Test és lélek harmóniáját ötvözi Bükfürdő megújult gyógyászati centruma, a Medical Wellness

Képgaléria megtekintése2019.10.11. - 03:30 | Büki László 'Harlequin'

Test és lélek harmóniáját ötvözi Bükfürdő megújult gyógyászati centruma, a Medical Wellness

Bükfürdő történetének legújabb mérföldköve lett a nettó 650 millió forintból újjászülető Medical Wellness, ami 3 szinten és közel 1400 négyzetméteren fogadja majd vendégeit. A szolgáltatás október 11-től várja vendégeit.

A Büki Gyógyfürdő Zrt. most befejezett projektje a régi fürdőgyógyászat alapjain éledt újjá. A felújítás során az épület kívül-belül egyaránt megújult, a tavalyi évben átadott új főbejárattal együtt minden részletéből a minőség sugárzik. Az esztétikus környezettel és a modern kezelőberendezésekkel a szolgáltatási paletta is kibővült.

Boros László Attila vezérigazgató a Medical Wellness átadóján elmondta, a megújult fürdőgyógyászat új szolgáltatásokkal párosul: a régiből megtartották, ami jó volt, és hozzátették azt, amivel még jobbá válik. A kedvelt, hagyományos fürdőkúrákat összeházasították a modern, nemzetközi színvonalú spa-kezelésekkel, amikhez felhasználták a fürdő saját gyógyvízével készült kozmetikumokat, valamint a német Kurland cég gyógywellness-megoldásait. A két termékpaletta remekül kiegészíti egymást, így az egynapostól a háromhetes csomagokig tudnak a vendégek kényeztető és gyógyító kezeléseket választani.

Hozzátette: a büki fürdőgyógyászatot a specializáció teszi egyedivé, amiben építettek Magyarország legmagasabb ásványianyag-tartalmú gyógyvízére, és arra a szaktudásra, amely évtizedek óta jelen van Bükfürdőn. „Büszkén jelentem be, hogy holnaptól elindul a Bükfürdő Osteoporosis Program, amely a mostani fejlesztéssel méltó kulisszákat és infrastruktúrát kap. Ez a program a csontritkulást, mint népbetegséget kezelő programként tartalmazza a hagyományos fürdőgyógyászai kezeléseket és a modern spa-kezeléseket egyaránt. Részét képezi ennek egy mozgásprogram, dietetikus tanácsadás, valamint a fájdalommentes csontsűrűségmérés is, amit saját, világszínvonalú csontsűrűségmérő készülékünkkel végzünk."

A Magyarországon körülbelül egymillió embert érintő csontritkulásra specializált vizsgálatokat és kezeléseket ez a program fogja össze egyénileg testreszabható csomagokká. A program már a 30-as éveiben járókat is megcélozza, hiszen a csontritkulás megelőzéséért már ebben a korban is hatékonyan tehet bárki. A programban résztvevő vendég nem csupán a betegségről szerez hasznos tudást, de igénybe veszi a már meglévő panaszait enyhítő, vagy a prevenciót segítő hagyományos gyógyászati és kényeztető spa-kezeléseket egyaránt. A Medical Wellness központ egyik különlegessége, hogy lehetőség van a helyszínen elvégeztetni a fájdalommentes csontsűrűség mérést is az egyik legmodernebb mérőberendezéssel, így a Bükfürdőre érkező vendégeknek nem szükséges előzetesen kórházi vizsgálaton részt venniük.


A spa kínálatot tekintve megújult és bővült a masszázsok skálája, megtalálhatók benne a természetes hatóanyagokban gazdag alapanyagok felhasználásával végzett pakolások, testkezelések, wellness kádfürdők és néhány igazi különlegesség is.

Ez utóbbiakat Petra Pfeiffer, a német Kurland cég spa desing managere ismertette. Elmondta, hogy a Medical Wellness centrumban két speciális kezelésük, a Kraxenofen - alpesi széna gőzfülke - és a Soft-Pack rendszer került kialakításra. A Kraxenofen alpesi széna gőzfülke előnye a hagyományos szaunákkal szemben az, hogy a fej és a lábak szabadon vannak, így a magas vérnyomással és visszérproblémákkal küszködők is bátran használhatják. A Soft-Pack pedig egy wellness ágy, amin az alga- vagy iszappakolással bevont test a súlytalanság állapotában lebeg, a hatóanyagok pedig a jótékony meleg hatására felszívódnak a bőr legmélyebb rétegeibe. A rendszer eredetileg gyógyászati célokra -pl. reumatológiai megbetegedések- lett kifejlesztve, viszont olyan kellemes élményt nyújtott a pácienseknek, hogy a wellness és spa szektorban is bevált és népszerű kezeléstípus lett. A modern gyógywellness testi és lelki kellemes hatásokkal egyaránt kell, hogy bírjon, amit a fenti két rendszer szavatol.

Az átadót megtisztelte a térség országgyűlési képviselője, Ágh Péter is, aki köszöntőjében kiemelte: jelen fejlesztéssel Bükfürdő nagy lépést tett a jövőbe, komoly nyitást a XXI. századi fürdő felé. A piaci alapú egészségturisztikai szolgáltatásokkal a gyógyulni, felfrissülni vágyó vendég meggyőződhet arról a varázserőről, amit Bükfürdő kínál, hiszen a vendégek a sörfürdőzéstől és a kávés peelingtől a masszázsokon át a kecsketejes fürdőig számtalan egyedi kezelés mellett többféle csomagajánlatból, hagyományos gyógykúrákból vagy az Osteoporosis Programból is választhatnak.

Dr. Németh Sándor polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy a fürdő tette Büköt naggyá, hasonló nagyságú fürdők az ország turizmusát húzóágazattá, gyógyturizmusát pedig nemzetközileg is elismert desztinációvá. Ezért legalább annyira fontos, hogy a település is tegye naggyá a fürdőjét, ahogy az ország is tegye azzá fürdőágazatát. Kiemelte: a gyógyászati részleg felújításával egy közel 40 éves épület újult meg, ami nemzetközi színvonalú szolgáltatásokra képes, minőségi környezete pedig bárhol megállja helyét a világban. Előremutató tervekről is szólt a városvezető, hiszen a későbbiek során továbbfejlesztik a létesítményt, aminek előkészülete már zajlik, hogy Bükfürdő ténylegesen Magyarország második legnagyobb területű és harmadik leglátogatottabb fürdője lehessen.

A beszédeket követően Szekeres Adrienn adott rövid, hangulatos műsort, majd a szalagvágást követően a fürdő igazgatója végigkalauzolta a meghívottakat a Medical Wellness három szintjén, bepillantást adva a gyógyászati és wellness-szolgáltatásokról.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás