Szombathelyi kézis lányok szavaltak a magyar kultúra napján a könyvtárban

Képgaléria megtekintése2016.01.22. - 17:30 | Büki László 'Harlequin'

Szombathelyi kézis lányok szavaltak a magyar kultúra napján a könyvtárban

Január 22-én, a magyar kultúra napján a könyvtár ünnepi vendégei ezúttal rendhagyó módon nem a kultúra, hanem a sport területéről érkeztek. A BDK vendégei, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia Felnőtt Női Kézilabda csapatának tagjai most a pályán kívüli arcukat és a magyar kultúrához fűződő viszonyukat, érzéseiket mutatták meg legkedvesebb költeményeik felolvasásával.

A kézilabda csapat kezdeményezésére ezúttal sportolók voltak a vendégei a könyvtár kultúrnapi műsorának. A sport területéről érkezőknek a Himnusz felcsendülése mindig különös tartalommal bír egy-egy sportesemény előtt, vagy a küzdelem után a dobogón állva és hallgatva azt. A BDK vendégei, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia Felnőtt Női Kézilabda csapatának tagjai ezúttal pályán kívüli arcukat és a magyar kultúrához fűződő viszonyukat, érzéseiket mutatták meg legkedvesebb költeményeik felolvasásával.


Barátság, szerelem, hit, elmúlás, hazaszeretet, küzdeni tudás... Ezen a délutánon Radnóti Miklós, József Attila, Ady Endre, Petőfi Sándor, Csokonai Vitéz Mihály, Aranyosi Ervin, Dsida Jenő és Varró Dániel szavain keresztül fogalmazódott meg mindaz, ami az életet, a kultúrát jelenti a fiatal csapattagok számára.

Debreczeni Luca, Jámbor Réka, Jurik Petra, Szecsődi Vivien, Csire Fanni, Pukler Glória, Császár Zsófia, Ghetu Andrea, Cser Dóra, Tömő Alexandra, Győrffy Réka, Csépke Dominika, Mórocz Alexandra, Mayer Maja, Gaylhoffer Ildikó és Gerencsér Zsófia ezúttal is egy csapatként "működött" a BDK-ban.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás