Ne légy Depressziós! - hétvégi programajánló

2010.04.23. - 03:27 | vaskarika.hu

Ne légy Depressziós! - hétvégi programajánló

Helyszín: Vas megye

Dátum: 2010.04.23 - 25.

Hogy a hétvége se teljen az agyzsibbasztó sorozatok bámulásával, arról a 8. Herényi Virágút programözöne, a Depresszió koncertje, az Átjáró 3. regionális döntője, a Miss Wellness Szépe előválogatója, az A-Klub bulijai és a táplánszentkereszti Medvehagyma Ünnep eseményei gondoskodnak.

HIRDETÉS

Április 23., péntek

13:30 - Zrínyi Ilona Általános Iskola Szombathely, Zrínyi Ilona u. 10.

DRÁMAFESZTIVÁL - 2010

Idén ismét megrendezésre kerül az immár hagyományossá vált angol nyelvű Drámafesztivál Szombathelyen, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt. A program házigazdája a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Regionális Angoltanári Információs Központja és a Zrínyi Ilona Általános Iskola.

A fesztiválra idén több mint 200 gyermek jelentkezett, az óvodás korúaktól az érettségiző gimnazistákig, a megye minden pontjáról, sőt még Zala megyéből is. Közel 30 produkció részvételével, szakmai zsűri közreműködésével zajlik a megmérettetés. Az esemény fényét emeli Trokán Péter a szombathelyi Weöres Sándor Színház színművészének személye, aki zsűritagként is megtiszteli a fesztivált.

18.00 - SIC

Depresszió koncert

Április 23-án, pénteken este 6 órától az immár 10. születésnapját ünneplő Depresszió zenekar tartja szokásos tavaszi zúzását Oladon. A jeles évfordulót nagyszabású országos turnéval (Nincs jobb turné 2010) és egy válogatás cd-vel (Nincs jobb kor - best of 2000-2010) ünnepli a banda. Szombathelyi fellépésük a jubileumi turné egyik utolsó állomása lesz, így a fiúk biztosan beleadnak apait-anyait, tehát a megjelenés minden fanatikusnak kötelező.

A bemelegítésről is két remek banda gondoskodik, érkezik a Rubicon és a HHCC, azaz a Hortobágy Hardcore Crew.


Részletek...

18:30 - Szombathely, Palace Café

Kovács "Kokó" István Szombathelyen

2010. április 23-án, pénteken 18:30-tól igazi „sztárvendéggel" találkozhatnak azok a sportbarátok, akik ellátogatnak a szombathelyi Palace Café&Restaurant-ba. (Semmelweis u. 2.)

Részletek...

A-klub

Two Tribes - With Three Faces

Törzshajlításban gondolkodik a péntek esti line up három fős legénysége. A síkvidéki plató egyenes szálú törzseinek leszármazottai keverednek a hegyek völgyek népének töredezett sarjaival. A fajkeveredés egyik legdirektebb formájának bemutatását Bogyo vállalta magára, a warm-up kereteiben mash-up gyöngyszemekkel friisítve a klub amúgy is színesvérű felhozatalát. Utána Tommy Brutkho csorgat techno infúziót az agyakba és a szívekbe, a végén pedig Vidaotone vérfrissít még egy újat, mielőtt megalvassza az aznap esti transzfúziót.

Részletek...

Április 24., szombat

9.00-12.00 - AGORA-Gyermekek Háza

Kreatív műhelyek - „Kézműves kuckó"

Egyszerű és nagyszerű növények - Csuhéfigurák készítése

A programon való részvétel ingyenes!

TUDÁSTARISZNYA projekt

Részletek...

Április 24. szombat

8.30 - AGORA-Művelődési és Sportház

Országos Sakk Csapat Diákolimpia

Idén 6. alkalommal kerül megrendezésre az Alap és Középfokú Intézmények számára az Országos Sakk Csapat Diákolimpia. Várhatóan közel 600 versenyző indul és mérettetik meg az ország egyik legrangosabb ifjúsági sakkversenyén.
A versenyen nagy valószínűséggel asztalhoz ül a világ jelenleg legfiatalabb nagymestere Rapport Richárd is.

Részletek...

10:00 - MMIK színházterem

Weöres Sándor XIX. Országos Gyermekszínjátszó Találkozó - Vas megyei bemutatója

Fellépnek:

Csepregi Színjátszók
Sok-szín-pad Társulat, Bük
Fenyő Csoport, Szeleste
Csigabusz Színjátszó Kör, Hegyfalu
Soltis Lajos Színház Gyermekstúdiója
Pöttyös Hagyományőrző Gyermekcsoport, Csehimindszent

Ingyenesen látogatható rendezvény

Részletek...

10:30 - Répcelak, Könyvtár

JÉGKORSZAK 3 - A DINÓK HAJNALA amerikai animációs film, 90 perc 2009. KN

A Jégkorszak hősei harmadszor is visszatérnek. Míg Manny és Ellie egy minimamut érkezését várják, Sid, a lajhár a maga eszetlen módján alapít családot: elcsór néhány dínótojást; Diego viszont azon töri a fejét, nem vész-e ki belőle minden vadság. A kis csapat kénytelen kihúzni Sidet a bajból, amelybe saját magát keverte: az ügy érdekében behatolnak egy föld alatti világba, ahol túl közeli kapcsolatba kerülnek pár dínóval, és számos izgalmas kalandba csöppenek.

Részletek...

14:00 - Fressnapf Áruház, Szombathely

Örökbefogadó nap

A Fekete István Állatvédő Egyesület örökbefogadó napot szervez április 24-én a Szombathelyi Maraton kutyaszépségversenyének eredményhirdetésével egybekötve.A díjátadó a Fressnapf áruház parkolójában 16 órakor kezdődik.


15:00 - Sportház, Szombathely

Válaszd a bringát! - 4. Critical Mass Szombathely

A szombathelyi kerekesek ismét megmutatják, hogy van bringás-élet a városban, sőt, egyre aktívabb. Ezúttal a Föld Napja alkalmából csatlakoznak az országos tömeghez, hogy körbetekerjék a belvárost. Április 24-én szombaton, 15 órakor indul a bringa-konvoj a Március 15. térről, a Sportház elől. Útvonal és egyéb hasznos információk a hírben!

Részletek...

17:00 - Cafe Palace, Szombathely

Miss Wellness Szépe 2010 - szombathelyi előválogató a Palaceban

A régió nagyszabású szépségversenyének helyi előválogatójára kerül sor április 24-én 17 órakor a Cafe Palaceban. A Wellness Szépe verseny célja, hogy megtalálja a régióban élő legszebb lányokat! A verseny mottója: a természetes szépség! A régió mindhárom megyéjében (Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala) előválogatót tartanak a szervezők! A belépés ingyenes!


Részletek...

18.00 - Szentgotthárd, Színház

Fúvóskoncert a Színházban

Közreműködik: Városi Vegyeskar
Belépő: 500,-Ft (koncertjegy)

Részletek...

18.00 - SIC

Átjáró 3. - Amatőr Ifjúsági Tehetségkutató Fesztivál - regionális döntő
Az MMIK - LOGO Ifjúsági szolgálat szervezésében.

Az Átjáró 3. Ifjúsági Könnyűzenei Tehetségkutató Fesztivál Regionális döntője 19.00-kor kezdődik az OLADI ÁMK-ban!

Vendég: az első ÁTJÁRÓ győztese, a Zaporozsec

Belépő: 500 Ft

Részletek...

19:00 - Répcelak, Művelődési Ház

KÖNTÖRFALAK magyar dráma 80perc, 2009 16

A Köntörfalak egy minden ízében izgalmas, érdekes és szórakoztató film, három imádnivaló színészi teljesítménnyel. A szeles és dögös Tompos Kátyával, a szívszorítóan esetlen Elek Ferivel és az ördögien nyegle Rába Rolanddal. A film egyetlen éjszaka történetét meséli el. Budapesten, a belváros szívében két vadidegen egy félresikerült randin szóba elegyedik egymással. Különbözőek, de mégis elindulnak a másik megismerésének útján, amikor megjelenik Gábor, Eszti öntörvényű és goromba bátyja. Az este nem várt fordulatot vesz: a három ismeretlen nem is sejti, hogy egy régi titok fűzi össze őket. Az alkotás 4 díjat gyűjtött be az idei Magyar Filmszemlén.

Részletek...

19.30 - Szentgotthárd

Zenész bál a Széchenyi Iskola aulájában

Zenél a Spektrum együttes
Belépő: 1.000,-Ft, amely tartalmazza a koncert belépőt is.
Vacsorajegy: 1.500,-Ft
Asztalfoglalás, ill. jegyigénylés a Takács Jenő Zeneiskolában (445-555) és a Pannon Kapu Kulturális Egyesületnél (554-106)

Részletek...

Kapuvár

Vár Kapuvár - Dub-Reggae frankföldről

A kitűnő francia kortárs könnyűzenei korona egyik ékes gyémántját csodálhatják meg azok a szerencsések, akik ellátogatnak a Shop-Stop-ba 24-én szombaton este. Lapunk regionális jellegénél fogva szívesen tudósít az ilyen hírekről, hisz a Győr-Sopron megyei város mindösszesen egy óra alatt kényelmesen leautózható távolságnyira van tőlünk, francia dub-reggae-ért pedig utaztuk már ennek a távnak a sokszorosát is. Zenzile és Public Relations rasztaünnepi ajánlatunk olvashatják alant.

Részletek...

Szimfónia Kávézó

birthsdayparty @ szimfoniacafe.dubfunkjazz

24-én szombaton egy születésnap apropóján ismét a jóféle urbánus muzsikák veszik át az uralmat a Bartók Terem tövében. A hely szellemének és adottságainak határait súrolva, vagy akár azokat feszegetve a szélrózsa bármely irányából feltűnhetnek stílusok, egyben egyezni fognak, mégpedig, hogy szülinapi örömzeneként működnek együtt. Semmi zúzás, csak a buli. Válogat Vidaotone.

A-klub

DNB-Night

MethodBreakz és a HeavyBag formáció tematikus sorozatának e havi alkalmából nem kell semmi újra számítanunk, a stílus ugyanaz maradt, földet rengető lábdobok, morzsoló basszusok, égigérő pergők, és biztos kezű mixelések sorjáznak hajnalig borítékolhatóan.

Részletek...

Április 25., vasárnap

8.30 - AGORA-Művelődési és Sportház

Országos Sakk Csapat Diákolimpia

Idén 6. alkalommal kerül megrendezésre az Alap és Középfokú Intézmények számára az Országos Sakk Csapat Diákolimpia. Várhatóan közel 600 versenyző indul és mérettetik meg az ország egyik legrangosabb ifjúsági sakkversenyén.
A versenyen nagy valószínűséggel asztalhoz ül a világ jelenleg legfiatalabb nagymestere Rapport Richárd is.

Részletek...

Szombathely, Herény városrész

Örökbefogadó Nap a 8. Herényi Virágúton

Örökbefogadó napot szervez a Fekete István Állatvédő Egyesület Herényben, a Béke téren 9-18 óráig.

Szombathely, Herény városrész

A 8. Herényi Virágút

Immár 8. alkalommal április 25-én kerül megrendezésre a Herényi Virágút c. rendezvény Szombathely herényi városrészében (Béke tértől a Bertalanffy M. utcáig), mely Magyarországon egyedülálló módon - a kb. 1 km² -en elhelyezkedő - több mint 30 helyi virág és dísznövény kertészet és vállalkozás kiállítása és vására.


Részletek...

Táplánszentkereszt

MEDVEHAGYMA-VIRÁGZÁS

ÜNNEPI PROGRAM

Délelőtt:

10.00 Exkluzív biológiaóra diákoknak: Miért fontos a medvehagyma? Ki mire emlékszik a tavalyi évből?
10.45 Medvehagyma vizsgálat
11.15 Egyszerű medvehagymás csemegék készítése a gyerekekkel, medvehagyma-kvíz kitöltése
12.00 EBÉDSZÜNET

Délután:

14.00 A rendezvény megnyitója

Megnyitják:
Ifj. Perl János polgármester úr
Bozi Jánosné - Táplánszentkereszt Kultúrájáért Közhasznú Egyesület elnöke

14.15 Tápláni Gyöngyvirág Dalkör előadása
14.30 A medvehagyma, amire vigyázni kell - Dr. Nagy László agrármérnök előadása
15.30 Szentpéterfai Tamburazenekar fellépése
16.00 A medvehagyma, mint gyógynövény- Tőke Mónika védőnő előadása
17.00 Németh Tamás tárogató művész előadása
17.30 Vacsoraidő - medvehagymás svédasztal
17.30 Főzőverseny és kvíz eredményhirdetése
17.45 Svédasztal étkeinek zsűrizése, a szakácsok jutalmazása
18.00 Kemenesmagasi Citerazenekar előadása
19.00 Kapuzárás

KÍSÉRŐ RENDEZVÉNY: Kézműves foglalkozás gyerekeknek Nádas Nikoletta vezetésével
KÖNYVVÁSÁR:Nagy Bandó András: Medvehagyma Kincseskönyv címû alkotásából
AZ ÜNNEP TÁRSRENDEZVÉNYE - 8. Herényi Virágút / Szombathely, Herény - 2010. április 25.

MEDVEHAGYMÁS BEMUTATKOZÁS A KULINÁRIS ÉLVEZET HÓDOLÓI, A KULTURÁLÓDNI VÁGYÓ TÁPLÁNSZENTKERESZTIEK ÉS MESSZIRŐL ÉRKEZŐ VENDÉGEINK SZÁMÁRA

A rendezvény fő szervezője a Táplánszentkereszt Kultúrájáért Közhasznú Egyesület.
A rendezvény az OKM TENGERTÁNC pályázatának és PANKKK programjának támogatásával valósul

Új hozzászólás