Kultúrházak Éjjel-Nappal: több száz program, több száz helyszín (febr. 13-15.)

2015.02.09. - 21:42 | vaskarika.hu

Kultúrházak Éjjel-Nappal: több száz program, több száz helyszín (febr. 13-15.)

Gőzerővel készülnek a hazai közművelődési intézmények a február 13-15. közötti hétvégére, hiszen már több mint 400 közművelődési intézmény, 500 programjával jelezte részvételét az esemény hivatalos honlapján, a www.kulturhazak.hu oldalon. Vas megyében 11 város csatlakozott a rendezvényhez.

A civil szerveződésből országos megmozdulássá nőtt programsorozat a Magyar Népművelők Egyesülete szervezésében, a Közösségfejlesztők Egyesülete, a Kulturális Központok Országos Szövetsége és a Nemzeti Művelődési Intézet partnerségével, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával jön létre idén már kilencedik alkalommal.

A kikapcsolódni vágyó generációkat sokszínű, tartalmas programok várják kül- és beltéren, nappal és éjszaka egyaránt. Az esemény fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, emblematikus arca pedig Szente Vajk, színművész, rendező. 


A programok közül - csupán néhányat kiemelve - különösen izgalmas szórakozást kínál Kecskemét város Farsang Farka Hétvégéje, ahol koncertekkel, éjszakai palóc táncházzal, maszk-készítéssel várják a szórakozni vágyókat. A Kecskemét Táncegyüttes táncosaival a helyi Kulturális Központtól a „0 kilométer kőig" és vissza tavaszváró felvonulásra várják az érdeklődőket fazékkal, fedővel, kereplővel, síppal-dobbal. A Balaton-parti Vonyarcvashegyen meseszínház, kaktuszkiállítás és a Balaton Art Alkotóegyesület tagjainak közreműködésével nyilvános szinkronfestés várja a helyieket. A nyilvános festés jelszava: "Fessük át magunkat máról holnapra", melynek eredményeképpen egy éjszaka alatt új ruhát ölt magára a település. Miskolc Avason a Közösségi kávézóból indul a farsangi forgatag és az elmúlt években a helyiek aktív részvételével kialakított közösségi terekben folytatódik a mulatság, Komárom Koppánymonostor városrészében „Tavaszi portalanítás" címen az ott lakók fotóik, filmjeik segítségével osztják meg egymással az elmúlt években a közösségi ház körül zajlott eseményekkel kapcsolatos történeteiket, de érdemes lesz ellátogatni Mohácsra is, ahol a hagyományos busójárás kínál kikapcsolódást korosztálytól függetlenül.    

A Vas megyei programok itt megtekinthetők

Új hozzászólás