A Simply English zenekar koncertje a Premontreiben

Képgaléria megtekintése2015.03.20. - 16:30 | Némethné Pálfay Bernadett - Fotók: Büki László 'Harlequin'

A Simply English zenekar koncertje a Premontreiben

Március 18-án a pécsi Simply English zenekar adott koncertet a szombathelyi Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium újraindulásának 20. évfordulójára szervezett ünnepségsorozat keretében.

Megalakulásuk 20 éves jubileumát ünnepli a zenekar is. Egyedüliek Magyarországon, akik kizárólag angol zenét játszanak. Repertoárjukon szerepelnek középkori diákénekek, utcai balladák, pásztor népdalok, tengerészdalok, 20. századi darabok, valamint saját dalok is.

A trió belföldön és külföldön is számos helyen koncertezett már. Itthon szerepeltek a Szigeten, a POSzTon, a Pécsi Napokon, de a Kaláka és Hidvégi Fesztiválokon is. Határon túl pedig hallhatták őket a környező országokban például Ausztriában, Horvátországban, Romániában, Szlovákiában, de eljutottak egészen Belgiumig is.
Írtak már zenét a szombathelyi, pécsi, győri bábszínházaknak, valamint szerepeltek is velük együtt, de zeneileg közreműködtek tankönyvek, oktatási hanganyagok készítésében is. Számos CD kiadványuk van, a legújabb Songs from the Caravan címmel idén nyáron jelenik meg.

A gimnáziumban Andy-nek még a közönséget is sikerült megénekeltetni. A hálás hallgatóság vastapssal köszönte meg a gazdag élményt nyújtó estét.

A zenekar tagjai:
Andy Rouse
, a zenekar alapítója, a Pécsi Tudományegyetemen tanít. A zenekarban énekel, valamint furulyán, kanalakon és Appalachian dulcimeren játszik.
Babarci Bulcsú vokálozik, gitáron, harmonikán illetve udun játszik.
Horváth Zsombor hegedűn, brácsán, mandolinon valamint udun.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás