Tollas a hátam? - Párnacsata Nap 2015 Szombathelyen (új képgalériával)

Képgaléria megtekintése2015.04.05. - 13:00 | Harkainé Füzes Rita

Tollas a hátam? - Párnacsata Nap 2015 Szombathelyen (új képgalériával)

Végre április 4-e nem egy negatív emlékű ünnepet juttatott eszünkbe, hanem egy vidám, jó hangulatú délutánt. Ekkor "csaptak össze" puha, tömött párnák és fehér pihés emberek egymással Szombathely Fő terén, a Nemzetközi Párnacsata Világnap alkalmából. Újratöltöttük a sztorit.

Holle anyó irigykedve bámulta azt a csatát, amit a földlakók vívtak április 4-én párnájukkal. Szállt a toll, repkedett a levegőben, egy- egy szellő szárnyára kapta őket és vitte, vitte boldogan. A földlakók pedig örömteli kacajjal ütötték egymást mindaddig, míg erejük bírta vagy míg a fulladozó nevetéstől össze nem estek.

Mint minden csatának, ennek is vannak szabályai, stratégiája. A legfontosabb, hogy a spontaneitása megmaradjon, hivatalos szponzor nem szerepelhet benne. A szervezők több magyarországi nagyvárosban, ahogy Szombathelyen is, a facebookon keresztül hirdették meg az eseményt. Mintegy félszáz ember gyülekezett a csatára, magával hozva a legfőbb kelléket, a  párnát. Körülbelül ugyanennyi embert csak a kíváncsiság vonzott a térre.

A csatázóknak a következő szabályokat kellett betartani: csak puha párnát hozhattak magukkal és csak olyan embert üthettek, akinél párna volt! A csata addig tart, ameddig!- szólt a felhívás. Még egy kikötés volt: a fotósokra vigyázzanak! Igen, mert mindenki meg akarta örökíteni ezt az őrültséget. Célszerű volt a szemüveget is levenni, a szálló tolltól úgysem lehetett látni semmit!

Megkezdődött a csata, kisebb csoportok verték egymást, de volt aki körbe- körbe futkározott és ütött mindenkit, akit csak ért. Nem életre - halálra folyt a küzdelem, csak a párnák kiszakadásáig! De ez se szegte kedvét a küzdőknek, hisz a földről összegyűjtött tollal is lehetett tovább folytatni az attakot. Ez a kicsiknek lett a kedvelt elfoglaltsága. 

A nézők közül sokaknak eszébe juthatott, hogy milyen jó volt gondtalan gyermeknek lenni, feleleveníthették a régi párnacsaták emlékét. Nem sokan vagyunk, akik ne játszottuk volna, csak annyi különbséggel, hogy most nem szólt ránk senki, hogy „hagyjátok már abba, mert kiszakad a párna". Hisz most ez volt a cél!

Hogy mire volt jó ez az őrület? Arra, hogy egy kis vidámságot csempésszen a mindennapjainkba. Megtöltse a köztereket önfeledt, boldog emberekkel. De nemcsak Szombathelyen, hanem a világ számos pontján. Újra magunkénak érezhettük a teret pár felhőtlen, boldog órára.

Ha úgy nézzük, akkor ez a program nagyon jó levezetése a fölös energiáknak, sőt agressziókezelésnek is tökéletese. Így nézve már nem is látszik olyan céltalan dolognak...

Első képanyagunk itt megtekinthető:

Puha párnát hozz! - Párnacsata Szombathely Fő terén

2015.04.04. - 19:00 | Dart

Puha párnát hozz! - Párnacsata Szombathely Fő terén

A Nemzetközi Párnacsatanap alkalmából a Föld minden pontján azonos időben, április 4-én 16 órakor párnacsatát vívtak a vállalkozó szellemű fiatalok. A facebook-on szerveződött szombathelyi programra mintegy 60-70 fő jelent meg tollpárnákkal felfegyverkezve a Fő téren. A sípszóra mindenki püfölte a másikat, korra, nemre való tekintet nélkül. Rövid időn belül már szálltak a tollpihék a párnákból. A szervezők takarítóeszközökről is gondoskodtak a csata nyomainak eltüntetéséhez.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás