Kiborult a rockabilly! - III. Pink Cadillac Rockabilly Night Sárváron

Képgaléria megtekintése2009.06.14. - 16:45 | Makrai Tamás

Kiborult a rockabilly! - III. Pink Cadillac Rockabilly Night Sárváron

Pénteken este elszabadult a rock and roll a Nádasdy-vár hátsó udvarán. Felléptek a country és blues zenét játszó Free Time Band, a budapesti V8 Trio, a sárvári illetőségű, és egyben Magyarország legfiatalabb rockabilly zenekara, a Flóra & The Boogie Boys. A meghívottak között szerepelt még a Szlovákiából érkező Devil Street 13, akik az eleredő eső miatt nem tudták bemutatni az egyenesen a pokolból feltörő rockabilly-showjukat.

Hangulatalapozóként a Free Time Band szórakoztatta közönséget. A banda countryzenéje időgépként hatott, és úgy érezhettük magunkat, hogy visszarepültünk a cowboyok és a füstölgő pisztolycsövek korszakába. Még az ördögszekér is beleillett a "vadnyugati" tánctérbe. A ritmust mindenki elkapta, ez látható is volt a Folsom Prison Blues alatt doboló lábakból. Vagy kevés volt a bátorság, vagy még nem volt meg az alaphangulat, mert a színpad előtti tér üres maradt. Az áttörést a V8 Trio kezdése hozta meg. Szép lassan úszott be a tömeg a Nádasdy-vár hátsó, elrejtett zugába. A fővárosi banda igazi show-t varázsolt a színpadra, a rockbally összes stílusjegyét felvonultatva. Egy pár szám erejéig a Devil Street énekese, Walter vette kezébe a mikrofont, és zúzta le a pörgősnél-pörgősebb rockabilly nótákat.


A Stray Cats és a Johnny Cash legendás számai mellett elhangzottak a külön kért, rögtönzött dalok is. Nagyjából éjféltájban színpadra lépett a Flóra & The Boogie Boys. A helyi fiatalokból álló banda klasszikus amerikai rock and rollt és rockabillyt játszott, a repertoár javarészét az 50-es évek legendás sztárjaitól merítve, úgy mint Elvis Presley, Carl Perkins, Bill Halley, Jerry Lee Lewis vagy épp Wanda Jackson, valamint az "újkori" rockabilly korszakos bandájától, a Stray Catstől is. Flóra hangja meglepően hajaz a Creepshow - szintén rockabilly-t és psychobilly-t nyomó zenekar - énekesének, HellCatnek a hangjára. A 2008-ban alakult csapat hamarosan elkészíti első demóját. Utolsó fellépőként a Devil Street 13 helyett a sárvári eső lépett a színpadra, és játszotta el a rockabilly-est záróakkordjait.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

twickkk 2009.06.16. - 08:31
Korrekt kis összefoglaló! Az új helyszín (ez volt a második koncert a hátsó udvarban) szerintem nagyon jól működött! Akusztikailag is sokkal jobb, mint a "nagy" várudvar, másrészt barátságosabb, néhány színes reflektor pedig szinte David Lynch filmhelyszínné varázsolja, ahogy többen is megjegyezték. A szlovákokat nagyon sajnáltam, rendkívül szimpatikusak voltak. Remélem, kárpótolni tudjuk majd egy későbbi meghívással őket is és azokat is, akik várták a koncertjüket!
Tamás 2009.06.17. - 06:33
Kösz twickkk! Én is sajnálom ,hogy nem hallhattuk a Devil Street 13-at, majd talán legközelebb. A helyszín szerintem is jobb volt a várudvarnál, meg volt az egésznek a hangulata, bár egy kicsit több fény még el kellett volna a színpadra(fotózás szempontjából).b Korrekt kis buli volt!