A sötét huszár, Adács és az arany - Ismét arany minősítést szerzett a Sok-szín-pad Társulat

Képgaléria megtekintése2014.11.25. - 00:20 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

A sötét huszár, Adács és az arany - Ismét arany minősítést szerzett a Sok-szín-pad Társulat

November 21-én a Heves megyei Adácson rendezett XVIII. Országos Falusi Színjátszó Találkozó – VI. Kárpát-medencei Színjátszó Találkozón arany minősítést szerzett a büki Sok-szín-pad Társulat.

Hol is kezdjem? Kezdhetném ott, hogy 2007. június 1-én megalakult a Sok-szín-pad Társulat. De nem ott kezdem. 

Ott kezdem, hogy 2013-ban arany minősítést kapott a XVII. Országos Falusi Színjátszó Fesztiválon, Adácson, Hans Sachs - A meghótt férj című komédiájáért. Örültünk, de egyben ráncoltuk is a homlokunkat, hiszen ezzel, hogy arany minősítést kapott a Társulat, felállítottunk egy mércét is, amit jó színjátszókhoz illően magasan is illik tartani.

Így vágtunk neki a 2014-es évnek. Megvolt a koncepciónk, a VI. Sok-szín-Fesztre egy Török Rezső darabot szerettünk volna színre állítani. Megtaláltuk a karaktereket, elkezdődtek a próbák, és október 25-én bemutattuk a büki közönségnek A sötét huszár című komédiát.

Már az előadás előtt tudtuk, hogy ezzel fogunk fellépni a XVIII. Országos Falusi Színjátszó Találkozó - VI. Kárpát-medencei Színjátszó Találkozón, a Heves megyei Adácson. Mivel ez a büki fesztiváltól eltérően minősítő fesztivál, jóleső izgalommal készültünk a megmérettetésre.

Így jött el november 21-e. Délután 16:40-re megtelt az adácsi művelődési központ nézőkkel, de a nézők között ott ült Regős János, a Magyar Színjátékos Szövetség elnöke, Kiss László rendező, szintén a Színjátékos Szövetség részéről, valamint Tóth Zsuzsanna drámapedagógus, akik szigorú szemmel néztek meg minden produkciót, odafigyelve a legkisebb hibákra is.

Jól játszottunk, megtapsoltak bennünket. Ezt éreztük mi. És mit látott a zsűri? Ezt már másnap délelőtt tudtuk meg a szakmai értékelésen, ahol Regős János két szóval jellemezte az előadást. „Csillagos ötös„. Ennek megfelelően töltötte ki a minősítő aranyszínű oklevelet. Természetesen az fentebb említett legkisebb hibákra is kitért a zsűri, de hogy ismét az ő szavaikat idézzem, „ezek a hibák nem jelentősek, kis oda figyeléssel kiküszöbölhetők".

Ismét sikerült. Egymás után immár a második évben hoztunk arany minősítést Adácsról. Visszamegyünk-e jövőre is? Természetesen. Viszont addig még szeretnénk megfelelni a büki, és a környékbeli elvárásoknak, felkéréseknek. Mert mit érnek az országos minősítések, ha a környéken senki nem kapja fel a fejét arra a szóösszetételre, hogy Sok-szín-pad Társulat?

Nika Róbert, a Sok-színp-pad Társulat elnöke

Fotóink az egy hónappal ezelőtti Sok-Szín-Feszten készültek a darabról.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás