Megakertmozi a város szívében - a Tér-Film-Zene Fesztivál részletes programja (frissítve)

2009.07.10. - 07:00 | vaskarika.hu

Megakertmozi a város szívében - a Tér-Film-Zene Fesztivál részletes programja (frissítve)

Helyszín: Szombathely, Fő tér

Dátum: 2009.07.17 - 19.

Az AGORA szervezésében immár másodjára élvezheti a közönség a megakertmozit a Fő téren, július 17-19. között. Az ingyenes rendezvényen nyugágyban és székekben pihizve nézhetünk magyar népmeséket, sikerfilmeket, Stan és Pant, a Falco és a Hali bajnoki meccseinek legszebb pillanatait, Made in Hungáriát, Puskást, Régi idők fociját. Eső esetén pedig jönnek ismét az osztogatott esőkabátok!

A Tér-Film-Zene Fesztiválhoz országszerte több város is csatlakozott. Grünwald Stefánia, az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ igazgatója elmondta, hogy a tavalyi év egy kísérlet volt, mely az akkor lezúduló eső ellenére nagyon jól sikeredett. Idén próbálják a város lakóit közelebbhozni a rendezvényhez, hiszen a minden korosztályt kielégítő kínálat mellé helyi specialitásokkal - Falco és Haladás bajnoki meccseinek legszebb pillanatai, SZTV filmek - fűszerezik a programokat. Mayer Rudolf, az AGORA Savaria Filmszínház igazgatója az éves meteorológiai előrejelzés alapján jó időt jósolt, majd ismertette a háromnapos programot. Jöhet eső, szél, napsütés, nem lesz gond, hisz egy olyan kiváló technika áll rendelkezésre, hogy az óriási LED-kivetítőn nappali fény mellett is élvezhetőek lesznek, és maradandó élményt nyújtanak a vetített filmek.


A szervezők minden korosztályra gondoltak: a kínálatban a gyermek- és animációs filmek - Magyar népmesék, Lenny és Tweek - mellett játékfilmek, tévéjátékok és nagysikerű dokumentumfilmek is szerepelnek. Itt lesz például a Made in Hungária, az utóbbi évek legjobb és legvidámabb magyar filmje, egy zenés vígjáték Fenyő Miklós életéről, a Hungária együttes legnagyobb slágereivel. Aztán felcsendül a mára már klasszikusnak számító „kell egy csapat" felkiáltás Sándor Pál rendezésében, Garas Dezső és Kern András főszereplésével a Régi idők focija című vígjátékban. Az idősebbek feleleveníthetik Dr. Öveges József professzor kísérleteit. Vetíteni fogják a Puskás Ferenc életéről készült legújabb dokumentumfilmet is, melyben nemcsak egy emberi élet bontakozik ki előttünk, hanem a történelem sötét múltja is.

Az ezévi filmkavalkád során egy korai filmjével emlékeznek az idén elhunyt Bacsó Péterre. Külön kuriózum az este 10 óra után kezdődő „mozis időutazás", hiszen Stan és Pan némafilmes világába csöppenhetünk bele, amely zongorakísérettel valóban különleges atmoszférát fog teremteni.

A székekkel, nyugágyakkal kialakított hangulatos nézőtér a programok kavalkádjához mindenképpen kellemes időtöltést ígér. Eső esetén pedig jönnek ismét az osztogatott esőkabátok. Ha a válságra nem is, de a gazdasági nehézségektől borús kedélyekre egészen biztosan hat ez három nap!

PROGRAMVÁLTOZÁS:

A plakáton olvasható, eredeti műsorhoz képest az alábbi változás lesz a pénteki nap programjában:

18.35 - Az MTV archívumából
Bergendy együttes - Az élet szép, az élet minden (magyar musical összeállítás)
R.: Bánki Iván
Malek Andrea, Hirtling István, Psota Irén, Sasvári Sándor


Új hozzászólás