Három éve legyőzhetetlenek a Bolyai gólyái - VII. Városi Gólyaavató a Sportházban

Képgaléria megtekintése2018.02.23. - 02:30 | Büki László 'Harlequin' - Fotók: Varga András

Három éve legyőzhetetlenek a Bolyai gólyái - VII. Városi Gólyaavató a Sportházban

Kilenc középiskola kilencedikesei mérték össze ügyességüket csütörtökön a VII. Városi Gólyaavatón. A saját műsorokat követően a csapatoknak 12 ügyességi feladatot kellett megoldaniuk, hogy eldöntsék, idén melyik suli adja a legpengébb gólyákat! A Bolyai kilencedikesei 2016 és 2017 után ismét a legjobbnak bizonyultak. Másodiknak a KDG, harmadiknak Brenner gólyái "repültek be".

A rendezvény hagyománya 2012-ben kezdődött az AGORA Művelődési és Sportházban. Az évek során történtek változtatások, de a Gólyaavató célja mindig ugyanaz maradt: összehozni Szombathely diákjait egy délutánra, amikor kulturált keretek között szórakozhatnak, izgalmas kihívásokban mérhetik össze tudásukat, valamint új barátságokat is köthetnek.

Idén kilenc iskola diákjai mérkőztek meg egymással, kilenc korszakot megidézve! Szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium az őskort, a Nagy Lajos Gimnázium az újkort, a Kanizsai Dorottya Gimnázium egy szabadon választott korszakot, az SZMSZC Savaria Szakképző Iskolája az ókort, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium a jövőt, a Horváth Boldizsár Szakközépiskola a korai középkort, az SZSZSZC Oladi Szakgimnázium a késői középkort, az SZMSZC Gépipari és Informatikai Szakgimnázium a jelenkort 1989-ig, a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium pedig a jelenkort 1989-től jelenítette meg. 

Az estet Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg, aki a csapatoknak jó és tisztességes versenyzést kívánt, és köszöntötte a "gólyákat" dr. Székely János megyéspüspök is. Az est házigazdái Horváth Zsolt, a VDÖK elnöke és Iker Enikő, a VDÖK alelnöke voltak.

A tizenkét feladatot, az osztályműsort és a kreatív videót ötfős zsűri bírálta el, aminek tagjai közt foglalt helyet Varga Dániel (a zsűri elnöke) , Kovács Pál, Ács Tímea, Borsos László és Dancs Viktória.

Látszott, hogy a diákok rengeteg energiát fektettek műsoruk elkészítésébe, és a versenyfeladatok során sem fogyott el a lelkesedésük, ahol kreativitásra, ügyességre, gyorsaságra és csapatmunkára is szükségük volt. 

Az eredményhirdetés előtt minden gólya letette a gólyaesküt, majd egy féktelen szórakozás vette kezdetét a táncparketten. Megérte mindent beleadniuk, hiszen nem csak a dicsőségért, hanem értékes nyereményekért is folyt a harc.

Az iskolák műsora itt tekinthető meg:

Városi Gólyaavató 2018 - Ilyen volt az iskolák műsora

2018.02.23. - 01:30 | Büki László 'Harlequin'

Városi Gólyaavató 2018 - Ilyen volt az iskolák műsora

Szombathely Megyei Jogú Város Diákönkormányzata 2018-ban hetedik alkalommal rendezte meg legnagyobb programját, a Városi Gólyaavatót, melyen a város kilenc köznevelési intézményének kilencedik évfolyamos tanulói mérkőztek meg egymással a vándorkupáért. Galériánkban az iskolák műsorát örökítettük meg, melyen minden csapatnak osztályvideót kellett készítenie, és egy ütős produkcióval előállnia. A műsorokat követően a feladatok előtti lazításként egy fergeteges buli vette kezdetét!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás