Hip-hop a Végben: R.I.P. ODB party a PurestyleDivision Krú szervezésében

Képgaléria megtekintése2014.11.17. - 17:00 | Szívtipró Srác - Fotó: Pipli Bence

Hip-hop a Végben: R.I.P. ODB party a PurestyleDivision Krú szervezésében

A Wu-Tang Clan emblematikus figurájának, Old Dirty Bastard halálának 10. évfordulója alkalmából Funktasztikus, Tkyd, Mikee Mykanic és The Player szövegelését tetszikelhette élőben a Végállomás Klub közönsége.

A Purestyle partik mindig jók, sosem mentem haza elégedetlenül. Ez különösen igaz akkor, ha a világ egyik ikonikus MC-jének halála 10. évfordulójáról beszélünk.

Egyértelműen kimagaslott a buli a 2014-es esztendő felhozatalából, méltó zárása volt az idei évnek, „hip-hopilag" minőségibb volt a megszokottnál. Ennek legfőbb oka, hogy a fellépők Hip-Hop palettán elfoglalt helyüket tekintve nem a „sokszor láttuk már, úgyis jönnek még errefelé" mezőn szorgoskodnak. Amíg Funktasztikus sem volt az elmúlt két-három évben városunkban, addig Mikee Mykanic egyáltalán nem, de Tkydre sem emlékszem a 2008-as - szintén Purestyle szervezésű - Tibbahnation 4 turné óta (2010-ben fellépett az aClub-ban - a Szerk). Ez érthető is, hiszen Kydet leszámítva nem a szomszédból jött egyik előadó sem. Hogy ebben igazam van-e, nem tudom, de bizonyítéknak tekinthető, hogy amellett, hogy ránézésre kicsit többen voltak az átlagosnál, az átlagéletkor is magasabbnak tűnt, mint korábban. Én személy szerint több olyan régi cimbivel is találkoztam, akikkel az utóbbi rendezvények egyikén sem, mindez persze lehet véletlen egybeesés is.

Megsüvegelendő, hogy a csak Wu-Tang zenéket felvonultató Laki már a korai fellépések előtt is megmozgatta a tömeget, kicsit táncikáltunk mi is, de amikor észleltük, hogy eme tevékenységünk a fogyasztás rovására megy, bevettük a pultot, ahonnan már a 23 óra magasságában nyíló belső teremajtón keresztül a fellépésekre teleportálódtunk.

A fellépők sorát The Player névre hallgató srác nyitotta meg, akiről nem sokat tudtunk eddig. 2-3 számos fellépésére inkább a rövid, velős, mintsem a hosszú és unalmas jelzőket aggathatjuk. Lelkiismeretesen próbálta fokozni a hangulatot, emlékeztetni a közönséget, hogy Ol' Dirty Bastard emlékbulin vannak, de az alacsony érdeklődésre való tekintettel ez nem sült el annyira jól. The Player után pár perces átvezetés, majd Funktasztikus lépett a Végállomás deszkáira. A pörgős nyelvű guillotine-rap technika mestere derekasan odatette magát, minden szívünknek kedves dalt hallhattunk, egyáltalán nem volt hiányérzetünk. Külön köszönet az Északon-délen verzéért.

A sort Tkyd folytatta, aki szintén hozta a tőle elvártat. Olyan számokat hallhattunk többek között, mint a Semmi baj, az Ecküvel közös Hitted?, a Denizzel közös Tolvajok, hogy csak a saját kedvenceket emeljem ki.

A Mykid 2 volt az átvezetés Tkyd és Mikee Mykanic között, immár szünet nélkül folytatta a dalszövegét színpadra lépéskor lányos zavarában elfelejtő Mikee a darálást. Nemhiába, a szombathelyi közönség és a Végállomás deszkái még a profikat is megtréfálják. Mikee Mykanic közel egyórás produkciójában volt minden, SZILLYA, No Good, Gyilkosság, de még Füstjelek is. Hősünk méltó tanúságot tett arról, miért tartják sokan az ország jelenleg is aktív legjobb rímelőjének. Remek, színvonalas előadásával méltóképpen volt a Végállomás Klub idei utolsó Hip-Hop fellépője, akit felemelt kézzel Dr. Atkinsnek szólítunk.

A fellépések után kint folytatódott a "disznóvágás", és ugyan már be-becsúszott néhány nem Wu-Tang közeli szám is a lejátszókba, hajnali ötkor még jócskán voltak a placcon. Egy újabb bizonyíték arra, hogy valami jobban sikerült szombaton, mint szokott. A mosdó előtt beszélgettünk soproni, nagykanizsai és zalaegerszegi srácokkal is, nagy tisztelet az ezen városokból érkezetteknek, és minden vidékről jött Hip-Hop kedvelőnek!

Zárásként a végére hagytuk a legnagyobb örömforrást: a hangosításon meglátszott, hogy néhány felszerelést beújítottak a klubnál, már szükség volt rá!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás