Szentivánéjtől a Zenés Kertmoziig - Ismertette nyári nagyrendezvényeit az AGORA

Képgaléria megtekintése2023.06.13. - 00:45 | Büki László

Szentivánéjtől a Zenés Kertmoziig - Ismertette nyári nagyrendezvényeit az AGORA

Június 12-én az Emlékműdomb felújított rendezvényterén ismertette nyári programjait az AGORA. A négy kiemelt eseményt dr. Nemény András, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Takács Balázs, a TDK Hungary Components Kft. igazgatója, Horváth Zoltán, az AGORA Savaria Nonprofit Kft. igazgatója és Kiss Barna, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója ajánlotta a sajtó figyelmébe. Közreműködött a Domi&Peti Acoustic.

HIRDETÉS

JÚNIUS 20. - KONCERT AZ EMLÉKMŰDOMBON

A Savaria Szimfonikus Zenekar koncertjével avatják fel június 20-án az Emlékműdomb megújult rendezvényterét.

A programban kizárólagosan csak zenekari művek szerepelnek majd.
Rossini: A sevillai borbély című operájának nyitányát népszerű Strauss művek követik: a Perzsa induló, a Denevér című nagyoperett nyitánya, a Déli rózsák és a Künstlerleben / Művészélet / keringők, valamint a Ferienreisen / Kirándulóvonat /, Ohne Sorgen / Gond nélkül / és az Éljen a magyar gyorspolkák. A programban helyet kaptak még Brahms: Magyar táncok sorozatának legismertebb darabjai is, az I. , a V., és a VI. számú.

Dátum: 2023. június 20., 21 óra (esőnap nincs, kedvezőtlen időjárás esetén a koncert helyszíne a Bartók Terem)
Karmester: Szennai Kálmán


JÚNIUS 23-24. - SZENTIVÁNÉJI VIGASSÁGOK 2023

Szombathelyen az 1960-as évek óta rendezik meg a Szentivánéji Vigasságok programot. A nyári napforduló időpontjához kötődő Szent Iván-napi népszokások - tűzgyújtás, tűzugrás, tüzes koszorú készítése, ördögűző rítusénekek éneklése - Magyarországon már a 16. században ismertek voltak. Az év legrövidebb éjszakájához fűződő hiedelmek és szokások a mai napig fennmaradtak, illetve a hagyományok ápolásának köszönhetően felelevenítődnek.

Az év leghosszabb napját ünneplő szabadtéri rendezvény hagyományos helyszíne a festői szépségű Csónakázótó és környéke. A rendezvényt minden évben óriási érdeklődés kíséri, a Savaria Karnevál után a város második legnagyobb szabadtéri rendezvénye.

Az európai hagyományokra épülő nyárköszöntő vigasság Szombathely legimpozánsabb rekreációs területén várja a szombathelyieket és a környéken élőket érdeklődési körtől és korosztálytól függetlenül. A nagyszínpadon a hazai zenei élet egy-egy meghatározó előadója szórakoztatja a Szentivánéji Vigasságok közönségét. A koncertélményt a 10x10 méteres nagyszínpad és óriáskivetítő teszi még felejthetetlenebbé.

Az egyes programelemek helyszíneit a Szent Iván-napi vásári forgatag kapcsolja össze. A rendezvényt hagyományosan az éjféli tűzijáték zárja, mely csodás látványt nyújt a tóparton összegyűlt közönség számára.


Vidámpark, extrém játékok adrenalinfüggőknek, élménypark és hagyományos vásári játékok kicsiknek és nagyoknak. Gasztronómiai és kézműves vásár.

Borliget - borkóstoló és borozgatós programok.

Forgalomkorlátozási információk itt


JÚLIUS 22. - EMLÉK-MŰ-SOR

Az Emlékmű környezetének felújítását fergeteges retroparty-val ünnepli a város. Szombathely ikonikus építményét körülölelő rendezvénytéren ingyenes fellépési és bemutatkozási lehetőséget kapnak a feltörekvő, fiatal és örökifjú zenekarok, egyéni előadók. Műfaji megkötöttség nincs, várjuk akár pop, rock, jazz vagy a klasszikus zenei műfaj előadóinak jelentkezését.

Időpont: 2023. július 22., szombat, 18 órától
Helyszín: Emlékmű - rendezvénytér
 

FELHÍVÁS AMATŐR ZENEKAROK ÉS EGYÉNI ELŐADÓK RÉSZÉRE

A fellépés feltétele:
-        minimum 15 perc, legalább 3 műsorszám előadása
-        színpadképes produkció
-        saját hangszerek, színpadtechnikát és hangosítást biztosítunk
-        előzetes regisztráció, és a jelentkezési lap teljeskörű kitöltése és visszaküldése
A jelentkezési lap a www.agorasavaria.hu oldalról tölthető le.
Bővebb információ és regisztráció:
nemeth.zita@agora-savaria.hu, tel.: +3620 359 1530

Jelentkezési lap



JÚLIUS 14. - AUGUSZTUS 19. - „A DAL UGYANAZ MARAD" - ZENÉS KERTMOZI AZ EMLÉKMŰDOMBON

Évek óta nagy siker a zenés kertmozi az Emlékműdombon. Az AGORA Savaria Nonprofit Kft. egyedülálló kezdeményezése, a szabadtéri vetítés 2023-ban sem maradhat ki a nyári programkínálatból Szombathelyen.

Az „Érezd Szombathelyt!" programsorozat részeként már az első hétvégén, 2023. július 14-én és július 15-én tavalyi kasszasikerek kerülnek műsorra. Az Elvis című zenés életrajzi dráma, a legendás zenészt bemutató alkotás után másnap a Top Gun: Maverick, a Tom Cruise főszereplésével készült kultikussá vált 1986-os akciófilm folytatása látható majd az óriásvásznon.

A zenés kertmozi a nyár folyamán még többször várja a szabadtéri mozi kedvelőit. Augusztus 4-én a Grease, augusztus 5-én az I Wanna Dance With Somebody - Whitney Houston története, augusztus 18-án a Rocketman, augusztus 19-én pedig a Dirty Dancing látható.

A mozis piknik azért is egyedülálló, mert nincs előre telepített szék, nincs előre kijelölt-lefoglalt hely. Mindenki úgy és ott foglal helyet, ahogy és ahol szeretne, de plédet, kisszéket ajánlott vinni. A piknik hangulatot az is fokozhatja, ha ropogtatnivalót, könnyed vacsorát és a hőségre tekintettel megfelelő mennyiségű frissítőt is hoznak magukkal a nézők. A helyfoglalás kötetlenül, érkezési sorrendben történik.

Program:

JÚLIUS 14. 21.00

Elvis (12) - amerikai-ausztrál életrajzi dráma (159 perc)

(Esőnap 2023. július 16. vasárnap)

A programon való részvétel ingyenes.

JÚLIUS 15. 21.00

Top Gun: Maverick (12) - amerikai akciófilm (131 perc)

(Esőnap 2023. július 16. vasárnap)

A programon való részvétel ingyenes.

AUGUSZTUS 4. 21.00

Grease - amerikai zenés film (110 perc)

(Esőnap 2023. augusztus 6. vasárnap)

A programon való részvétel ingyenes.

AUGUSZTUS 5. 21.00

I Wanna Dance With Somebody - Whitney Houston története (12) - amerikai életrajzi dráma (146 perc)

(Esőnap 2023. augusztus 6. vasárnap)

A programon való részvétel ingyenes.

AUGUSZTUS 18. 20.15

Rocketman (16) - angol életrajzi dráma (121 perc)

(Esőnap 2023. augusztus 20. vasárnap)

A programon való részvétel ingyenes.

AUGUSZTUS 19. 20.15

Dirty Dancing - Piszkos tánc - amerikai romantikus dráma (100 perc)

(Esőnap 2023. augusztus 20. vasárnap)

A programon való részvétel ingyenes.

A rendezvények, az Érezd Szombathelyt! című programsorozat keretében valósulnak meg.


 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás