4000 lurkó a Kalandvárosban - IV. Játékfesztivál

Képgaléria megtekintése2009.06.13. - 00:10 | Solya - Fotók: Moór Ferenc 'tompysoft'

4000 lurkó a Kalandvárosban - IV. Játékfesztivál

"Aki bújt, aki nem..." - újra játéfesztiválra várta a kicsiket és a játékos kedvű felnőtteket a Sportliget. A 10 órakor kezdődő megnyitó előtt már szép számmal érkeztek a csivitelő - ovis és kisiskolás - csoportok, majd kis várakozás után elfoglalhatták a játékokat, és felfedezhették a többi változatos programot is.

Persze azonnal lecsaptak a Sportligetben kiállított csocsóasztalokra, bár ezek inkább a nagyobbak tetszését nyerte el, ahogy a mászófal, vagy a három pályán zajló focimeccs is, ám mindegyik korosztály találhatott magának elfoglaltságot. A kisebbeknek mini gokartversenyt rendeztek, amiért természetesen meg is jutalmazták a nyertes lurkókat. Sokan kipróbálták a különleges viking játékot is, mindenhonnan boldog arcok mosolyogtak vissza.

Közben Dr. Ipkovich György polgármester ünnepélyesen is megnyitotta a Játékfesztivált, ezután a Soltis Lajos színház Csizmás Kandúr című darabját élvezhették kicsik és nagyok.


A Kalandváros területén szinte nem is volt olyan játék, amit ne vettek volna birtokukba a gyerkőcök: a legnagyobb rohamot a csúszdáknak kellett elviselniük, de a hinták sem maradtak a kis kezek érintése nélkül.

Délután amerikai foci bemutatón próbálhatták ki magukat és tudásukat a bátrabbak, némelyik kisfiú igencsak ügyesnek bizonyult, a dicséretet bájosan kedves mosollyal viszonozták. 5 órakor a Zabszalma együttes lépett színpadra, kellemes hátteret nyújtva egy pohárka sör, lángos elfogyasztásához, vagy éppen egy kis bámészkodó sétához a szép napos időben.

A szervezők remek munkát végeztek, mindenhol helytálltak, a fesztivál területén semmiféle rongálás nem történt.

Fazekas Istvánné, Joli néni elmondása szerint ezen a napon több mint négyezren látogattak el a Kalandvárosba, sőt, nemcsak helybéliek, hanem ausztriai, cseh, horvát gyerekek is érkeztek.


Évente 80-90 ezer látogatójuk van, és az itt dolgozó öt(!) ember hatalmas szeretettel végzi munkáját. Ennyi boldog gyermek-tekintet mellett nem is lehet másként!

A ma még nyitvatartó Játékfesztivál részletes programja itt olvasható!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás