Killakikitt szövegelés a Végállomásban

Képgaléria megtekintése2014.10.12. - 21:30 | Szívtipró Srác - Fotó: Pipli Bence

Killakikitt szövegelés a Végállomásban

AZA és Tirpa, a két killa, azaz a Killakikitt látogatásának alkalmából vehették birtokba október 11-én a Végállomást a hip-hop rajongók. Nem sokkal kapunyitás utáni érkezésünkkel nem tartoztunk az elsőnek érkező vendégek közé, amiből már érezhettük, bizony nagy lesz az érdeklődés a Killagoons lemez apropójából idelátogató csapatra.

A külső terem este fél 11 magasságára a már talán kicsit unalmasnak számító hip-hop slágerekre táncoló emberekkel telt meg. A Purestyle Division csapat rezidens lemezlovasa igyekezett felpezsdíteni a hangulatot, a minden buli kötelező és megkerülhetetlen kellékeként elhangzó számok mellé 1-1 újabb, frissebb hip-hop nótával, ám ez csak többé-kevésbé volt sikeres.

A belső terem kapuinak megnyitása után a szegedi illetőségű Fakapoe kezdte meg a mikrofonozást. A CK Records képviselője először járt Szombathelyen, s bő 20 perces műsorral ajándékozta meg a nagyérdeműt. A produkció után egy átvezetést követően, hajnali fél 1 tájékán következett az est fénypontja, a Killakikitt. A Fakapoe-énál jóval pörgősebb zenéket a közönség egy emberként üvöltötte, így tettünk mi is. A srácok előző esti szegedi koncertjén érezhetően berekedtek, ami a hangosítás beállításai elé gördített akadályt, így a nyitó számot kétszer hallhattuk. Köszönjük!

Az egyébként rövidnek nem mondható, bő egy órás koncerten a killák régebbi és újabb dalai is helyet kaptak, mint például a Ne szarakodj! lemezen szereplő Az igazi kezdet, melyben még Akkezdet egyik phiát, Saiidot is megidézték egy strófa erejéig. Az újabb slágerek közül mindenképp kiemelendő a hardcore rap első, egyetlen és hamisítatlan képviselőjével, az Onyx-szal készült közös számuk, mely a Fuck You angol kifejezést magyarra fordítva kapta címül. Korábban elképzelhetetlen volt, hogy egy magyar zenekar, együttes olyan híres és elismert csapatokkal dolgozzon együtt, amelyen hip-hop generációk nőttek fel. Ez a közreműködés alighanem a Killakikitt és a magyar hip-hop egyik legnagyobb elismerése és eredménye, amiért mi nagyon hálásak vagyunk.

A fellépések utáni levezetésre a legalább 170-180 fős közönségnek csak maréknyi része maradt, sokan a fotózást, dedikálást választották. Mi speciel próbáltunk beszélni Azáékkal, nem igazán tudtunk a közelükbe férkőzni. Azt azonban sikerült kideríteni, hogy végső stádiumban a Brigád lemez (NKS+Killakikitt), így ezt az infót a szervezőknek küldjük, egy jó tipp a jövő évi programtervhez.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás