Fesztiválkörkép - Könnyűzenei fesztiválok 2016-ban

2016.04.01. - 10:50 | Sulics Boglárka - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Fesztiválkörkép - Könnyűzenei fesztiválok 2016-ban

Sorra vesszük a hazai legfontosabb könnyűzenei fesztiválokat, s kicsit Ausztriába is áttekintünk. Rendet teszünk a kínálati káoszban, s bemutatjuk az év legnagyobb dobásait.

Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál - 2016.05.13.- 05.16

25. alkalommal kerül megrendezésre a négynapos összművészeti fesztivál, s annak keretén belül 20. alkalommal a Gencsi Söprű Regionális Néptáncfesztivál. Utóbbin közel félezer táncos lép fel, az est pedig a Rúzsa Magdi koncertjével zárul. A pünkösdi fesztivál könnyűzenei programjában fellép többek közt a Lord, az Ocho Macho, a Tankcsapda, az Ismerős Arcok, az EDDA és a WellHello. 

http://www.gencsapatipunkosd.hu/  


Deja Vu Fesztivál - 2016.06.03.-06.05.

Csoportos időutazás Szegeden - végállomás a '80-as, '90-es évek diszkó korszaka. Az időutazás nem lehetetlen és ezt minden érdeklődő meg is tapasztalhatja, aki ellátogat a 2016. június 2-én startoló és június 4-én záródó Deja Vu Fesztiválra, melynek helyszíne idén is Szegeden a Dorozsmai úton található Postás Sporttelep.

http://dejavufesztival.hu/

Harley-Davidson Open Road Fest - 2016.06.08-06.12.

A Harley-Davidson Budapest 2016-ban 17. alkalommal rendezi meg a legnagyobb hazai motoros fesztiválját. Az úton suhanók fesztiválja - adhatnánk a Harley-hívők ötnapos piknikjének ezt a nevet is, ugyanis a Harley-Davidson az a motor, aminek jellegzetes, semmivel össze nem téveszthető hangját mindenki felismeri a világon. Több, mint egy motormárka: életérzés. Az alsóörsi Open Road Feszten idén az Ossian, A Nyughatatlan, Ed Philips and The Memphis Patrol is fellép.

http://www.openroadfest.hu/

Nova Rock - 2016.06.09.-06.11

Van egy fesztivál, amelyért csont nélkül megéri utazni kicsit. A nickelsdorfi Nova Rock fesztivál évről-évre lenyűgözi a térség fiataljait.

http://www.novarock.at/

Fishing on Orfű - 2016.06.22.-06.25. 

Alternatív zeneözön Pécs közelében. A fesztivál alternatív zenekarok tömkelegét hozza el a közönségnek. A rendezvénynek, mely a Kiscsillag zenekar egyik daláról kapta nevét, a Pécshez közeli Orfű ad otthont. Fellép: Kispál és a Borz, Quimby, Halott Pénz, Brains, Kiscsillag, Hiperkarma, Vad Fruttik, 30Y, Szabó Balázs Bandája, Péterfy Bori & Love Band, Budapest Bár, Anima Sound System, Bëlga, Soerii & Poolek, Fish!, Esti Kornél, Intim Torna Illegál, PASO, Ganxsta Zolee és a Kartel, Akkezdet Phiai, Hősök, Elefánt, Margaret Island, Mary Popkids, Supernem, ... és még sokan mások...

http://fishingonorfu.hu/ 

Kispál utoljára, Anima először: Itt a Fishing részletes programja

2016.03.15. - 00:15 | vaskarika.hu

Kispál utoljára, Anima először: Itt a Fishing részletes programja

Közzétette zenei programját az ország legbarátságosabb fesztiválja, a Fishing on Orfű. A Kispál-búcsún túl a szervezők idén is készültek pár különlegességgel.

 

 


VOLT Fesztivál - 2016.06.29.-07.02.

A soproni VOLT Fesztivál 2016-ben 24. alkalommal nyitja meg kapuit. Magyarország legismertebb és legnépszerűbb vidéki zenei esemény helyszíne a LŐVÉR Kemping. A VOLT Fesztivál Magyarország egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválja, amit évente Sopronban rendeznek 1993 óta. A rendezvényre a zenei kínálat sokszínűsége jellemző, a különböző helyszíneken a rock, az elektronikus zenei, a világzenei és a jazz koncertek mellett számos más műfaj képviselői is fellépnek. 

http://sziget.hu/volt/

VOLT: 30Y, Tankcsapda és a többiek - Száz magyar fellépő már ott lesz a soproni fesztiválon

2016.02.24. - 15:00 | vaskarika.hu / MTI

VOLT: 30Y, Tankcsapda és a többiek - Száz magyar fellépő már ott lesz a soproni fesztiválon

A magyar zenészek közül gyakorlatilag mindenki tiszteletét teszi a legjobb közepes méretű európai fesztivál díját elnyert VOLT Fesztiválon, június 28. és július 2. között: a négy nap alatt tíz színpadon több mint kétszáz program szerepel.

 

 

Balaton Sound Fesztivál - 2016.07.06.-07.10.

Az idén tízedik alkalommal jelentkező, megújuló Balaton Sound minden eddiginél változatosabb zenei kínálattal készül a jubileumra. Az immár 5 teljes napon tartó fesztivál programjának összeállításakor az elmúlt években érkezett visszajelzéseket is figyelembe vették a szervezők. Új attrakciókkal, egyedi megmozdulásokkal és különféle játékokkal várják a Sound rajongóit egy közös ünneplésre. Soundra látogat többek között a Macklemore & Ryan Lewis (USA), Martin Garrix (NL), Robin Schulz (D), Fritz Kalkbrenner (D) is. A külföldi fellépők mellett a hazai kedvencek sem maradnak ki a programból, biztosan fellép Zamárdiban a Halott Pénz, a Punnany Massif, a Wellhello, az Irie Maffia és a Brains is. 

http://sziget.hu/balatonsound/?language=hu

Etno-Folk Forgatag - 2016.07.08.-07.09.

Folkban nem lesz hiba! - Etno-Folk Forgatag Bükön 2016. július 8-án. A rendezvény helyszíne Bükfürdő, a Gyógyfürdő előtt felállított rendezvénysátor. Az esemény szervezője a a Büki Művelődési és Sportközpont. A rendezvényen évről évre a hazai folk, etno- világzene legkiválóbb formációi lépnek színpadra.

Rockmaraton Fesztivál - 2016.07.08.-07.17.

A Rockmaraton Fesztivál Dunaújváros északi peremén, a Szalki-szigeten kerül megrendezésre. Bővebben itt olvashatsz róla: http://www.rockmaraton.hu/

Alterába Fesztivál - 2016.07.12-07.16.

A ProArt díjas Alterába Fesztivál 2016-ban már 7. alkalommal várja az magyar alternatív és rock zene rajongóit Körmendre! Az 5 napos fesztivál július 12-16 között lesz, megújult arculattal, látvánnyal a megszokott helyen a Rába partján. 

http://www.alterabafesztival.hu/

Alterába 2016: teljes a nagyszínpadi program

2016.03.02. - 16:00 | vaskarika.hu

Alterába 2016: teljes a nagyszínpadi program

Helyszín: Körmend

Dátum: 2016.07.12 - 16.

A 7. Alterába Fesztivál a megszokott helyen, de teljesen átalakult formában - több látványelemmel, nagyobb színpaddal, valódi fesztiválhangulattal, délutáni programokkal és az eddigi leghúzósabb line up-pal - várja az alterábarátokat!

EFOTT - 2016.07.12.-07.17.

A vándorlások után 2016-ban ismét Velencén ver tábort az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója. A házigazda szerepét jövőre két egyetem is magára vállalta: a Debreceni Egyetem a kulturális és civil programokért, a Testnevelési Egyetem pedig a sportprogramokért felel majd. Péterfy Bori & Love Band-re, Vad Frtuttikra és a 30Y-ra is lehet majd csápolni. De lesz Halott Pénz is.

Badacsonyi Borhetek - 2016.07.19.-08.04.

Borgasztronómiai fesztivál kulturális programokkal. Badacsony messze földön híres a boraival várják a borok szerelmeseit. Az estét színpadi fellépők és előadók teszik színesebbé, akik mindenféle stílusban koncerteznek annak érdekében, hogy mindenki számára megfelelő szórakozási lehetőséget biztosítsanak. A badacsonyi bor és termelőinek ünnepe, kulturális és szakmai műsorokkal, előadásokkal, folklór és könnyűzenei programokkal, kézműves bemutatókkal várja a vendégeket. Fellép a Hot Jazz Band, Hevesi Tamás, Odett, Balkán Fanatik, Vivat Bacchus, Maszkura és a Tücsökraj, Csemer Boggie Trio, Mystery Gang, Kiscsillag.

http://welovebalaton.hu/programok/badacsonyi.borhetek

Gyógy-Bor Napok Büki Gasztrofesztivál - 2016.07.20.-07.24.

2016. július 20-24. között várják a zene, a gasztronómia szerelmeseit Bükfürdőn, a XI. Gyógy-Bor Napokra. Gyermekprogramok, magyar borok, pálinkák, kézműves termékek, koncertek. Aki már biztos jönnek: Tarisznyások, Solid Jazz Band, Papa Jazz Seven, Langaléta Garabonciások, Budapest Bár, Csík Zenekar, Gypo Circus, Parno Graszt, Soulwave, Deák Bill Blues Band, Mystery Gang, Karak, Margaret Island, Intim Torna Illegál, Kállay Saunders Band, Magna Cum Laude. 


Campus Fesztivál - 2016.07.20.-07.24.

A fesztiválnak idén is a debreceni Nagyerdő ad otthont. Kelet-Magyarország legnagyobb nyári bulijára évről évre többen látogatnak ki, tavaly hetvenezren fesztiváloztak a négy nap alatt. Több száz program várja idén is a látogatókat: a legismertebb hazai és külföldi sztárfellépők, humoristák, színészek, filmvetítések, civil utca, gasztro- és borfalu garantálja a minőségi szórakozást. Fellép többek között a Kensington (NL), Clean Bandit (UK), Netsky (B), Tankcsapda és a Quimby is.

http://www.campusfesztival.hu/

Művészetek Völgye Fesztivál 2016.07.22.-07.31.

A Művészetek Völgye mindig közvetlen, felszabadult légkörű, a magyar kulturális, zenei, színházi, irodalmi élet színe-javát felsorakoztató programsorozat volt, és ez idén sem lesz másként.

http://www.muveszetekvolgye.hu/hu/evad/2016

Kivel költözik össze Harcsa Veronika? - Különleges találkozások a Művészetek Völgyében

2016.03.09. - 10:30 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Kivel költözik össze Harcsa Veronika? - Különleges találkozások a Művészetek Völgyében

A Panoráma Színpadon már biztos, hogy fellép többek közt Palya Bea, Lajkó Félix, a Hiperkarma, az Ocho Macho, az Elefánt, a Kiscsillag, az Irie Maffia és a Paddy and the Rats. Taliándörögd 2016-ban a színházi élet központjává növi ki magát, ahol idén is a legnagyobb kortárs színházi társulatok lépnek fel. Művészetek Völgye 2016 előzetes!

 


Ördögkatlan Fesztivál 2016.08.02.-08.06.

A csodaszép Villányi-hegység közepén csendes nyugalmas falvakban öt napon át idén is forr majd a Katlan. Augusztus 2-6. között kilencedik alkalommal telik meg a környék a szélrózsa minden irányából érkező sokféle és nagyszámú katlanozóval. Hozza őket a minőség ígérete, a sokszínűség-érzés, a kíváncsiság. A visszajáró katlanozók már tudják, mire számíthatnak: igényes színházi és táncelőadásokra, koncertekre minden műfajból a könnyűzenétől a jazzen, világzenén, népzenén át a komolyzenéig, családi és irodalmi programokra, filmvetítésekre, civil kezdeményezések, esélyegyenlőségi programok bemutatására, kiállításokra és kézműves vásárokra.

http://www.ordogkatlan.hu/

FEZEN - 2016.08.03.-08.06.

FEZEN fesztivál 2016-ban ismét várja a fesztiválozókat a két éve megismert helyszínen, Székesfehérváron, a MÁV-pályán. Az idén 20. alkalommal megrendezésre kerülő FEZEN Fesztivál nem csak területében, de zenei felhozatalában is jelentős bővítésen ment keresztül. A 2016-os évben először jelentkezik két, egyenértékű nagyszínpaddal, amelyeket tematikusan a rock-metál és a könnyedebb zenei műfajok alapján választottak szét.

http://www.fezen.hu/

Két nagyszínpad, kétszer annyi sztárbanda - Kezdjük a FEZEN névsort

2016.02.02. - 09:00 | vaskarika.hu

Két nagyszínpad, kétszer annyi sztárbanda - Kezdjük a FEZEN névsort

A tavalyi nézőcsúcs után idén megduplázzák a nagyszínpadot, és kétszer annyi nagy zenekart zúdítanak a rockrajongókra a FEZEN-szervezők. Míg az egyikről a keményebb zenék követei szórják a riffeket, addig a másikon a lazább muzsikák külföldi és hazai sztárjai táncoltatnak, de a kisebb helyszíneket is érdemes lesz útba ejteni.

 


Sziget Fesztivál - 2016.08.10.-08.17.

24. születésnapját ünnepli Európa egyik legnagyobb, évente megrendezett, egyhetes, szabadtéri, zenei fesztiválja, sok száz programmal, az észak-budapesti Óbudai Hajógyári-szigeten. 2016-ban augusztus 10. és 17. között rendezik meg a Sziget fesztivált. Számos, neves külföldi előadó is a fővárosba látogat. A Sziget színpadán hallható lesz a Bastille (UK), Bring Me The Horizon (UK), Brains, David Guetta (F), John Newman (UK), Muse (UK), Quimby, Rihanna (USA), SIA (AUS).

http://sziget.hu/fesztival

picture on festival - 2016.08.12-13.

A helyszín a Pornóapáti és Szentpéterfa között elterülő Bildein. Ilyen szomszédokkal csak fergeteges lehet a buli... A Szombathelytől 20 km-re fekvő határmenti falucskában idén is jobbnál jobb nemzetközi fesztiválzenekarok váltják egymást a színpadokon. A siker titka ezúttal is szemtelenül tarka keverékben van. Fellép többek közt a URIAH HEEP (uk), a LABRASSBANDA (de), MARKY RAMONE'S BLITZKRIEG (us).

http://www.pictureon.at/programm  

Strand Fesztivál 2016.08.24.-08.27.

A Petőfi Rádió és a VOLT Produkció közös fesztiválja 2016-ban a nyár utolsó hétvégéjére költözik, augusztus 24-27. között várja közönségét Zamárdi szabad strandján. Hazai- és világsztárok egész sorával bővült az augusztusi STRAND Nagyon Zene Fesztivál programja. Többek között lesz Tankcsapda, Quimby, Punnany Massif, Halott Pénz, Brains, Wellhello, Kiscsillag, Szabó Balázs Bandája.

http://strandfesztival.com/

B.my.Lake Elektronikus Zenei Fesztivál 2016.08.24.-08.27.

Negyedszer kerül megrendezésre az 'elektronikus zene Mekkájaként' is gyakran aposztrofált B my Lake, mely 2013-as debütálásakor azonnal Magyarország egyik legnépszerűbb fesztiválja lett és rögtön a hazai e-zene rajongók elsőszámú nyári célpontjává vált.

http://bmylake.hu/

SZIN 2016.08.24.-08.28.

Megújult külsővel és gazdagabb kínálattal jelentkezik a hazai paletta legnagyobb múltú
fesztiválja, a Szegei Ifjúsági Napok. Sok vonzó „leg"-et tudhat magáénak a Szegedi Ifjúsági Napok. Egyrészt ez a buli a legnagyobb múltú fesztivál, amire már a hatvanas évek végén összegyűltek szerte az országból az akkori hippik, s ahol a kor  legnagyobbjai - az amúgy tiltottak is - léptek fel, ami még kurrensebbé  tette ezt a rendezvényt. A legek közé emeli az is, hogy az ország egyik/talán legszebb városában zajlik, mi több a Tisza partján, mégis a belváros közepén. Idén lesz Wellhello, Budapest Bár, Magna Cum Laude, Brains, Anna and the Barbies, Csík zenekar, Quimby, Halott Pénz.

http://szin.org/programok/

Új hozzászólás