Bartók Fesztivál: flashmob és táncház a főtéren (videóval)

Képgaléria megtekintése2018.07.16. - 07:30 | Büki László 'Harlequin'

Bartók Fesztivál: flashmob és táncház a főtéren (videóval)

Július 15-én este óriásbábos-ajtónyitogatós flashmobot szervezett a Filharmónia Magyarország a Bartók Szeminárium programjait népszerűsítendő.

A főtéren elhelyezett installáción - hét különböző színű ajtón - a fesztivál programja szerepel. Azt üzeni: amelyiken bemész, azon részt veszel. A Bartók Fesztivál csúcsprodukciójának, A kékszakállú herceg várának szereplői is kivették részüket a mókából, a Juditot alakító Komlósi Ildikó pedig kinyitotta azt az ajtót, ami épp a július 18-i Balogh József szólózongoraestre hívja fel a figyelmet.

A flashmobot követően a fesztivál táncházzal kezdődött, melyet az ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttes egy párosa vezetett, és a térre érkezők közül - valamint a kurzusok hallgatói közül - bárki becsatlakozhatott a tánctanulásba. A táncosokat a Gyéres Műhely kísérte.  

 

A fesztivál részletes programja:

Kezedben a kulcs! Melyik ajtót választod?

2018.07.10. - 01:00 | vaskarika.hu

Kezedben a kulcs! Melyik ajtót választod?

Helyszín: Szombathely

Dátum: 2018.07.15 - 22.

Július 15. és 22. között igazi fesztiválhangulat költözik Szombathely szívébe, hiszen idén 34. alkalommal rendezi meg a Filharmónia Magyarország a Nemzetközi Bartók Szemináriumot és Fesztivált. A fesztivál rendkívül színes programkínálatában mindenki megtalálhatja a kedvére valót, változatos koncertek, kiállítások, táncház és most először családi nap is várja a közönséget.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás