FA-vicc - FAntázialények és FAhumor a Kámoni Arborétumban

Képgaléria megtekintése2015.02.06. - 09:30 | Büki László 'Harlequin'

FA-vicc - FAntázialények és FAhumor a Kámoni Arborétumban

Milyen, amikor az asztalos szabadjára engedi FAntáziáját? Fából vaskarika, az semmi! Fából lánc, az valami! Szulejmánt mindenki felismeri a tévében. És az erdőben? Túlalvó denevérek, Gandalf botja, a trójai faló patái és még sorolhatnánk a termések, fura fadarabok alkotta tárlat különlegességeit. Az év legviccesebb kiállítása nyílt január 5-én a Kámoni Arborétumban.

"A viccet mindenki szereti, s ha kis köze van a fához, akkor a fába is belellátja. Azt is szeretnénk, hogy ezen a kiállításon keresztül kicsit másképpen nézzék a világot a látogatók, sok mindenben több van, mint amit először belelátunk. Ez a kiállítás egyben egyfajta tankönyv is a másképplátáshoz."  Szendi Zsuzsa ökoturisztikai és látogatóközpont vezető a fenti szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a tárlatot, s beszélt a gyűjtemény létrejöttéről.

 

Elmondta, hogy néhány másképp látó, gondolkodó vicces ember fura fadarabokat is gyűjt, vagy fényképez (Balogh Lajos, Kéthelyi László, ERTI-s kollégák), egy másik tovább is faragta őket (Bodovics Árpád asztalos), egy harmadik pedig fantázialényeket csinált termésükből (Ekk István), amiket el is nevezett szabályosan, a tudomány követelményei szerint.

Ezekből a vicces természetszülte tárgyakból állt össze a kiállítás, melyet Kristóf Roland színész - alkalomhoz illően - viccesen kommentált.

A kiállítás 2015. március 1.-ig minden nap 09.00 - 17.00-ig megtekinthető.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás