Bugyi a bőgőn, vicc a tviszttel - Ilyen volt a 7. Alterába Fesztivál pénteki napja

Képgaléria megtekintése2016.07.16. - 15:00 | Mészáros Vivien - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Bugyi a bőgőn, vicc a tviszttel - Ilyen volt a 7. Alterába Fesztivál pénteki napja

Ha az idő nem is, a hangulat annál forróbb volt az Alterába pénteki napján. A legféktelenebb tombolást a kisszínpad előtt láttuk, ahol Ed Philipsék buliján bőgőnyakra tekert bugyit harapdált a bőgős, szétvertek egy dobozgitárt, repkedtek a pólók és elaléltak a nők. Mindezt azért emeltük ki, hogy mutassuk: van élet a nagyszínpadon túl is! No meg a nagyszínpadon is.... pláne, ha a "matinéban" a köcsögcunamit toló ZPZ riogatja a népet megdöglő kiskutyákkal! Jóféle verbálfaszságok robbantak a mainstream fesztiválarcokba a PUF, a 30Y és a Vad Fruttik koncertje előtt!

Erős pénteknek néztünk elébe az Alterába negyedik napján, hiszen nem kisebb zenekarok léptek (nagy)színpadra, mint a Pál utcai fiúk, a 30Y vagy a Vad Fruttik.

Az elején kijelentenénk, hogy számunkra a koncertsorkezdő ZPZ zenekar mindent vitt a tegnap este folyamán! Zöld Pinkód Zöld-ék egy igen egyedülálló stílust képviselnek a zenei palettán - ahogy "mexakértettük", valahol a Kovbojok és a Belga közt -, amit köcsögmetálként aposztrofálnak. Már a tagok megjelenése is megérne egy misét, amikor feljönnek téglalap napszemüvegben és a franciakockás ruhadarabokban. A viszonylag normálisnak mondható dallamvilágot nem normális dalszövegekkel és koreográfiával teszik felejthetetlenné. A szerény, viszont annál lelkesebb közönség szinte első hallás után skandálta a betegebbnél betegebb refréneket. Nem bírtuk ki, hogy ne nézzünk utána a bandának, így bizonyosodtunk meg 100%-osan arról, hogy itt bizony tényleg nagy "köcsögökrő' " van szó. Elég csak egy koncert beharangozót idéznünk tőlük: "Érdeklődés hiányában gyere el a koncertre!". Nálunk mindent vittek a srácok, kérünk még a ZPZ-ből!

A jóleső sokkból magunkhoz térve, mondhatni könnyedebb vizekre eveztünk a Pál utcai fiúk zenekarral. Lecsó már 2 napja megjárta a Kiscsillaggal a nagyszínpadot, így nem volt ismeretlen számára a környezet (mondjuk a rutin meg az évek...). A teljesség igényével az összes ismertebb PUF szám felcsendült a közönség nagy örömére.

Alter után alter az alteron, azaz a várva várt 30Y lépett a színpadra. Ám még mielőtt elkezdődött volna a koncert, a fesztivál igazgatója a közönség előtt ismerte el és köszönte meg a hangosítást évek óta professzionális szinten prezentáló cég, valamint portálunk, a Vaskarika.hu aktív és korrekt munkáját, valamint elkötelezettségét a fesztivál mellett. Kis színpadi fény jutott nekünk is a rengeteg monitorfény mellett... köszönjük Hege!

A 30Y mindenre (!!) elszánt rajongói már a hangolás előtt befoglalták az egész első sort. A zenekar már akkora népszerűségnek örvend, hogy a kemény mag tagjai akár az ország másik feléből is képesek leutazni, hogy újra hallhassák/láthassák az ipszilon-varázslatot. A srácok a növekvő népszerűség és a trendi ruhák ellenére megőrizték azt a közvetlenséget, amely miatt igazán bele lehetett szeretni egy-egy koncertjükbe.

A legféktelenebb tombolást a nap során a kisszínpad előtt láttuk, ahol Ed Philipsék buliján bőgőnyakra tekert piros bugyit harapdált a bőgős, szétvertek egy dobozgitárt, repkedtek a pólók és elaléltak a nők. Nem hiába, az 50-60-as évek zenéje, Elvis szellemisége máig előhívja ezeket a reflexeket.

Eközben a nagyszínpadon: egy könnyednek mondható Y után kaptunk egy esősen depresszív Vad Fruttik hangsújtást. Viszonylag sok koncertjüket megjártuk már, de mindig rácsodálkozunk Marci szorongó dalszövegeire, amelyek úgy tűnnek, soha nem fognak napfényesebb oldalra fordulni.... Ennek a kifejtése is megérne egy külön cikket! A végére a Sárga zsiguli valamennyire megmenti mindig a bulit depi ügyileg. A lényeg azonban, ha nem akarunk túlságosan szőrszálhasogatóan koncertélmény-rombolók lenni, hogy az elektro-rock depresszióra totálisan be lehet pörögni, ha az ember mélyebbre süllyedés nélkül kiabálja a szövegeket, és mellé tengernyi stroboszkópos fényt kap az arcába.

Az estét a Prosectura pisi-kaki punkja zárta le. Az alpárisággal és obszcén gondolatokkal operáló banda szövegei megunhatatlanok. A nem túl kegyes időjárás ellenére végighallgattuk a zenekart és ismét vonyítottunk az istenes baromságokon.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás