Háromnapos farsangi mulatság az EGYMI-ben

Képgaléria megtekintése2015.02.14. - 00:15 | Harkainé Füzes Rita - Fotók: EGYMI

Háromnapos farsangi mulatság az EGYMI-ben

Február 10-12. között tartották a kőszegi Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény hagyományos farsangi mulatságát. Kedd délután az Általános Iskola diákjai, a Kollégium és a Gyermekotthon lakói, szerdán a Beszédjavító Általános Iskola alsó, míg csütörtökön a felső tagozata vette birtokba az intézmény dísztermét. Természetesen ezen a napon a szülők, testvérek, rokonok előtt is nyitva állt az ajtó, akik büszkén figyelték gyermekeiket és produkcióikat.

A színes, ötletes egyéni jelmezes felvonulásokat a csoportok, osztályok kis műsora követte. Már hetekkel a farsang előtt lázasan készültek a gyerekek, elkészítették jelmezeiket, betanulták a koreográfiát. És eljött a nagy nap, ahol a tanultakat előadták. A jelmezbe bújt zsűri pontozta a műsorokat. A helyezések eldöntésekor nemcsak az előadást, hanem a jelmezek ötletességét is figyelembe vették. A sokszínű színvonalas produkciók miatt a zsűri nehéz helyzetben volt. Végül az Általános Iskolában a 6. osztályosok Macska duett tánca, míg a logopédia felső tagozatán a 7.a Osztálytalálkozó című műsora vitte el a pálmát.

A farsangot több helyen külön műsorszámok tették még felejthetetlenebbé. A Beszédjavító Általános Iskola alsó tagozatában a tanárok is készültek műsorral, illetve Kaszner Éva - aki a világhírű Bánhegyi testvérek édesanyja - ugrókötelesei tartottak bemutatót. Nem maradt el a tavalyi év nagy sikere sem, a limbó-hintó. A felsősöknél break bemutatót láthattak és egy volt tanítvány előadásában egy japán éneket hallgathattak meg a gyerekek. Ekkor került sor a bálkirály és bálkirálynő megválasztására is. A 3-3 jelölt humoros, játékos vetélkedőben mérte össze tudását.

Természetesen a tombolahúzás sem maradhatott el. A farsangi mulatságok végén következett a tánc, ahol a gyermekek kedvenc slágerei szólaltak meg. A táncparkettet a diákok mellett az ott dolgozó nevelők, pedagógusok is megtöltötték.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

roxi 2015.02.14. - 13:51
nagyon jók lettek és nagyon vicces de én ezt most láttam meg és csak most tudok hozzászolni