Márton napi kirakó a Fő téren

Képgaléria megtekintése2014.11.08. - 01:00 | vaskarika.hu - Fotók: Nagy Zoltán

Márton napi kirakó a Fő téren

Ismét benépesült a Fő tér önfeledten játszó gyermekekkel és családtagokkal, hiszen a Márton kirakó a Márton napi népi hagyományokhoz kötődő játszóprogram, egy 9 helyszínre épülő pontgyűjtő verseny, melyben kirakók, ügyességi, egyensúlyozó és labdajátékok szerepelnek. A programot az Agora Gyermekek Háza szervezte a Szent Márton Ünnep alkalmából.

A játékhelyszínek feladatain keresztül a résztvevők megtudhatják, mi a jelentősége annak, hogy milyen színű lovon érkezik Szent Márton, mit jelent, ha Márton napján a lúd jégen áll, vagy szabad-e Márton napon ruhát mosni, libát enni. Minden megoldott feladatért pecsét, és a játék végén természetesen jutalom jár.

Az eseményre szombaton kilátogatók (10.00-13.00 óra) szabadtéri színpadi produkciókat is láthatnak: 11.30 órakor a Soltis Lajos Színház ad elő Vásári komédiákat. A „csak nézelődők" kipróbálhatják a program díszleteként szolgáló 10 db óriás, kukucskáló képet, melyek Somogyi Győző: Szent Márton a néphagyományokban c. festményei alapján készültek. Itt minden bátor vállalkozó libaterelő kislánnyá, állatterelő juhásszá vagy akár lovon ülő Szent Mártonná is változhat.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás