Regöstalálkozó a Büki Advent harmadik hétvégéjén (dec. 11.)

2022.12.11. - 00:15 | vaskarika.hu

Regöstalálkozó a Büki Advent harmadik hétvégéjén (dec. 11.)

Helyszín: Bük, Atrium

Dátum: 2022.11.27 - 12.18.

Regöstalálkozóval, karácsonyváró készülődéssel, gyertyagyújtással, kézműves vásárral és az ünnep meghittségét kiteljesítő koncertekkel várnak minden érdeklődőt a Büki Advent programjaira. Mutatjuk, mi vár ránk az utolsó két vasárnapon!

Advent kezdetét a Karácsonyt megelőző negyedik vasárnaptól számítjuk. Ezzel kezdődik az egyházi év is, mialatt Jézus születésére készülünk fel. A szó jelentése pedig nem más, mint az Úr eljövetele. Időpontja évről évre változik, idén Advent első vasárnapja november 27-re esik. Ezt mindig Szent András napjához legkorábban eső vasárnaphoz igazítják. Az első vasárnap uralkodó színe a lila, akárcsak a templomi terítő vagy a papon lévő ruha színe a szertartáson.

Advent második vasárnapján, csakúgy mint az elsőn a lila a fő szín. Harmadik vasárnap december 11-e, mely az Adventi várakozás második felét jelzi. Itt már az eddig uralkodó lila színt felváltja a rózsaszín, mely az öröm szimbóluma. A negyedik vasárnap pedig december 18-a lesz, mikor is együtt ég a négy láng, a bűnbánatot idéző harmadik lila színnel.

A szent kört életre hívó Adventi koszorú az örökkévalóság jelképe, a teljesség, a végtelenség maga. A rajta lévő négy gyertya a négy vasárnapot jelképezi. Minden héten egy-egy új gyertyát gyújtunk meg rajta. Ezek az égő gyertyák pedig segítenek lelkileg felkészülni az év legszeretetteljesebb ünnepére, a Karácsonyra.

2022. december 11.

15:30 VII. Regöstalálkozó

2022. december 18.

15:30-től
Keltike Népdalkör
Danica Horvát Énekkar
Poppies Énekegyüttes
Répcementi Férfikar

17:00 A negyedik gyertyát meggyújtja Dr. Németh Sándor, Bük Város Polgármestere

A programváltozás jogát fenntartjuk!


Az első két gyertyagyújtás képes beszámolója:

Büki Advent 2022 - Ég a második gyertya is az adventi koszorún

2022.12.04. - 22:00 | Büki László

Büki Advent 2022 - Ég a második gyertya is az adventi koszorún

Vasárnap fellobbant a másik láng is a büki adventi koszorún. Délután a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola tanulóinak adventi műsorát kísérte nagy érdeklődés, majd a gyertyagyújtásra vették körbe az adventi koszorút az Atriumba kilátogató bükiek. A koszorú második gyertyáját Baloghné Simon Erika igazgatóhelyettes és az iskola két diákja, Gosztonyi Gréta és Bálint Nóra gyújtotta meg.

 

 

Büki Advent 2022 - Fellobbant az első gyertya az adventi koszorún

2022.11.27. - 21:00 | Büki László

Büki Advent 2022 - Fellobbant az első gyertya az adventi koszorún

November 27-én a büki adventi koszorún is fellobbant az első láng, melyet az ünnepkörhöz kapcsolódó lélekmelegítő gondolatok után Simon Réka evangélikus lelkész és dr. Szalai Gábor plébános gyújtott meg. A gyertyagyújtás előtti ünnepi ráhangolódást a Csodaország Óvoda Katica Csoportjának műsora, a büki Evangélikus Bábcsoport Mária kis szamara című feldolgozása és Béres Ottó művésztanár büki fuvolista-növendékeinek karácsonyi műsora segítette.

Új hozzászólás