Ismét szombathelyi gimnazista a finalisták között - Kalocsai Zoltán bekerült a legjobb 20 közé

2022.02.21. - 13:35 | vaskarika.hu

Ismét szombathelyi gimnazista a finalisták között - Kalocsai Zoltán bekerült a legjobb 20 közé

A Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium 12. c osztályos, matematika tagozatos tanulója, Kalocsai Zoltán a Desmos Global Math Art Contest 2021 versenyen a finalisták (legjobb 20) közé jutott a 17-18 éves korosztályban.

A világ 100 országából 4 korosztályban összesen több mint 10.000 pályázat érkezett a Desmos, a matematika oktatását segítő amerikai informatikai cég felhívására.

A Desmos küldetése, hogy minden diákot segítsen a matematika tanulásában és megszerettesse a matematikát. A Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium 12. c osztályos, matematika tagozatos tanulója, Kalocsai Zoltán a Desmos Global Math Art Contest versenyen a finalisták (legjobb 20) közé jutott a 17-18 éves korosztályban.




A szombathelyi gimnazista Magyarországról az egyedüli finalista. Csak a dobogós helyezéseket rangsorolták. Zoltánnak kreatív módon a matematikai és informatikai ismereteit kellett összekapcsolnia, felhasználnia a projektjéhez. A pályázatban le kellett írnia, hogy mit tanult a pályamunkájának elkészítése során matematikából.

Pályamunkáját az alábbi linken lehet megtekinteni!

Kapcsolódó írásunk:

Szombathelyi gimnazista a finalisták között

2020.06.05. - 14:00 | vaskarika.hu

Szombathelyi gimnazista a finalisták között

A Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium 10. c osztályos, matematika tagozatos tanulója, Kalocsai Zoltán a Desmos's First Global Art Contest versenyen a finalisták (legjobb 20) közé jutott a 15-16 éves korosztályban.

Új hozzászólás