Artritisz Világnap Szombathelyen (okt. 12.)

2022.10.09. - 15:15 | Rozán Eszter - Fotó: Eular Conference

Artritisz Világnap Szombathelyen (okt. 12.)

A Magyar Reumabetegek Egyesülete és a Magyar Reumatológia Haladásáért Alapítvány az idei évben Szombathelyen ünnepli az Artritisz Világnapját. A rendezvényre október 12-én délelőtt 11 órától a Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Irodában (9700 Szombathely, Nádasdy F. u .4) kerül sor.

1996 óta ezen a napon kerülnek fókuszba az ízületi betegségek és az abban szenvedők. A kezdeményezés célja, hogy minél többen megismerjék ezeket a betegségeket. A reumatológiai betegségek testre és lélekre gyakorolt hatását kevesen ismerik, noha egyre több embert érintenek. Egyik válfajával, a rheumatoid artritisszel például világviszonylatban a lakosság 1%-a küzd, Magyarországon a betegek száma nagyjából százezerre tehető. Szerencsére ma már korszerű terápiák állnak rendelkezésre, ezért a súlyos deformitások ritkábban fordulnak elő.

A 2022. október 12-én 11 órakor kezdődő ünnepségen a Budapestről érkező vendégek közreműködésével a betegtársak pozitív üzeneteket osztanak meg egymással, melyek kitartásra buzdítanak a nehéz időszakban. A délelőtt folyamán zenés műsorra és egy rövid hangjáték előadására is sor kerül Horváth György, Tóth Ernő és Rozán Eszter közreműködésével.

Az üzenetek a közösségi oldalakra is felkerülnek, a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Artritisz Világnap

Időpont: 2022. október 12. 11. óra

Helyszín: Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda

(9700 Szombathely, Nádasdy F. u .4)

 

Új hozzászólás