. E látványos és tanulságos bemutató résztvevője volt a pomázi Önkormányzati Önkéntes Tűzoltóság részéről az ország egyetlen tűzoltómotorja, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület (Vép - Bozzai), a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, a Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezet, a Hungary Ambulance Mentőszolgálat mentőmotorja, a Magyar Mentőmotor Alapítvány, valamint a Magyar Vöröskereszt Szombathelyi Területi Szervezete.

A Szombathelyi Motorosok Közhasznú Egyesületének rendezvényét mi zárhatta volna illőbben, mint egy benzingőzszagú, motorok robajától hangos felvonulás.

Széles utat mindenkinek!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Korcsmár Péter 2014.08.31. - 22:12
A Magyar Mentőmotor Alapítvány is jelen volt és aktívan részt vett a rendezvényen.
BLH 2014.09.01. - 00:17
Hozzáírtuk a cikkhez ( a rendezvény plakátján nem szerepelt az alapítvány).