Forrás - Csider Sándor kötetbemutatója a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Képgaléria megtekintése2022.04.28. - 07:15 | Németh Tamás

Forrás - Csider Sándor kötetbemutatója a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Április 27-én Csider Sándor: Forrás - versek és gondolatok a vízről című kötetének bemutatójára várták az érdeklődőket a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. A verseskötetet a résztvevők figyelmébe ajánlotta és versmondással közreműködött Benke Éva Radnóti-díjas tanár. Énekelt H. Nagy Katalin.

Csider Sándor néhány éve költözött Keszthelyre, ahol elmondása alapján nagyon jól érzi magát. Befogadta a város, de soha nem felejti el Szombathelyt, és mindig örömmel jön vissza ide. Így volt ez április 27-én is.

Forrás című kötetének bemutatójára visszalátogatott Szombathelyre, a Berzsenyi Dániel Könyvtárba. Ha úgy tetszik: otthonról hazalátogatott. Keszthelyen hallgatóinak sorára bukkant. Azokat az intézményeket járja, ahol ők dolgoznak, de megfordult már ott is, ahol korábban sok-sok évtizeden át előadásokat, tanfolyamokat vezetett, nyári ifjúsági táborokban adott elő a Balaton partján. Egy nagyon hazai, egy nagyon szép vidékre került, ahol úgy érzi, megújult az élete, úgy, hogy mellette minden értéket megőrzött.

A Berzsenyi Dániel Könyvtárban tartott bemutatóján olyan verseket szavalt el, amiket az utóbbi a három évben írt. Nem csak a Forrás című könyvének versei hangzottak el, hanem magáról is vallott. Elmesélte, merre járt Keszthelyen. Felidézte, hogy verset szavalt a Georgikon Majormúzeumban a Szent Iván-éji tűzgyújtáskor. Amerre járt és ahol verset írt, azt most, mint mikor szülőhöz hazajön a gyermek és mindent el akar mesélni, úgy mesélte el ő is a közönségének, barátainak.


Mindemellett a középpontban a Forrás című könyve volt, mely a vízről szól, annak minden csodájáról, szépségéről, jelentéséről. Úgy gondolja, nagyon sok üzenettel bír a víz, csak tudni kell kiolvasni. Vall életről, halálról, elmúlik és mindig újjászületik. Elmúlik folyékony vízként, jég lesz belőle, majd felhő, utána patak, folyó, tenger. Mindig változik és így marad változatlan.

Kapcsolódó írásunk:

Mélységből forrásvíz - Csider Sándor Forrás című kötetét ajánljuk

2021.12.30. - 12:40 | Rozán Eszter - Nyitókép: Büki László

Mélységből forrásvíz - Csider Sándor Forrás című kötetét ajánljuk

Csider Sándor elkötelezettsége a víz iránt tagadhatatlan, hiszen immár a második kötete jelent meg ebben a témában. A Gondolatcseppek a vízről című versgyűjtemény után a Forrás - Versek és gondolatok a vízről című könyvét veheti kézbe az olvasó. A kötet a Fejér György Városi Könyvtár gondozásában látott napvilágot.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Kiss Gyuláné 2022.05.02. - 09:35
Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam elmenni... Gratulálok Sándornak sok szeretettel! Kiss Gyuláné Eszter