Négy kölcsönözhető kerékpárral bővítette kínálatát a Tourinform Iroda

2014.09.22. - 19:40 | vaskarika.hu

Négy kölcsönözhető kerékpárral bővítette kínálatát a Tourinform Iroda

Szeptember 22-től kerékpár kölcsönzési lehetőséggel is élhetnek az érdeklődő vendégek a szombathelyi Tourinform Irodában.

Négy partner, köztük az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ és a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. együttműködésében zajlik a Turisztikai desztináció és rendezvények ismertségének növelése és a turisztikai infrastruktúra korszerűsítése a Muravidéken, Vas és Zala megyében (TURIZMUS & MÉDIA című, SI-HU-2-1-002 számú) projekt. A projekt a Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 pályázati konstrukció támogatásával valósul meg.

A szlovén-magyar határ menti együttműködés által érintett térség, a Muravidék, Zala megye és Vas megye területe, közös történelmi múlttal, hagyományokkal és művészeti, szakrális, valamint kulturális örökséggel rendelkezik.

A program legfontosabb feladata a térség idegenforgalmi látnivalóinak népszerűsítése, valamint a szlovén-magyar határvidék közös kulturális turisztikai desztinációjának fejlesztése, az emberek, szervezetek és intézmények közötti határon átnyúló és folyamatos együttműködés megerősítésével.

A tágabb értelemben vett cél a határrégió turisztikai értékeinek népszerűsítése, ezáltal a turizmus fellendítése, a turizmusból származó közvetett és közvetlen bevételek emelkedése, és a desztináció versenyképességének javítása.

A kiemelt célok megvalósításához elengedhetetlen feltétel volt, hogy a modern kor elvárásainak és a turisták minél hatékonyabb kiszolgálásának érdekében a szombathelyi Tourinform iroda építészeti és szolgáltatásbeli frissítést kapjon.

Ezen pályázati konstrukció és Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával 2013 őszén sor került a turisztikai információs iroda teljes körű felújítására, melynek ünnepélyes átadója ez év januárjában volt.

A fejlesztés újabb állomásaként, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ a turisztikai információs iroda szolgáltatásbővítésére - szintén a Turizmus és Média pályázat támogatásával - 4 db, a városi kerékpározáshoz szükséges kiegészítőkkel felszerelt kerékpárt vásárolt kölcsönzésre. Az ünnepélyes átadó időpontja nem véletlen, szeptember 22-e  Európa-szerte az Autómentes Nap Ünnepe, mely felhívja a figyelmet a környezettudatosságra, környezetvédelemre, az egészségesebb életvitelre. A belvárosi kerékpárkölcsönzés lehetőségével egy újabb szolgáltatással bővül a szombathelyi turisztikai kínálat.

Az AGORA pályázati részének összköltségvetése:

141.994,68 Euro, megközelítőleg: 42 millió Ft

Ebből a 4 db kerékpár ára: bruttó 399.000 Ft

A kerékpárok felhasználási területe: kerékpárkölcsönzés

Pályázati indikátor: szolgáltatásbővítés a szombathelyi Tourinform irodában (Király u. 1/A)

A kerékpárok technikai paraméterei:

  • Schwinn Csepel Landrider acélvázas kerékpár (ragaszkodtunk a magyar gyártóhoz)
  • 28-as méretűek (felniméret szerint meghatározva)
  • 21 sebességesek
  • Felszereltség: világítás, sárvédők, csomagtartó, láncvédő, prizmák
  • Kiegészítő felszerelések: sisak, láthatósági mellény, pumpa, pót kerékbelső, kerék külső leszedő szett, kerékbelső ragasztó szett, kerékpár zár

A kerékpárokat szeptember 22-től a fent nevezett határon átnyúló projektben előírtak szerint, a projekt megvalósítási idejének lejártáig / 2015.január 31./ kauciós díj ellenében és kerékpárbérleti szerződés megkötése mellett, 2015. február 1-től az alábbiakban részletezett kerékpárbérlési árakon lehet igénybe venni a szombathelyi Tourinform Irodában / 9700 Szombathely, Király u 1/A /.
 
Kerékpárkölcsönzéssel kapcsolatos árak és információk:
 
A bérbe vehető kerékpárok és tartozékai személyenként, melyeket az alábbi árak tartalmaznak:

  • 1db női Csepel kerékpár
  • 1 db zár
  • 1 db sisak
  • 1db láthatósági mellény
Kerékpár kölcsönzése / 1 óra / db 500 ,-Ft
Kerékpár kölcsönzése / 2 óra / db 800,-Ft
Kerékpár kölcsönzése / 3 óra / db 1.100 ,-Ft
Kerékpár kölcsönzése / 4 óra / db 1.500 ,-Ft
Kerékpár kölcsönzése / 1 nap / db 2.100,- Ft
Kaució / db 10.000 ,-Ft
Késedelmi díj/ óra / db 300 ,-Ft

A fenti árak 2015. február 1-től érvényesek!
2014.09.22 - 2015.01.31 között
kauciós díj ellenében kerül biztosításra a kerékpár kölcsönzési szolgáltatás.

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

szagértő ormány 2014.09.23. - 00:27
A szegedi közbringa rendszerben 200 Ft-ba került tavaly egy óra, 800 forintba pedig az egésznapos használat ( 6-21 óráig). Azért ez ahhoz képest közel háromszoros ár. Hogyan zajlik a kölcsönzés, mi kell hozzá és hogyan fogják ellenőrizni a bringákat, ha esetleg nem viszik vissza?