Mit érne a tél a Karácsony és az Advent csodái nélkül? - Szombathelyi Advent 2014

2014.11.12. - 18:30 | vaskarika.hu

Mit érne a tél a Karácsony és az Advent csodái nélkül? - Szombathelyi Advent 2014

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata november 27. – december 23. között az adventi és a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan, a hagyományokhoz híven, megrendezi a karácsonyi vásárt és a hozzá kapcsolódó kulturális rendezvénysorozatot.

F E L H Í V Á S

Advent a várakozás ünnepe, „eljövetel", „az Úr eljövetele", és ez a Karácsonyt megelőző várakozás, az eljövetelben éri el jutalmát.

A várakozás „a reménység iskolája" is. Az adventi ember az, aki mindig nyitott egy nálánál nagyobb titokra. Pilinszky János szép gondolatával Advent „a várakozás megszentelése, rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk. Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár."

Advent szép hagyományai, népszokásai, egyéb szertartásai örömtelivé teszik a készülődést Karácsony ünnepére. Ezt a várakozást szeretnénk tartalommal megtölteni az idei évben is az ünnepi díszbe öltözött Fő téren, az adventi és a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó versekkel, dalokkal, népszokásokkal.

A bronz-, ezüst- és aranyhétvégékre (péntek, szombat, vasárnap), valamint hétköznapokra idén is várjuk városunk óvodái, iskolái, tánccsoportjai, kórusai, zenészei és egyéb művészeti csoportjainak jelentkezését az adventi és a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó műsorokkal. A közreműködők a Fő téren felállított színpadon, a karácsonyfa előtt hangosítás mellett adhatják elő programjaikat.

Kérjük mindazon közreműködőket, civil szervezeteket, intézmények vezetőit, zenészeket, táncosokat, egyéb művészeti csoportok vezetőit, akik részt kívánnak venni városunk e jeles rendezvényén, jelentkezzenek Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában a rendezvényszervezőknél személyesen (Kossuth L. u. 1-3. fszt. 18. szoba), vagy az 520-118 és  520-234 számú telefonon.

Jelentkezési határidő: 2014. november 18.

Az adventi várakozás hangulatát az elmúlt években nagy érdeklődéssel kísért, a Szentháromság-szobor mellett felállított nagyméretű adventi koszorú színesíti, melynek gyertyáit ez alkalommal is ünnepélyesen, a történelmi egyházak közreműködésével, az ökumené jegyében - Advent négy szombatján 17.00 órai kezdettel - gyújtjuk meg.

Minden emberi élet úton járás, amelyhez 'fény' kell. Fény, amely Karácsony szent estéjén teljesedik ki, mert ünnepének fénye a Hit, a Remény és a Szeretet jelképeként ragyogja be otthonainkat. 

A Karácsony a szeretet, Advent a várakozás megszentelésével, lehetőséget nyújt arra, hogy a szív nyitott legyen, a lélek pedig tiszta a szeretet fogadására és adására.

Az adventi koszorú gyertyagyújtási ünnepségeire és a kísérő programjainkra is szeretettel és tisztelettel meghívunk és várunk minden érdeklődőt!

SZMJV Polgármesteri Hivatala Jogi, Képviselői és Hatósági Osztály

Új hozzászólás