Művek kalapács alatt - Művészek a művészetért a Szombathelyi Képtárban

Képgaléria megtekintése2014.12.07. - 14:00 | Bangó Mária 'Mira' - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Művek kalapács alatt - Művészek a művészetért a Szombathelyi Képtárban

Száz alkotásból mindössze négyszer koppant a kalapács a Szombathelyi Képtárban, ahol képző- és iparművészek ajánlották fel műveiket árverésre a december 6-i aukción. A művészek az eladott művek vételárának felét a helyi alkotókat és tevékenységüket bemutató ARS SAVARIA 2. kötetének kiadására ajánlották fel.

Második alkalommal rendeztek aukciót Vas megyei képző-és iparművészek alkotásaiból. A december 6-án, szombaton a kora esti órákban tartott árverésre a Szombathelyi Képtárban került sor a már hagyományos karácsonyi vásár mellett.

A gazdag kínálatú, igényes aukciót - melyben egyedi tervezésű táska és kabát is szerepelt - Szántó István festőművész vezette. A licitálásra került darabokra szerény volt az érdeklődés, a harminchat kortárs alkotó száz művéből csupán négy kelt el a nyilvános árverésen.

A művészek - akik közül számosan személyesen is megjelentek - az aukción értékesített műremekek vételárának felét jótékony célra, a helyi alkotókat és tevékenységüket bemutató ARS SAVARIA 2. kötetének kiadására ajánlották fel.

A kalapács alá került műveket november 28-ától tekinthették meg előzetesen az érdeklődők. Az aukció megmaradt darabjait december 17-éig lehet megvásárolni.

Képző- és iparművészek, akiknek alkotásai kalapács alá kerülnek:

Bakucz András, Bartek Péter Pál, Dénes Nóra, Fabricius - Nagy Emese, Farkas Imre, Ferencz Eszter, Ferkovics József, Foky Éva, Gyárfás Viktória, Horváth Zsófia, Hegedűs Adrián, Kaczmarski Ágnes, Kántor Sándor, Kékesi Gábor, Kiss Ernő Csaba, Kondor János, Kovács Gergely, Marosfalvi Antal, Marosits Jótsef, Masszi Ferenc, Mészáros Szabolcs, Nagy Gábor György, Navratil Judit, Oroszy Csaba, Pálfi Gyöngyvér, Pálhegyi Flóra, Polgár Csaba, Rasperger Dávid, S. Horváth Ildikó, Stekovics Gáspár, Sustik Krisztina, Szántó István, Szilárdi Béla, T. Takács Tibor, Tóth Norbert, Trifusz Péter.

December 20-án 17:00 órakor a Herényiek Házában szervez közönségtalálkozót a Gotthárd István Műkedvelő Kör, ahol az érdeklődők a helyi művészekkel találkozhatnak - tudtuk meg Ferkovics Józsefnek köszönhetően az aukció végén.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás