Az én Szombathelyem - A hét képe - 2010/19

2010.05.08. - 14:40 | vorinori - Fotó: Angeli Zsolt

Az én Szombathelyem - A hét képe - 2010/19

A hét képéhez az esti, lámpafényben fürdő Csónakázótó adott inspirációt Angeli Zsoltnak. Rendhagyó módon szöveget írtunk hozzá, elsősorban azért, hogy megmozgassuk a T. Olvasó fantáziáját, és szabad teret engedjünk neki a kommentboxban. Sorozatunkban Szombathely egy-egy látképét, objektumát, érdekes aspektusát tesszük közzé heti bontásban.


Azt, hogy minden utcáját ismerem, hogy minden épületét szeretem és, hogy akárhova megyek, mindenhol van pár ismerős arc. Azt, hogy különlegesen fúj a szél, hogy lazítani ugyanolyan jól lehet, mint pörögni, és hogy csodaszép a Fő tér. Az emlékmű sziluettjét, a lámpákat a Szimfiben, a délutáni kávézásokat, a kulcsom ismerős zörgését a zárban, a már fejből ismert buszmenetrendet, a koncerteket, a barátokat, az egyetemi hangulatot, a „csak egy sörre a klubba" érzést, az éjjel-nappalit, ahova vasárnap esténként mindig lemegyek, és a rengeteg emléket, ami ideköt.

Ezt válaszolnám, ha megkérdezné valaki, hogy miért szeretem ezt a várost. Kihagytam volna valamit? Nem teljes a felsorolás, és aligha akad néhány ember, akinek az első gondolatai közt ne szerepelne a Csónakázótó. Hiszen hiába „csak" egy tó, mindig más arcát mutatja. Szeretem tavasszal a kacsákat nézni, szeretem, ha a lábam nyomot hagy a hóban, vagy amikor ügyetlenül evezünk a csónakban. Állni a hídon és nézni addig, amíg a szem ellát; az első rügyeket a fákon, a kimerítő „csótóköröket", a nyáresti romantikázást, vagy csak ülni valamelyik padján, nézni a vízen a lámpák elmosódó fényét, és hallgatni a csend mögött a város morajlását.

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Angeli Zsolt / SAM 2010.05.08. - 17:39
jesszuszom, gyíszíz en ő méz ing fotográfia! :D szuper a szöveg melléklet, nem hiszem, hogy bármi is kimaradt volna........
Mirell 2010.05.09. - 23:25
Szép, hangulatos fotó, ami szöveggel személyesebb, mint verssel. Ezt jól eltaláltátok.
Gulyás Mihályné 2010.05.11. - 21:03
Másodszor írom csak már nem írok le mindent csak annyit hogy jól tettük hogy ide költöztünk - és nagyon igaz amit leírtál.
Angeli Zsolt / SAM 2010.05.20. - 15:48
Köszi Mirell, örülök, örülünk hogy tetszik. üdv. Gulyásné, honnan költöztek ide? Én Szegedről amit bár elég erős lenne Szombathelyhez viszonyitani, de mindenképpen jól döntöttek a költözésel, mert egy szebb, új jövő áll város elött. :D
Enik 2010.06.08. - 19:00
Tetszik a kép és jó volt olvasni a gondolatokat:)