Zártosztály egy nyitott partin - Finiselt az Alterába

Képgaléria megtekintése2017.07.16. - 01:30 | Mészáros Vivien - Fotók: Büki László 'Harlequin', Wildung Győző

Zártosztály egy nyitott partin - Finiselt az Alterába

Különleges élményben volt része azoknak, akik szombaton kilátogattak az AlteRába Fesztiválra. Íme, a menü: 30Y által főzött gyógyleves, Konyha ízesítéssel, Sziámis underground bugyrokban, a szakácsok koncertjével, majd PASO és Junkie Jack Flash zárás. Ezenkívül: sörhableányok, kicsiszoltkövek, fatálerrorok, nemgordonramseyk, csirkebeckúrtlevestevők, konyhatündérek, konfettifittlédik, hoztálfogkefétfiúk, hellogagarinlányok - kulcsavesztettzártosztály, normálisokemailjenek!

HIRDETÉS

A csirkebeckúrt esete, avagy mi fog ebből kisülni?

Az AlteRába utolsó napja volt az, amely leginkább hasonlított egy nagy kertipartira: a kis színpadon bemutatkozó amatőr bandák kellemes dallamai mellett egy hideg sört vagy fröccsöt kortyolgathattunk, miközben a 30Y zenekar főzte a másnapos gyomrok gyógylevesét. A srácok nem gondolták túl a feladatot. Mindentbeleleves alapon raktak bele hagymát, sárgarépát, karalábét, paprikát, paradicsomot, nyomokban krumplit, majd ezt a levet ízesítették nem kevés sóval és vegetával. Elő a farháttal - gondolta a zenekar, és beletett egy jókora adag csirkeaprólékot is.

A folyamat közben elgondolkodtunk, hogy vajon alapból ennyi vizet szántak a leveshez vagy benne maradt a korábbi esővíz is a kondérban?! Vizezés és ízesítés ide vagy oda, a srácok bizonygatása, miszerint 'nagyon jó lesz ez', mindenkiben jó reményeket ébresztett. Miután úgy gondolták, minden összetevő a helyén, magára bízták a leves elkészülését.


Fotó: Rozsos Edina

A rajongók kóstolgatással, ötletelgetéssel igyekezték jó irányba terelgetni a rotyogó levet. Konklúzióként mondhatnánk, hogy a foglalkozás elérte célját, még ha nem is a legfinomabb levest sikerült megfőzni. A közös erővel való alkotás, a találkozások minden fűszernél jobban ízesítették a délutáni menüt.

A koncertfolyam

A zárónapi kis színpadi zenebonát a Grand Club, a Your Welcome, Huber Péter és az Infinity, az Új Nemzedék, majd két szettben a fesztiválra már hazajáró Fatal Error és egy újonc, a Kispál és a borz tribute zenekara, a Tökéletes Helyettesek uralta. Errorék bődületes színpadi showt toltak, amire a közönség is vevő volt: guggoltak, ugráltak és volt, aki annyira bepörgött, hogy egy korsó sörrel "mosott hajat", amit aztán jól megrázva "megosztott" a közelében állókkal is. A vége természetesen ütemes "nagyszínpad, nagyszínpad" skandálás volt. A délutáni csirkebeckúrt leves mellé jól esett egy fatál error is!

Ha már a főzésről szólt a délután, nem kezdhette más a zenélést a nagyszínpadon, mint a Konyha. Szepesi Matyi ezúttal zenekarával tért vissza a fesztiválra, hogy ismét megtáncoltassa a közönséget, és feltegye a nagy kérdést: ugye hoztál fogkefét?

A 30Y és a fesztiválozók által kotyvasztott leves éppen Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar koncertjére készült el. Nem csak a tányérból, hanem a régi underground zene bugyraiból is kanalazhattunk Száz bolhát vagy Zuhanórepülést. Külön emelte a koncert fényét, hogy színpadra lépett az URH és az Európa Kiadó legendás alapítótagja, Kiss László, aki az általa írt Elmentek a fiúk című EK slágert és a Bétaville-t adta elő.

A nap főfogását a szakácsok adták, akik az est leszálltával a fakanalat hangszerekre cserélték. A délutáni főzésre reflektálva Beck Zoli elmondta, hogy ez is valahol olyan, mint egy zenekar, ők adják és keverik össze a hozzávalókat, de a jó végeredmény rajtunk, közönségen múlik, mi adunk neki ízt. Aki volt már 30Y koncerten, az tudja, hogy a zenekar mindig igyekszik teljesen kijátszani magát a színpadon. Az AlteRábán ez hatványozottan igaz, ugyanis Zoli elmondása szerint nincs még egy olyan fesztivál, ahol ennyi barátjuk gyűlne össze.

Ha nem lett volna még elég az ugrálásból, a PASO gondoskodott a ska ütemek lábakba való beoltásáról. Nehezen engedte el őket a közönség, és ami még jobb, ők sem szerettek volna lemenni a színpadról. Utánuk a Junkie Jack Flash keményebb riffjei nyúltak bele az éjszakába, ezzel zárva a nagyszínpadot. A fesztivál aftert Golyó és Johnny tolta hajnalig, a tőlük már jól megszokott, jobbnál jobb dalokkal.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás