Ahogyan a bakelit is ugrik… - Dunai Tamás önálló estje Bükön

Képgaléria megtekintése2015.03.11. - 12:20 | Lutor Katalin - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Ahogyan a bakelit is ugrik… - Dunai Tamás önálló estje Bükön

Dunai Tamás Jászai Mari-díjas, Érdemes művész „Szavakat fúvok” című önálló estjére indultunk a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtárba, s végül a nyelvben kalandoztunk, kötőszavak, határozók rengetegében, francia sanzonokkal kísérve. A rendezvény a „Forgószínpad” – (Nem csak) színház az egész világ! – Büki Színházbérlet 2015 programsorozat részeként került megrendezésre.

Kedden este válogatást hallhatott a szépirodalom iránt érdeklődő közönség a XX. század magyar irodalmából - klarinéttal és szaxofonnal kísérve, francia sanzonnal fűszerezve.

„Van egy színház, végtelen és mibennünk lakik." Legyen szó szavalásról, szójátékról, éneklésről, de akár szaxofon és klarinét bekapcsolódása sem jelent gondot Dunai Tamásnak, aki egy személyben tölti be a színpad minden reflektorfényének sugarát. Ráadásul nem is akármilyen költők, írók szavaival. Mind magyarok, s mind otthon voltak a nyelvben. De végülis..."Hol vagy otthon? Csak a nyelvben. Minden más fonák, zavaros, homályos." (Márai Sándor).

A szavak mellett szaxofon és klarinét-darabok is felcsendülnek: Dunai Tamás nem csak szavakat, dallamot is fú. S ahogy a kopottra hallgatott bakelitlemez megugrik a képzeletbeli tű alatt, ő is szökken a szaxofonnal, jelezve a törést. S mint különös hírmondó „megy s eltűnik az új tavasz illatos dzsungelében." egy visszatapsolás után.

Dunai Tamás Jászai Mari-díjas, Érdemes művész 1949-ben született Mohácson. A JATE Bölcsészettudományi karán végzett magyar-francia szakon. Játszott a Szegedi Egyetemi Színpadon, majd a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után a Madách Színház tagja lett. 1992 óta szabadúszó, 2004-ben rendezőként is bemutatkozott az Ez nem ugyanAz című musicalesttel.

A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Forgószínpad sorozata legközelebb március 21-én várja az érdeklődő közönséget, méghozzá az Üss a hasadra Színpad előadásában A fölösleges fájdalmak kora versszínházi előadást tekinthetik meg az érdeklődők.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás