A Budapest Saxophone Quartet koncertje a Premontrei Gimnáziumban

Képgaléria megtekintése2014.09.08. - 21:00 | Horváth Ágota - Fotók: Büki László 'Harlequin'

A Budapest Saxophone Quartet koncertje a Premontrei Gimnáziumban

Az újraindulásának 20. évfordulóját ünneplő Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumban adott dél-koreai koncertkörútja előtt hangversenyt a Budapest Saxophone Quartet szeptember 8-án.

A kvartett tagjai 2004-ben szereztek diplomát a Párizsi Zeneakadémián. Az elmúlt 19 évben közel 1000 hangversenyt adtak Magyarországon és külföldön. Munkásságukat 2011-ben Artistus-díjjal jutalmazták.

A Premontrei Gimnázium jubileumi ünnepségsorozatának egyik állomása volt a Budapest Saxophone Quartet koncertje, amelynek méltó helyszínéül nem is szolgálhatott volna más jobban, mint a gimnázium - akusztikájáról híres, csodaszép - díszterme.

A kvartett tagjai: Szepesi Bence, Puskás Levente, Tószegi Bernát és Horváth Marcell változatos repertoárral készültek az intézmény tanárai, diákjai számára. Gyönyörűen szólt a hangszerekből J. S. Bach zenéje, Rossini operáinak dallama, Kodály Zoltán Mátrai képek című műve. Végül Kovács Béla: Sholem Alekhem, Rov Feidman megrendítő klezmermuzsikája csendült fel.

A művészek magas színvonalú játékát vastapssal köszönte meg az ünneplő közönség, így a ráadásszámokban újabb meglepetésben lehetett része. Jimmy Giuffre: Ragtime és Louis Prima: Just a Gigolo című zeneszáma nagyszerű hangulatot teremtett.

A mai koncert szép példát adott arról, hogy a tehetség, az alázat és a jó közönség együttes ereje képes a magasságokba emelni az ember lelkét.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás