Nem jött el – Rozán Eszter könyvbemutatója a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

2017.11.25. - 12:30 | vaskarika.hu

Nem jött el – Rozán Eszter könyvbemutatója a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Helyszín: Berzsenyi Dániel Könyvtár

Dátum: 2017.12.05.

Rozán Eszter ötödik, Nem jött el című regényének bemutatójára december 5-én kerül sor a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. Az izgalmas regény cselekménye három szálon fut, bepillantást nyerhetünk egy rejtélyes vallási csoport életébe, és megtudhatjuk, miért lett Emmeline Pankhurst elszánt nőjogi harcos.

2017. december 5-én 17.00 órai kezdettel kerül sor Rozán Eszter Nem jött el című regényének bemutatójára a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

Rejtélyes vallási csoport próbálja különleges módszerekkel magához csalogatni az embereket, hogy miután megtértek, teljes kontroll alatt tarthassák őket. A gyülekezet tagjai számára természetes a drákói szigor, vakon követik az elöljárók utasításait. Közben Alma, a harmincas éveiben járó képzőművész lelkesen készül Düsseldorfba, a téli kiállításra, barátja azonban válaszút elé állítja, vagy ő, vagy a művészet. Hogyan fonódik össze Alma sorsa a gyülekezettel, s hogyan kerül kapcsolatba a jelen eseményekkel Emmeline Pankhurst, az angol nőjogi harcos? Rozán Eszter izgalmas regénye fontos kérdéseket boncolgat, s egy testhez álló feladattal Kovács felügyelő is megjelenik a színen.

A kötetet bemutatja: Csuti Borbála középiskolai magyartanár

Közreműködik: Kelemen Zoltán színművész 

Részlet a regényből:

"Fáradtan hunytam le a szemem. Zsoltra gondoltam, meg az akciófilmre, amit nélkülem néz. Talán el is bóbiskolhattam, mert arra riadtam, hogy valaki megfogja a karomat, és angolul beszél hozzám.

- Valami baj van?

- Nincs - ráztam meg a fejem.

Akkor eszméltem rá, hogy David Murray áll előttem aggódó tekintettel.

- Ugyanis az egyik műalkotáson alszik.

Hangjában nem volt szemrehányás, mosolyogva mutatott végig a hernyón. Azonnal felálltam, kábán pislogtam körbe, még nem tértem magamhoz. Szidásra számítottam, vagy legalábbis valamiféle ejnye-bejnyére, amiért rongálom a művésznő alkotását, de David csak nevetett. Nem bántón vagy gúnyosan, a szeme cinkosan villant rám.

- Elnézést kérek - rebegtem alig hallhatóan.

- Semmi baj, talán ön is képzőművész?

Mesélni kezdtem magamról, a munkáimról, meg arról, hogy mennyire örülök, hogy itt lehetek Whitelake kiállításán.

David összeráncolta a homlokát.

- Sajnos már nem tudom bemutatni a művésznőnek, mert visszavonult a szállására, holnap pedig elutazik, de szívesen megadok róla bármilyen információt, ha érdekli. Tudja mit, menjünk le az irodámba!

A lépcsőn felélénkültem, bár zavart, hogy folyton beleütközöm valakibe. David irodája a földszinten, a bejárati ajtótól nem messze nyílt. Amint beléptem, egy óriási akváriumot pillantottam meg, számomra ismeretlen, a legkülönfélébb színekben pompázó halak úszkáltak benne. "

Kapcsolódó írásaink:

Egy trilógia lezárul a Golgotavirággal - Rozán Eszter új könyvének bemutatójóval kezdődött a 88. Ünnepi Könyvhét

2017.06.07. - 07:00 | Németh Tamás - Fotók: Dart

Egy trilógia lezárul a Golgotavirággal - Rozán Eszter új könyvének bemutatójóval kezdődött a 88. Ünnepi Könyvhét

Az Ünnepi Könyvhét nyitányaként mutatták be a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Rozán Eszter negyedik, Golgotavirág című könyvét, mely a Szülőföld Kiadó gondozásában jelent meg. A június 6-i előadáson Csuti Borbála középiskolai magyartanár beszélgetett a szerzővel, közreműködött Kelemen Zoltán színész.

 


Hátranézve gondolkodni a Tilosban - Rozán Eszter könyvbemutatója a könyvtárban

2016.12.01. - 15:00 | Büki László 'Harlequin' - Fotók: Dart

Hátranézve gondolkodni a Tilosban - Rozán Eszter könyvbemutatója a könyvtárban

Eposzi szereplőgárda egy idősíkokban gazdag műben - Tilosban címmel november 30-án, a Berzsenyi Dániel Könyvtárban mutatták be lapunk állandó publicistájának, Rozán Eszternek új könyvét. A szerzővel Csuti Borbála középiskolai magyartanár beszélgetett.

 

 

„A mának elég a maga baja" - Rozán Eszter pótszékes könyvbemutatója a könyvtárban

2015.10.19. - 23:00 | Mészáros Vivien - Fotók: Büki László 'Harlequin'

„A mának elég a maga baja

Október 19-én portálunk egyik alapítójának, Rozán Eszternek mutatták be második kötetét a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. A frissen megjelent könyvről Csuti Borbála középiskolai magyartanár beszélgetettt az írónővel. A könyvbemutató fényét Kelemen Zoltán színművész emelte, a könyvből kiragadott részletek felolvasásával. Figyelem! Spoiler-mentes beszámoló következik a friss alkotásról.

 

Egy érzékeny rezonőr - Rozán Eszter könyvbemutatója a könyvtárban

2014.12.10. - 12:40 | Büki László 'Harlequin'

Egy érzékeny rezonőr - Rozán Eszter könyvbemutatója a könyvtárban

Krimibe bújtatott társadalomrajz a Maroknyi heroin, aminek már a címe is figyelemfelkeltő, a cselekménye pedig olyannyira érdekfeszítő, hogy már a folytatása is elkészült Rozán Eszter kisregényének. Portálunk egyik alapítótagjának első kötete a Szabadföld Kiadó gondozásában jelent meg. Bemutatóját december 9-én tartották a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

 

 

Új hozzászólás