Csepreg Feszt 2014 - Szüreti felvonulás, fúvós találkozó, BE-JÓ tűztánc a zárónapon

Képgaléria megtekintése2014.09.23. - 00:20 | Kóbor Károly

Csepreg Feszt 2014 - Szüreti felvonulás, fúvós találkozó, BE-JÓ tűztánc a zárónapon

A Csepreg Feszt zárónapján megrendezésre került az immár hagyományossá vált szüreti felvonulás, ami a fesztivál egyik legvidámabb színfoltja volt. A színpadon fellépett a Lunah és az Abrakadabra hastánc és Művészeti Iskola, a tűzoltók pedig rögtönzött bemutatót tartottak a város utcáin. A fúvóstalálkozóval, és a Big Mouse Band zenekar koncertjével fűszerezett zárónapot a BE-JÓ tűztáncosai zárták.

A Deák utcai sportpályán szép számban gyülekeztek a szüreti felvonulásra készülők vasárnap délután. Egy kis beszélgetés után elindultak bebarangolni Csepreg városát zeneszóval, amihez a taktusokat három fúvós alakulat adta. Egy fél utcányival arrébb már némi pihenő is jutott, Horváth József szőlősgazda, volt alpolgármester feleségével minden menetelőt megkínált musttal vagy borral. Eközben a Lunah és az ABRAKADABRA Hastánc és Művészeti Iskola szórakoztatta a Promenádon várakozó közönséget. A több kilométeres kör után a felvonulók a Fő térre érkeztek, ahol a helyi fúvóscsapat köszöntött minden résztvevőt. A hazai tűzoltók meglepetésre ízelítőt is mutattak be korabeli tűzoltókocsival, picit mindenki elázott, de senki sem bánta igazán.


A fúvóstalálkozó elején az „igazi eső" is megérkezett, és emiatt a művelődési házban folytatódott a ceremónia fúvóspárbajjal, ahol a terem a szabad tér után kicsinek bizonyult. Mosonmagyaróvárról a Kühne Koncertfúvószenekar és mazsorettcsoport, Ausztriából Musikverein "Edelserpentin" Bernstein fúvósai élvezték Csepreg Város Fúvószenekarának és Csepreg Város Mazsorett Csoportjának a vendégszeretetét. persze nem feledve a közönség, a programok szervezői, rendezői, ugyanilyen szintű empátiáját sem. A Mosoly tánccsoport itt is kitett magáért, a szűkre szabott fellépő helyükön is megcsillantották tudásukat, amiért Barasics Edinának és csapatának nagy köszönet jár.

Elállt az eső, a Big Mouse Band zenekara már a szabadtéri színpadon búcsúztatta a három napos fesztivált. A három napos rendezvényt a kőszegi BE-JÓ tűztáncosai zárták. Szép volt, jó volt, mindennel meg voltunk elégedve, jöhet a következő!

Beszámolónk az előző két napról: 

Csepreg Feszt 2014 - Reneszánsz esküvő, lovagi bemutató és skót dudás a második napon

2014.09.22. - 00:20 | Kóbor Károly

Csepreg Feszt 2014 - Reneszánsz esküvő, lovagi bemutató és skót dudás a második napon

A Csepreg Feszt második napján került sor a hagyományos reneszánsz esküvőre, emellett fellépett az Ungaresca Senior Táncegyüttes, Szecső-Kovács Julianna táncművész, míg Kéri György skót népi muzsikával szórakoztatta a nagyérdeműt.

 

 


Csepreg Feszt 2014 - Operettgála, Big Box és csepregi boszorkányok a nyitónapon

2014.09.21. - 00:50 | Kóbor Károly

Csepreg Feszt 2014 - Operettgála, Big Box és csepregi boszorkányok a nyitónapon

Lakodalmi kalácskészítéssel, reneszánsz játszóházzal, apródpróbákkal, bábszínházzal indult szeptember 19-én, pénteken a Csepreg Feszt első napja. Kiállításokkal folytatódott, majd színpadra lépett a Farkas Sándor Egylet Fűben-fában az orvosság című darabjával, amin remekül szórakozott a közönség, akárcsak a Répce Citerabarátok Köre és a Csepregi Nyugdíjas Énekkar műsorán. Az est fénypontja az operettgála volt, amin Tóth Éva és Leblanc Győző népszerű operettdalokat adott elő, de nemcsak ebből a műfajból gáláztak: zárásként például a Kell még egy szó dallamaira búcsúzott a népszerű duó. Az első nap befejezésére a kőszegi fiatalokból alakult Big Box csapata kapott lehetőséget. A Kőszeg Big Band és FuzzBox legjavából alakult együttes latin-rock-funky stílusban tolta a jól ismert Santana, Stevie Wonder, Joe Cocker számokat.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás