Egy vérből valók vagyunk! - Az Ismerős Arcok 15 éves jubileumi koncertje az MMIK-ban

Képgaléria megtekintése2014.11.24. - 00:10 | vaskarika.hu - Fotók: Jene Sándor

Egy vérből valók vagyunk! - Az Ismerős Arcok 15 éves jubileumi koncertje az MMIK-ban

Emelkedett hangvételű, jubileumhoz méltó koncertet adott Szombathelyen, november 22-én a nemzeti rock 15 éve elkötelezett zenekara, az Ismerős Arcok. Nem lobogtak zászlók, ám a dalok által hordozott mondanivalók belengték és nemzeti színbe öltöztették a közönség lelkét.

Az Ismerős Arcok zenekar 15 éve rendszeres szövegírói-zeneszerzői munkájával, előadói tevékenységével, nagyszámú közönséget vonzó koncertjeivel népszerűsíti, tudatosítja kultúránk szeretetének fontosságát. Tette ezt az MMIK színháztermében szombat este is, ahol a közönség 15 év munkásságát átfogó koncertnek lehetett részese.

A koncerten múlt és jelen különleges zenei szimbiózisban fonódott össze, olyan állandó értékeket felmutatva, amit a zenekar mindig is a magáénak vallott, és amivel méltán állít példát a jelen és a jövő generációjának. Nyugodtan mondhatjuk: küldetés, ahogyan a zenekar kifejezi a magyar kultúra iránti tiszteletét és megbecsülését, ahogyan rámutatnak a család és a hazaszeretet fontosságára, valamint a magyar identitástudat megőrzésére a Kárpát-medencében. Ez ma Magyarországon páratlan. 

Az elmúlt 15 évben az Ismerős Arcok 8 albumot, 5 DVD-t adott ki, és közel másfélezer koncerten láthatta őket a közönség. Több aranylemez és Fonogram-jelölés, Arany Nyíl díj és Nyerges Attila állami kitüntetése is bizonyítja, hogy valós értékeket közvetítenek. Mégis a legfontosabb eredményként talán azt emelhetjük ki, ahogy a zenekar a közönséggel egymásra talált. Minden fellépés egy találkozás, és ezeket a találkozásokat mind a zenekar, mind pedig a közönség ünnepként élheti meg. Az egymásnak csapódó tenyerek, az együtt elénekelt gondolatok, a tartalmas beszélgetések mind a zenekar hitvallását erősítik: "Mi egy vérből valók vagyunk...!"

Így volt ez ezen a szombat estén is, ahol a színházterem minden négyzetméterét megtöltő közönség egyemberként énekelhette a legnagyobb slágereket, és kívánhatott magában még sokszor ennyi évet az Ismerős Arcok zenekarnak. 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás