Két és fél óra előjáték, 10 perc élvezet… – X-Faktor 2014 - 10. élő show

2014.12.21. - 17:15 | Orsó - Fotók: rtl.hu/rtlklub/xfaktor

Két és fél óra előjáték, 10 perc élvezet… – X-Faktor 2014 - 10. élő show

A 2014-es verseny utolsó előtti adása rengeteg reklámot, sok tölteléket, és nagyon-nagyon kevés izgalmat tartogatott. A háromórás műsorból nettó 50-55 perc reklámmal telt! Már tudjuk, hogy jövőre is lesz X-Faktor (te jóságos ég…!), szóval sok jóra nem számítottunk ma este sem, de azért ez mégis minden várakozást alulmúlt.

A szombat esti fordulóban párbaj nélkül, csupán a nézői szavazatok alapján esik ki egy versenyző, így holnapra hárman maradnak, és vasárnap este derül ki, ki az RTL Klub hangja idén (a Rising Starral percre pontosan együtt kezdve, bár ők ingyenes szavazatokért cserébe megnyerhető egymilliót ígérnek, szóval még kérdéses, mit fogok nézni). Gabi pirosban, óriási hajjal, Istenes a szokásos idegtépő üvöltözésével, csillogós melegítőfelsőben.

Ma este mindenki hármat énekel majd, csak nehogy megártson (nekik, vagy a nézőknek). Az első körben mindenki a „Mentorok kedvencei"-vel áll színpadra, hát ez a forduló tökéletesen felejthető és rémesen unalmas.

Nagy Ricsi az első (aki az adás kezdete után 20 perccel kerül színpadra!!!), akit továbbra sem tudok értékelni, üvölt, mint a sakál. Ez nem erőteljes, ez idegesítő. Most ugyan jobban énekel (már a múltkorihoz képest), viszont sokkal kiszámítottabb, modorosabb.

Horányi Juli hozza a színvonalat szerencsére, főleg az élő kíséret és vokál tetszik megint, de sajnos a hangja, úgy tűnik, még mindig nem az igazi. Egyébként szép előadás, kedves, egyszerű.

Tóth Andi a Cabaret-ből énekel, új koreográfiával. Én bírom ezt a csajt, ő a legélettelibb az egész csapatban.

Benji a korábban már nagyon jól elénekelt Ha én rózsa volnék című dalt hozza, viszont most nagyon-nagyon rosszul. Az eleje bizonytalan, modorossá is vált, túl is énekli pár helyen, bár tény, hogy most magabiztosabb. A fene tudja, nekem az a korábbi sokkal jobban tetszett.

A második körben új dalokkal érkeznek a versenyzők. Hiába minden, Nagy Ricsi patetikus, erőltetett, túlszínészkedett előadása egész egyszerűen elviselhetetlen. A dallam konkrétan nem is így van, hiába az átirat, tessék inkább vokált berakni, akkor sokkal jobb lett volna, mert bizony két szólamban még egy ilyen zseni sem tud énekelni... Botrányos.

Horányi Juli viszont nem üvöltözik, szépen felépíti a dalt, őszinte, árnyalt, változatos, dinamikus, sok érzéssel. Ez igen!

Benji biztosra megy a lassú, akusztikus Adele-dallal. Engem sajnos nem győz meg, nyilván a szerelem, az érzelmek tökéletes hiánya miatt.

Tóth Andi a minden énekes tehetségkutatóból elmaradhatatlan One night only-val érkezik, meglepően intelligens, alaposan kidolgozott énekléssel. Helyenként bizonytalan ugyan, de ez nem zavaró, mert rengeteget megmutat a hangjából és önmagából így is. Érdekes.

A harmadik körben „sztárduettek" következnek, gondolom mindenféle korábbi ikszfaktoros nyertessel, de hát essünk túl rajta. (Na végre tévedtem!)

Nagy Ricsi és Varga Viktor produkciója őszintén szólva egészen kellemes meglepetés még akkor is, ha Viktor női szoknyába és harisnyába, illetve egy karácsonyfadíszbe öltözött (konkrétan olyan, mint Conchita...). Ez most végre jó! Nyugodt, összeszedett, jó a két hangszer, jó a stílus, jó az éneklés is. Köszönöm, hogy végre nem süketültem meg.

Horányi Juli és Fábián Juli szintén jó választás, egyetértek, Fábián Juli tényleg Magyarország egyik legjobb, legegyedibb hangja (nem mellesleg az X-Faktorban a versenyzők, pl. Wolf Kati énektanáraként is dolgozott). Aranyos, kedves, vidám előadás.

Benji és Bogi párosítása is jó ötlet! (Egyébként is hajrá, Bogi!) Korban összeillenek, a stílus is végre tempósabb, vidámabb, és Bogi kisugárzása tuti hogy jól hat Benjire is.

Tóth Andi és Hooligans-Csipa duettje kifejezetten érdekes. Csipa, mint példakép, már eleve furcsa, mondjuk én még az ős-Hooligansnél és a Paradicsom-nál tartok (nem, nem az újrakevert best of-os verziónál). Tény, hogy jó ez a duett is, bár Andi simán leénekli Csipát, aki láthatóan küzd az élő fellépés nehézségeivel, ami furcsa, hiszen gyakorlatilag egész életében ezzel foglalkozott. Fura.

A közös tátongást inkább hagyjuk, a lányok már tizenkettedszer öltöznek át, de nem baj. Hogy ezt a közös vernyogást még minek kellett nyomorultaknak betanulni? Ehh...

A mai extra produkció Szabó Balázs és az ő bandája, akiket kifejezetten szeretünk, de hogy mégis mit kereshetnek itt, arra még csak gondolni se merünk. (Mondjuk mit keresett itt korábban Palya Bea, a Szörényi-család, ByeAlex és Kelemen Kabátja...? Na ugyanezt.)

A végeérhetetlen reklámáradat, ami minden második versenyző után ránk ömlik, elképesztő méreteket ölt, de azért valahogy csak eljutunk a végéig. Az utolsó 3 percben korábban kiesett versenyzők szurkolnak társaiknak, jujj. A lényeg, hogy most az eddig még csak párbajközelben sem lévő Nagy Ricsi esik ki. Egyrészt csodálkozom, mert Benji kiesésére számítottam, másrészt valahol nem is bánom, hiszen egészen eddig azt gondoltam, hogy ő fogja megnyerni a versenyt, merthogyugye tavaly kiesett, és ez Danics Dórával is hogy bevált, de hálistennek nem.

Nagy Ricsit tehetséges, jó zenésznek és énekesnek tartom, minden negatív véleményem ellenére is. Egyetlen komoly gondom van vele: nagyon nagyképűen viselkedik, és így is ad elő. Nem látom, nem érzem (ergo a közönséghez nem jut el, hiszen én is mint közönség alkotok véleményt) az alázatot, a visszafogottságot, az őszinteséget, a nyugalmat. Nyilván magabiztosnak kell lenni egy ilyen műfajban, de a túlzott arc sajnos visszaüthet. A másik pedig: elhiszem, hogy valakinek sok az energiája, és mindent bele akar adni az éneklésbe, de NEM KELL! Nem kell, mert visszatetsző a kidagadt erekkel, vörös fejjel való erőltetés, nem hiteles, még ha az énekes közben úgy is érzi, hogy most aztán mindent megtett. Ha Ricsi erre a pályára való, akkor ez a kiesés sem fogja eltántorítani tőle. Sok szerencsét!

A magam részéről holnap a két lányt látom esélyesnek, és nagyon megdöbbennék, ha Benji nyerne. Jó adottságai vannak, ez kétségtelen, de még nem alkalmas a pályára, ehhez sokkal-sokkal többet kell érnie.

Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy a műsor végeztével átkapcsoltam az RTL2-re. Ne tegyétek. Júúúúj... Holnap találkozunk, és búcsút veszünk végre (egy időre) az IKSZ-től, de hamarosan kezdjük A Dal-t. Izgalmas csatának ígérkezik, tartsatok velünk!

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Imax 2014.12.21. - 17:24
Komolyan gondolod, hogy a rising starban ingyen szavazhatsz? Küldik majd a sok spamet utána :D Egyébként meg az x sokkal jobb.
Orsó 2014.12.21. - 17:40
Én nem védem a Rising Start, de szavaztam korábban is, és nem küldtek semmit :D (meg ugye van annyi eszem, hogy a megfelelő e-mailllel regisztrálok) :)
Amúgy egyetértek, ha műsornak nem is, de énekesek tekintetében jobb az Iksz. Műsornak mindkettő ***. :D
Orsó 2014.12.21. - 17:41
Az utolsó szó az a sz-a-r akart lenni, de nem volt szalonképes. :)