AGORA - Művelődési és Sportház októberi programjai

2008.09.27. - 08:00 | vaskarika.hu

AGORA - Művelődési és Sportház októberi programjai

Helyszín: AGORA Művelődési és Sportház

Dátum: 2008.10.10 - 27.

A Boban Markovic Orkestar Rúzsa Magdival, az István, a király rockopera a Társulat művészeivel, Isis Dance Open Nestle Purina Kupa táncverseny és egy Woody Allen komédia színesíti a Művelődési és Sportház októberi programját.

Október 10. péntek 10.00 AGORA - Művelődési és Sportház

A Virágos Magyarországért verseny ünnepélyes eredményhirdetése

október 13. hétfő 19.00 AGORA - Művelődési és Sportház

Boban & Marko Markovic Orkestar koncert

Sztárvendég: Rúzsa Magdolna

Az köztudomású, hogy jelenleg a Boban Markovic Orkestar a legkeresettebb szerbiai rezesbanda: klubokban, színházakban és hangversenytermekben adott koncertjeiknek, fesztiválsikereiknek, filmzenéiknek és lemezeiknek köszönhetően egész Európában óriási népszerűségnek örvendenek.
Hogy mi a titkuk? A válaszhoz idézzük a kritikákat!
„Ezek a zseniális cigány királyok olyan hihetetlen könnyedséggel kezelik húrjaikat, varázsolják elő dallamaikat, mintha mennyei orgona szólna. Európa és Ázsia találkozása és mítosza tör az ég felé ezzel a természeti és kulturális jelenséggel." (Alastair Johnston, www.muzikifan.com)
„Van zene, ami a fejnek szól; van, ami a lábnak; és van, ami a szívnek. A Boban & Marko Marković Orkestar az egész testnek szóló zenét játszik." (Herald Times)
A koncerten az utóbbi tíz év legnagyobb slágerei is elhangzanak, köztük azok, amelyeket a Kusturica-filmeknek köszönhetően ismert meg a fél világ, így a Djurdjevdan, a Mesecina, a Bubamara vagy az Arizonai álmodozók.

Jegyek elővételben 2.500 és 3.500 Ft-os áron az AGORA Jegyirodában (Szombathely, Belsikátor 1. tel: 94/511-266) válthatók.

október 16. csütörtök 19.00 Agora - Művelődési és Sportház

Szörényi Levente-Bródy János-Boldizsár Miklós: István, a király - rockopera keresztmetszet

I.rész - A TÁRSULAT döntők legszebb dalai

II.rész - ISTVÁN, A KIRÁLY - rockopera keresztmetszet

Szereplők:

Feke Pál, Vadkerti Imre, Simon Boglárka, Éder Enikő, Herczeg Flóra, Fejes Szandra, Tóth Attila, Varga Lajos, Molnár Ágnes, Töreki Andrea, Papp Annamária, Koroknai Árpád

Belépőjegyek 2900,- Ft-os áron válthatók az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ Jegyirodájában. (Szombathely, Belsikátor 1. • Tel: 94/511-266)

október 25. szombat 10.00 AGORA - Művelődési és Sportház

ISIS DANCE OPEN NESTLE PURINA KUPA

A Lorigo TSE a 10. jubileumi évet IDSF Latin Opennel ünnepeli. Ezenkívül IDSF Ifjúsági Standard, és IDSF Junior Latin versenyt láthatnak a nézők hazai párosok részvételével.
A helyszín a nemzetközi táncversenyekről ismert, az országban egyedülálló hangulatú Művelődési és Sportházban lesz, ahol az elmúlt évtizedek Európa -és Világbajnokai kezdték táncos pályafutásukat.
A táncversenyt a Boogie-woogie MagyarBajnokság teszi színesebbé.

Elődöntők 10.00, Középdöntők, döntők: 19.00

Jegyárak: 3.500 Ft /15 EUR/fő/nap - 7.500Ft /30 EUR/fő/nap VIP asztalnál (a jegy tartalmaz hideg és meleg svédasztalt, ásványvizet és bort.

Jegyek az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ Jegyirodájában (Szombathely, Belsikátor 1., Tel.: 94/511-266) illetve a helyszínen válthatók.

OKTÓBER 27. hétfő 19.00 AGORA - Művelődési és Sportház

Woody Allen: Semmi pánik
- komédia a budapesti Vidám Színpad előadásában

Axel Magee a fiatal amerikai diplomata korán kitűnt kortársai közül: uzsonnáját egyszer életlenül békeszerződésbe csomagolta. Most mégis kap egy utolsó esélyt: két hétre átveheti az apjára bízott közel-keleti nagykövetség vezetését. Könnyű dolga lesz! A szokásos adminisztráción túl csak egyetlen vacsorát kell lebonyolítania, egy olajmágnás tiszteletére. Ekkor azonban a szép és bizakodó napfényes délelőtt bemenekül a nagykövetségre Walter Hollander az amerikai turista feleségével és bájos kislányával Susan-nal, akiket felbőszült fegyveres üldözőik kémkedéssel gyanúsítanak...

Ez a vígjáték tette 1965-ben Woody Allent a Broadway ünnepelt szerzőjévé.

Szereplők: Magyar Attila , Borbás Gabi , Nagy Cili, Simon Kornél, Schlanger András, Papp János, Mihályfi Balázs, Szakács Tibor, Kárász Zénó, Bede-Fazekas Anna, Urmai Gábor, Kovács Vanda, Verebély Iván

Rendező: Puskás Tamás

A Csákányi bérlet előadására jegyek 2500,- Ft-os áron válthatók elővételben az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ Jegyirodájában. (Szombathely, Belsikátor 1., Tel: 94/511-266)

KLUBOK, TANFOLYAMOK

AGORA - mŰVELŐDÉSI ÉS SPORTHÁZ

Kreatív Klub
Minden szerdán 16.00 - 18.00
Klubvezető: Gyürüs Istvánné

EGÉSZSÉG KLUB, FŐZŐTANFOLYAM
Minden szerdán 18.00-19.00
Klubvezető: Gyürüs Istvánné

BELVÁROSI NYUGDÍJAS KLUB
Október 16. 16.00
AGORA - Művelődési és Sportház 16. terem

RITMIKUS GIMNASZTIKA TANFOLYAM
Vezetők: Nagy Béláné, H.-né dr. Ekler Judit, Nagy Veronika
Helyszín: Kanizsai Dorottya Gimnázium
Időpont: szerda és péntek, heti 2X45 perc
Részvételi díj: 2.600,- Ft/hó/fő

Új hozzászólás