Több mint 430-an indulnak szombaton a Vasi Vasemberen

2022.07.08. - 00:10 | vaskarika.hu / MTI

Több mint 430-an indulnak szombaton a Vasi Vasemberen

Több mint 430-an állnak rajthoz szombaton a 38. Vasi Vasember triatlonversenyen Szombathelyen.

HIRDETÉS

A sportág legnagyobb múltú hazai eseményének szervezői a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondták, hogy 11 órakor lesz a rajt. Az 1500 méter úszást a Csónakázó-tó vizében teljesíti a mezőny, majd 41 kilométer kerékpározás következik Szombathely, Nárai, Pornóapáti, Horvátlövő, Vaskeresztes, Felsőcsatár, Narda, Bucsu érintésével vissza Szombathelyre, ezt követi 10 kilométer futás a Vasi Múzeumfalu érintésével.
   
Nevezéseket korlátozott számban - tízet-tízet kategóriánként - még a verseny indulása előtt a helyszínen is elfogadnak.   

 

Hangsúlyozták: igyekeznek minden évben biztonságosabbá tenni a versenyt, ezért Szombathelyen a viadal idején ezúttal is jelentős útlezárások lesznek, a közlekedést idén egy, a lezárások helyszíneit figyelembe vevő internetes applikációval igyekeznek segíteni.    

Nemény András, Szombathely polgármestere a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a vasi megyeszékhely különleges értéknek tekinti, hogy évről-évre otthont adhat a versenynek, amelyhez szavai szerint sok szombathelyi kötődik érzelmileg is.    

A sajtótájékoztatón részt vett Garami Árpád és Kapolcsi Imre is, akik mindketten alapítói és kezdetek óta résztvevői a Vasi Vasembernek, minden eddigi kiírás alkalmával indultak és teljesítették a távot.    


Előbbi elmondta: ideálisnak ígérkeznek a verseny körülményei, az előrejelzések szerint a víz hőfoka és a levegő hőmérséklete is megfelelő lesz, de a kerékpáros táv nagy részét valószínűleg idén is ellenszélben kell majd teljesítenie a sportolóknak.    

Varjú Gábor szombathelyi állatorvos - aki tavaly felkészülés közben olyan súlyos kerékpáros balesetet szenvedett, hogy kerekesszékbe kényszerült - kijelentette: nem adta fel sportolói pályafutását, noha még tart a rehabilitációja, parasportolóként folytatni kívánja a versenyzést.    

Kalmár Attila, a szervező Pannonsort Kft. ügyvezetője elmondta: a Vasi Vasember verseny indulóinak ma már csak húsz százaléka Vas megyei, az egyébként szerény pénzdíjazással járó verseny különleges hangulata és természeti környezete miatt népszerű hazai triatlonisták körében.


Forgalomkorlátozás lesz a Vasi Vasember verseny miatt

A „Vasi Vasember" triatlonverseny miatt 2022. július 8-án és 9-én forgalomkorlátozásra kell számítani a megyeszékhelyen és a környező településeken.

Lezárásra kerül:

2022. július 8-án 23 órától július 9-én 18 óráig a Bartók Béla krt. Kenderesi és Árpád utcák közötti szakasza.

2022. július 9-én 11 órától 13 óráig a Bartók Béla krt. Jókai Mór utca - Nárai út - Nárai külső út (Király Sportcentrumig vezető szakasza). A Nárai felől érkezők a Temesvár utcán át tudnak bejutni Szombathelyre.

Ezen a szakaszon a forgalmi rend - július 9-én 11 és 13 óra között - a Kétrózsaközben megváltozik: a verseny ideje alatt a Kétrózsa közben kétirányban lehet közlekedni.

A Jégpince és a Gagarin utak között rendőri irányítással átengedő pont lesz az autós forgalom részére.

Az Erdei Iskola Batsányi Lajos utcák között rendőri irányítással átengedő pont lesz az autós forgalom részére.

2022. július 9-én 12 órától 15  óráig Nyestei út és 89-es sz. főút Oladra lehajtó szakasza.

2022. július 9-én 12:00 órától 15:00-ig a Dolgozók útja, Liget utca - Kenderesi út.

A 8901-es számú út felől érkező gépjárműveket a séi körforgalomnál a 89-es számú főútra terelik.

A 89-es számú főút felől érkező gépjárművek elől a séi átkötő út a verseny ideje alatt lezárásra kerül.

A Muskátli út - Ernuszt Kelemen utak (körfogalom)között rendőri irányítással átengedő pont lesz az autós forgalom részére.

A Dugovits Titusz út - Faludi F. utak között rendőri irányítással átengedő pont lesz az autós forgalom részére.

2022. július 9-én 12 órától 15:30-ig az Árpád út - Liget út - Kenderesi út szakaszt.

A lezárással érintett területeken, a lezárás idején az autóbuszok nem közlekednek. A lezárások waze és a google navi alkalmazásokba is bekerültek, tehát a navigációk segítenek a tájékozódásban, a lezárások elkerülésében. A Mentőszolgálat, a Katasztrófavédelem és a Rendőrség járművei számára engedélyezett a közlekedés.

Új hozzászólás