7.9 millió forinttal támogatták a vadászok a gyermekellátást

Képgaléria megtekintése2024.05.11. - 00:20 | Szakonyi Eszter

7.9 millió forinttal támogatták a vadászok a gyermekellátást

Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. a hagyományoknak megfelelően 2023-ban is megrendezte az Országos Jótékonysági Vadászat napját. Az összefogás célja, hogy a vadászok és a támogatók adományaiból olyan hiánypótló orvosi eszközök kerüljenek beszerzésre, melyek elősegítik a beteg gyermekek gyógyulását. Az adományok vármegyénként 1, összesen 19 kórház részére kerülnek átadásra.

A Markusovszky Kórház javára 2023-ban befolyt adományok ünnepélyes átadóján dr. Stánitz Éva megbízott főigazgató és dr. Grasselly Magdolna, a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály osztályvezető helyettes főorvosa mondott köszönetet a támogatásért.


Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a szervezet a tavalyi évben több, mint 50 millió forint adományt gyűjtött össze, így országosan 23 kórház gyermekosztályát tudják támogatni. Vas vármegyében 7,9 millió forint gyűlt össze a jótékonysági vadászat alkalmával, amivel a vármegye a legaktívabb adományozók között van. A vadászat minden évben december végén zajlik, de ezenkívül egyéb események és adományvonalak is segítenek az adományok összegyűjtésében. A vasi esemény sikeres lebonyolításáért külön köszönetet mondott az átadón is részt vevő Ferenczi Balázsnak, a Répce Fa Kft. ügyvezetőjének, a jótékonysági vadászat Vas vármegyei stratégiai partnerének, és Gagyi Istvánnak, az Országos Magyar Vadászkamara Vas vármegyei Területi Szervezete elnökének.

Dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke, az Országos Jótékonysági Vadászat Vas vármegyei nagykövete kiemelte, hogy a tavalyi évben sikerült túlszárnyalni az előző évi adományok összegét. A korábbi, szintén jelentős 6,7 millió forinthoz képest, most 7,9 millió forint adomány gyűlt össze. Ez a siker elsősorban annak tudható be, hogy a rendezvényt egyre többen ismerik, és mára a vadásztársadalomban komoly elismertségre tett szert. Az adományozók között azonban nem csak vadászok vannak, hanem cégek és magánszemélyek is.

Dr. Lazáry György gyermeksebész, a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály részlegvezető főorvosa elmondta, hogy a most kapott összeget is olyan eszközökre használják fel, amelyek a gyermekellátás színvonalát jelentősen növelik. A támogatásból a gyermekurológiai ellátás fejlesztéséhez szükséges gyermek cysto-urethroscope szett, az ambuláns műtétekhez használható nagyfrekvenciás elektromos kés, és egy légzésdiagnosztikai eszköz kerül beszerzésre, mely eszközök megfelelnek a legmagasabb, klinikai szintnek.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás