„Csavard fel a Fő teret!" - Ocho Macho koncert a város szívében (júl. 25)

2009.07.21. - 01:00 | vaskarika.hu

„Csavard fel a Fő teret!" - Ocho Macho koncert a város szívében (júl. 25)

Ha az időjárás is kegyes lesz az eseménnyel, akkor hatalmas házibuli színhelye lesz július 25-én a Fő tér: az Ocho Macho a tőle megszokott latinos-reggae-s zenével és a hupogós csürhefílinggel pörgeti fel a belváros vérkeringését. Kötelező lesz tombolni!! Előttük a "magyar Beatles", a Blackbirds játszik. A rendezvény ingyenes, kapunyitás nincs.

A program:

19.00 BLACKBIRDS - „A magyar Beatles koncertje"

2004. május 13-án, pénteken Magyarországon, Budapesten, egy kicsi - a Cavern Clubra emlékeztető - pubban fellépett négy srác: ekkor adott először koncertet a The BlackBirds.
Azóta sok minden történt: ahogy mondani szokás, egyik felkérés hozta a másikat. Sokasodtak a koncertek városi klubokban, vidéki fesztiválokon, a zenekar sokfelé megfordult országszerte. A külföldi felkérések sem várattak tovább magukra: a fiúk eljutottak a környező országokba - Ausztriába, Szlovákiába, Romániába -, turnéztak Dániában, Norvégiában (itt stílusosan stúdióban rögzítették a Norwegian Wood c. Lennon/McCartney szerzeményt). Ezek után nem váratott magára tovább Anglia sem, ahol első magyarországi zenekarként nagy sikerrel szerepeltek a 2007-es Beatle Week-en, Liverpoolban, ahol három nap alatt hét koncertet adtak.

A zenekar elképzelése, hogy felidézze a legendás Beatles koncertek hangulatát. Az eredeti hangszerek (Rickenbacker és Epiphone gitárok, Höfner basszusgitár) és a régi, csöves Fender erősítők nyújtják a hiteles megszólaláshoz szükséges alapot. Ez önmagában azonban kevés lenne: a megfelelő zenei felkészültség, a Beatles munkásságához való tiszteletteljes és alázatos viszonyulás, a Beatles és általában a zene szeretete az, ami eredetivé tehet egy ilyen produkciót. Az elegáns megjelenés, a korhű színpadi ruházat nem mímelés és utánzás: a fiúk ezzel is megtisztelik a Beatles emlékét, a BlackBirds közönségét, és persze magát az előadást is.

21.00 OCHO MACHO koncert - „Ha buli, akkor..."

Úgy kezdődött minden mint a mesékben. A történet 2003-ig nyúlik vissza, mikor is „Valaki" gondolt egyet, hogy még sincs ez jól, hogy széles e hazában nincs egy rendes "bulizós zenekar" aki igényesen próbálja mindezt előadni. Fogta magát, megkereste a helyi zenészeket és hopp már meg is alakult a zenekar. A fő csapásvonal tagcserék és hosszas vívódás után alakult ki, hogy vidám, Dél-Amerikára és a Karibi szigetvilágra jellemző zenét kell játszani.
Közben a zenekar tovább bővült és mára már "kinőtte" az Ocho Macho nevet, kinőtte a klubéletet, és „Savaria Kingston Town" meghatározó zenekarává vált. És a mese folytatódik....

Az együttesről eddig megjelent írásaink:

Új hozzászólás