Lóerők dübörögtek Szombathelyen - VII. Szezonnyitó Motoros Felvonulás

Képgaléria megtekintése2015.04.12. - 12:00 | Nagy Zoltán

Lóerők dübörögtek Szombathelyen - VII. Szezonnyitó Motoros Felvonulás

A Szombathelyi Motorosok szervezésében április 11-én immár hetedszer indultak szezonnyitó motoros felvonulásra a vasparipák és lóerők szerelmesei. Az Emlékmű alatti parkolóból induló menet végállomása stílusosan a Végállomás Klubnál volt, ahol egy tál gulyás várta az útfalókat.

Kevés ennyire összetartó csapatot látni manapság mint a motorosoké. Ezt mi sem bizonyította jobban, mint a szombati, tavaszi motoros találkozó, amit Szombathelyen az emlékmű alatti vadonatúj parkolóba szerveztek. A téli álmot alvó hatalmas motorcsodák kibújtak barlangjaikból, hogy átvegyék az új utakat, amiket télen építettek sima, zökkenőmentes közlekedésünk érdekében. Hogy ez mennyire sikerült, lassan mindannyian ki is próbálják majd, most azonban egy hatalmas tiszteletkört tettek a város útjain.

A gyönyörű napsütésben elvakítottak a fényezések, nikkelezések. Régi ismerősök nagy találkozója volt ez a mai. Az új technikákat is megmutatták egymásnak a motorosok, de voltak a régi korszakot megidéző vasak is. Örömmel nyugtáztam, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend a motorozás a hölgyek körében.

Végül, amikor mindenki megérkezett és indulásra készen állt, kiderült hogy ezt a parkolót bizony kinőtték. De ennél nagyobb baj soha ne érje őket. Mostantól nagyobb számban kell számítani rájuk az utakon, ezért minden négykeréken közlekedő kicsit jobban figyeljen rájuk. Sebességük nagyobb, és minden terhet két keréken visznek, ezért mindenféle indokolatlan akadályoztatás akár az életükbe kerülhet.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás