Szendiszűcs, színházszerda, Szőnye Péter - A Cafe Frei Szombathely februári programjai

2015.02.02. - 00:10 | vaskarika.hu

Szendiszűcs, színházszerda, Szőnye Péter - A Cafe Frei Szombathely februári programjai

Helyszín: Cafe Frei, Uránia Udvar

Dátum: 2015.02.04 - 22.

A februári Színházszerda a Vitéz Mihály és a Hamlet közreműködőit, alkotóit ülteti asztalhoz, ABLAK címmel láthatjuk Szendiszűcs István kiállítását, a Kalandor-Körben pedig Alaszkától Indokínáig utazhatunk a "kalandparkos" Szőnye Péterrel.

Színházszerda - Aktuális

Mint minden évben színház mellé Színházszerda: feketén két cukorral. A beszélgetés-sorozat keretében idén - ahogy az előző évadban már megszokhatták - kétféle program, kéthetente váltja egymást a Cafe Frei pódiumán. Egyik alkalommal a Weöres Sándor Színház aktuális bemutatója kapcsán beszélgetünk a produkcióban közreműködő vendégeinkkel, két héttel később pedig Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd lesznek a délután házigazdái és ígérnek felhőtlen szórakozást Szombathelyi aktuális - a' la carte Zoli&Sziszi című, mindig megújuló műsorukkal.

Időpontok:

2015. február 4. (szerda), 17 óra
WSSZ aktuális - Vendég: Béres Attila rendezővel beszélget Bajomi Nagy György színész a Vitéz Mihály című darab ősbemutatójáról.

2015.február 22. (szerda), 17 óra
WSSZ aktuális - Vendég: Czukor Balázs rendezővel beszélget Csonka Szilvia színésznő és Bajomi Nagy György színész a Hamlet című darabról.

Kalandor-Kör

2015. február 9. hétfő 18 óra

Alaszkától Indokínáig Szőnye Péterrel - avagy, ha a kalandparkos kalandozik...


Egy profi kalandorral lesz dolga Grünwald Zsoltnak a Kalandor-kör házigazdásának Szőnye Péter- hivatásos „kalandparkos" lesz február kalandora a Cafe Frei Szombathely színpadán. Ő az az ember, aki álmodozott, és álmait valóssággá kovácsolta - ezen a golyóbison, Alaszkától egészen Indokínáig. Arról hogy „holdvirágos éjszakán, miről álmodik a lány" biztosan nem lesz szó, azonban Szőnye Péterről sok mindent megtudhatunk. Számára ugyanis az utazás inkább eszköz, mint cél! Február 9-én hétfőn este 18 órától a Cafe Frei Szombathelyben

Kiállítás

ABLAK"

Szendiszűcs István kiállítása

Megnyitó: 2015. február 16. 18 óra

Különös fantáziavilágra nyit ablakot Szendiszűcs István. Egy világra, amely telis-tele van színes léggömbökkel, tündérszerű női alakokkal, tarka bútorokkal, magányos játékmackókkal. (És persze macskákkal.) A keramikusként indult szombathelyi művész képein megjelennek élete kísérői: hol egy hollóval, hol egy rókával osztja meg mindennapjait. (És persze macskákkal.) Fúr-farag, fest, fotózik, és a képalkotáshoz a számítógépet is felhasználva, saját munkáit újra meg újra átértelmezve villantja fel édes-bús mesevilágának szeleteit. Monitoron született alteregója Redman, a piros ruhát és micisapkát viselő képregényfigura, akivel görbe tükröt tart a vidéki művészlétnek, a hétköznapok kalandjainak. (És persze a macskáknak.)

A kiállítást megnyitja: Rózsa Melinda, újságíró

Megtekinthető: 2015. március 15-ig

BÓBITA JÁTSZÓHÁZ KICSIKNEK, NAGYOKNAK

A 2013-14-es évhez hasonlóan, ismét a Bóbita Belvárosi Játékbolt és Fejlesztő Központ munkatársait hívtuk segítségül a gyermekek szórakoztatására. Játékmestereik kéthetente vasárnap délelőtt szórakoztatják a kicsiket, fejlesztik a nagyokat, mutatnak be új játékfajtákat, mindezt úgy, hogy közben szüleik nyugodtan megihassanak egy kávét, vagy bekapcsolódjanak a játékba.
A gyermekek fejlesztő játékokat próbálhatnak ki, kézműveskedhetnek, önfeledten játszhatnak.
Mottónk: Légy kreatív! Fedezd fel önmagad és környezeted! Fejleszd képességeid és tudásod!

Időpontok:

2015. február 8. 10 óra
2015. február 22. 10 óra

Új hozzászólás