Újra flashmob a Tánc Világnapján! - XII. Szombathelyi Tánc Világnapi Rendezvény részletes programja (máj. 1.)

2015.04.29. - 01:00 | vaskarika.hu

Újra flashmob a Tánc Világnapján! - XII. Szombathelyi Tánc Világnapi Rendezvény részletes programja (máj. 1.)

Helyszín: Szombathely, Fő tér

Dátum: 2015.05.01.

A tavalyi évhez hasonlóan idén ismét Szombathely Fő tere telik meg egész napos táncos- és zenés programokkal. Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ és a városban működő szépszámú táncművészeti egyesület, együttes közös vállalása és összefogása keltette életre a rendezvényt. Balettől a néptáncig 3 helyszínen folyamatosan láthatja ország-világ, hogy miért is nevezik a tánc fővárosának Szombathelyt. Ezen a napon valamennyi táncos megmozdul, megmutatva, hogy városunk művészeti életének legjelentősebb ága az övék.

1983 óta a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ „A Tánc Világnapját". Ez a táncművészet legnagyobb ünnepe.

A város hagyományaihoz hűen, idén is megrendezésre kerül Szombathelyen a „Tánc Világnapja" az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ szervezésében. Ezen a napon a városban működő táncosok megmutatják, hogy Szombathely művészeti életének egyik legjelentősebb ága az övék: mennyiségben és minőségben egyaránt.


Programok a Fő téren:

- 14.00-20.00 óra táncos produkciók 3 helyszínen:

  • Rendezvénytér/Nagyszínpad;
  • Császárkő/Színpad;
  • Savaria tér/Claudia cukrászda előtti terület

- 20.00-21.30 óra Balkan Fanatik koncert - Rendezvénytér/Nagyszínpad

A 2002-ben alakult együttes tagjai több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy műfaji és stílusbeli határokat átlépve Balkan Fanatik néven egyesítik zenei elképzeléseiket. Jorgos Tzortzoglou a Barbarónak, valamint a Gépfolklórnak volt a vezetője. Az õ ötlete volt, hogy a Lepés Gábor (Lepe) - számtalan magyar előadó producere és hangmérnöke - által képviselt elektronikus zenét elegyítsék némi betyáros virtussal, valamint népzenei elemekkel. Mivel a népzenei elemek főleg Kárpát-medenceiek és Balkániak, így lett a zenekar neve Balkan Fanatik. A produkció célja a fent említett zenei kultúrák, stílusok megismertetése a hazai mellett a nyugati hallgatósággal is, ezért dalaik több nyelven is megszólalnak. A Balkan Fantik kedvelt zenekara a magyarországi fesztiváloknak.

A koncert közben kb. 600 táncos egyedülálló meglepetéssel készül, egyik közkedvelt Balkan Fantik számra flashmobbal kedveskednek.

Fellépők:

Agora - Oladi KIKI Nyitra Utcai Iskolájának rock and roll csapata; Attitude Balettiskola; Boglya Népzenei Együttes; Dr. Pesovár Ernő AMI; Energy Dance Team; Galaxy Rock and Roll Klub; ISIS Táncklub; Just For Fun Country Linedance Club; Kortárs fúzió; Kummer Táncegyüttes; Lorigo TSE; Mira Orient Art; Movement Academy; NYME SEK Szökős Néptáncegyüttes; Pro-Art TSE; Rimányi Táncstúdió; Savaria TSE; Shamila és ISIS Gyöngyei; Ungaresca Táncegyüttes; Vasi Swing Tánccsoport; Westside TSE.         

A programok rossz idő esetén (viharos erejű szél, eső ) elmaradnak.  A 20.00 órakor kezdődő Balkan Fantik koncert  az AGORA - MMIK - ban kerül megrendezésre

A tavalyi eseményről itt írtunk:

Tánc Világnapja 2014 - Nagyszínpad és a Császárkő színpad eseményei (fotóriport)

2014.05.02. - 02:45 | Büki László 'Harlequin'

Tánc Világnapja 2014 - Nagyszínpad és a Császárkő színpad eseményei (fotóriport)

A tavalyi évhez hasonlóan idén ismét Szombathely Fő tere volt a helyszíne az egész napos táncos- és zenés programoknak. Balettől a néptáncig 3 helyszínen folyamatosan láthatta ország-világ, hogy miért is nevezik a tánc fővárosának Szombathelyt. Fotóink a Nagyszínpadon és a Császárkőnél fellépő tánccsoportokról készültek.

 


Tánc Világnapja 2014 - fotók a Savaria térről

2014.05.02. - 00:40 | Dart

Tánc Világnapja 2014 - fotók a Savaria térről

A tavalyi évhez hasonlóan idén ismét Szombathely Fő tere volt a helyszíne az egész napos táncos- és zenés programoknak. Balettől a néptáncig 3 helyszínen folyamatosan láthatta ország-világ, hogy miért is nevezik a tánc fővárosának Szombathelyt. Fotóink a Savaria téren fellépő tánccsoportokról készültek.

 

 

Tánc Világnapja 2014 - Esti táncgála (fotóriport)

2014.05.02. - 12:00 | Dart

Tánc Világnapja 2014 - Esti táncgála (fotóriport)

Május elsején a Tánc világnapja alkalmából Szombathely Fő terén egy időben három színpadon táncoltak táncosok, tánccsoportok. A monstre programot az Ungaresca Néptáncegyüttes tavaszköszöntő műsora, majd a nagyszínpadi táncgála zárta méltóképpen.

Új hozzászólás