A zene mindenkié - Zenetörténeti kiállítás a Smidt Múzeumban

Képgaléria megtekintése2014.10.09. - 01:00 | Nagy Zoltán

A zene mindenkié - Zenetörténeti kiállítás a Smidt Múzeumban

"A zene mindenkié" címmel október 7-én nyílt meg a Fúvósmuzsikáért Alapítvány és a Smidt Múzeumért Alapítvány közös tárlata, amely a Schola Cantorum Sabariensis, a Szombathelyi székesegyház Werner Kórusa és Szombathely Város Fúvószenekara emlékeit mutatta be a Smidt Múzeumban.

Kamarakiállítás nyílt „ A zene mindenkié" címmel a Smidt Múzeumban, az 1934. decemberében alakult Schola Cantorum Sabariensis és Szombathely Város Fúvószenekara válogatott emlékeiből.

A zenés műsorral színesített megnyitóra sokan voltak kíváncsiak, a vendégek közt régi kórustagok is jelen voltak. A kiállítást a Dr. Takácsné Dr. Tenki Mária nyitotta meg, a zenés műsorban a Szombathelyi Székesegyház Werner Kórusa és a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola diákjai működtek közre.

A megnyitó után kerekasztal-beszélgetésre invitálták az érdeklődőket, melyen Marosfalvi Antal, egykori „Scholás" társaival idézte fel a múlt emlékeit. A beszélgetést, Dr. Pem László egyházmegyei igazgató, a Werner kórus karnagya, és Dr. Smidt Erzsébet, a Smidt Múzeumért Alapítvány elnöke vezette.

A kiállítás 2014. december 15-ig látogatható.


A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás