Csúcssebességre kapcsol az Érezd Szombathelyt! - Emlékműkoncert szimfonikusokkal, óriási kvízparty, teraszkoncertek, Lamantin Jazz Fesztivál

Képgaléria megtekintése2024.06.26. - 15:00 | Büki László 'Harlequin'

Csúcssebességre kapcsol az Érezd Szombathelyt! - Emlékműkoncert szimfonikusokkal, óriási kvízparty, teraszkoncertek, Lamantin Jazz Fesztivál

Több mint harminc helyszínen, száznál is több, többségében ingyenes programmal folytatódik az Érezd Szombathelyt! rendezvénysorozat. Ismertetjük a programjait!

"Már csütörtökön megtelik élettel a Ferences kert, a következő hetekben lesz többek között kívz party, piknik koncertek és színházi előadás is a Savaria Turizmus Kft- Tourinform Iroda Szombathely szervezésében. A Nyitott Városháza részeként szombaton kerül megrendezésre a Tér/Terasz koncertsorozat első eseménye. Vasárnap kezdetét veszi a Lamantin Jazz Fesztivál a Weöres Sándor Színházban, július 10-én pedig a Savaria Szimfonikus Zenekar ad filmzenéken alapuló ingyenes koncertet az Emlékmű előtti téren. Nem feledkeztünk meg a legkisebbekről sem, júliusban a Víztoronynál, augusztusban pedig a Csónakázótónál várja az Agora Savaria ingyenes gyermekprogramokkal a családokat. Számos más eseményen kívül, az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő Kertmozi hétvégék is folytatódnak az Emlékműnél" - foglalta össze Horváth Soma kultúráért is felelős alpolgármester az Érezd Szombathelyt! programsorozat kiemelt eseményeit.


LAMANTIN JAZZ FESZTIVÁL

Július első hetében immár 24. alkalommal kerül megrendezésre az ország egyik legjelentősebb jazz-eseménye, a Lamantin Improvizációs Tábor és Jazz Fesztivál Szombathelyen június 30. és július 6. között a Weöres Sándor Színházban! 

Legyen a július első hete a jazz hete Szombathelyen! - Itt a 24. Lamantin Improvizációs Tábor és Jazz Fesztivál programja (jún. 30. - júl. 6.)

2024.06.21. - 00:15 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Legyen a július első hete a jazz hete Szombathelyen! - Itt a 24. Lamantin Improvizációs Tábor és Jazz Fesztivál programja (jún. 30. - júl. 6.)

Helyszín: Szombathely

Dátum: 2024.06.30 - 07.06.

Ha szereted az improvizatív zenét, mindenképpen látogass el a Weöres Sándor Színházba június 30. és július 6. között. Az idei lamantinon fellépnek a magyar jazz kiemelkedő alakjai, a lengyel Wojciech Staroniewicz zenekara és a fantasztikus Ian Siegal is! Kár lenne kihagyni!


SAVARIA SZIMFONIKUS ZENEKAR

Július 3-án az AGORA-MSH-ban lesz hallható ingyenes, de regisztrációhoz kötött előadásként Carl Orff: Carmina Burana című műve, míg július 10-én az Emlékmű előtti téren könnyed nyári- és filmslágerekből ad koncertet a Savaria Szimfonikus Zenekar.

Évadzáró és ünnepi hangverseny a Savaria Szimfonikus Zenekarral

2024.06.24. - 10:30 | Büki László 'Harlequin'

Évadzáró és ünnepi hangverseny a Savaria Szimfonikus Zenekarral

Helyszín: AGORA-MSH, Szombathely

Dátum: 2024.06.28 - 07.03.

Két hangversenyt is ad az AGORA-MSH-ban az évad zárásaként a Savaria Szimfonikus Zenekar. Június 28-án, a jubileumi évad utolsó hangversenyén Mahler "Tragikus" szimfóniája, míg július 3-án Carl Orff: Carmina Burana című műve hangzik fel. Utóbbi előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Mindkét hangversenyt Vajda Gergely vezetőkarmester vezényli.

TERASZKONCERTEK

A Nyitott városháza sorozat keretein belül 3 alkalommal tér- és teraszkoncerteken hallgathatunk ismert zenekarokat és énekeseket. Ennek nyitányaként június 29-én a Koprive és a Romano Drom muzsikál a Városháza előtti téren.

Teraszkoncertek a Városházán (jún. 29. - júl. 12.)

2024.06.25. - 17:45 | vaskarika.hu

Teraszkoncertek a Városházán (jún. 29. - júl. 12.)

Helyszín: Városháza terasz

Dátum: 2024.06.29 - 07.12.

A Nyitott Városháza sorozat részeként három alkalommal teraszkoncerteken hallgathatunk ismert zenekarokat és énekeseket. A terasznyitány ezúttal a Városháza előtti téren a Koprive és a Romano Drom muzsikájával vesz kezdetét.


ZENÉS KERTMOZI

A közkedvelté vált Zenés Kertmozi is újra az Emlékmű domb pázsitjára hívja a nézőket, két hétvégén is, olyan régi és új klasszikusokkal, mint a Flashdance, a Barbi, A több, mint testőr és a Mission Impossible.

A TDK BEMUTATJA:
„A DAL UGYANAZ MARAD"
ZENÉS KERTMOZI AZ EMLÉKMŰDOMBON

Évek óta nagy siker a zenés kertmozi az Emlékmű-dombon. Az AGORA Savaria Nonprofit Kft. egyedülálló kezdeményezése, a szabadtéri vetítés 2024-ben sem maradhat ki a nyári programkínálatból Szombathelyen.

Az „Érezd Szombathelyt!" programsorozat részeként az első hétvégén, 2024. július 26-án és július 27-én igazi közönségkedvencek kerülnek műsorra. A Flashdance című zenés romantikus film 1983-as bemutatása óta hatalmas rajongótábort tudhat magáénak, a Barbie pedig a tavalyi év egyik legnagyobb kasszasikere volt a mozipénztáraknál. A fantasy filmvígjáték is látható lesz majd az óriásvásznon.

A vetítőfelület egy nagyméretű légvászon, a vetítéstechnikát egy Christie Projektor, a hangot pedig egy Dolby Processzor biztosítja a Menthol Multimédia Kft. támogatásával.

A zenés kertmozi a nyár folyamán még visszatér. Augusztus 16-án a Több mint testőr, augusztus 17-én az Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész látható.

A mozis piknik azért is egyedülálló, mert nincs előre telepített szék, nincs előre kijelölt-lefoglalt hely. Mindenki úgy és ott foglal helyet, ahogy és ahol szeretne, de plédet, kisszéket ajánlott vinni. A piknik hangulatot az is fokozhatja, ha ropogtatnivalót, könnyed vacsorát és a hőségre tekintettel megfelelő mennyiségű frissítőt is hoznak magukkal a nézők. A helyfoglalás kötetlenül, érkezési sorrendben történik.

JÚLIUS 26. 21.00

Flashdance (1983) - amerikai zenés film (90 perc)

(Esőnap: 2024. július 28. vasárnap)

A programon való részvétel ingyenes.

JÚLIUS 27. 21.00

Barbie (2023) - emirátusokbeli-amerikai akció-vígjáték, dráma (114 perc)

(Esőnap: 2024. július 28. vasárnap)

A programon való részvétel ingyenes.

AUGUSZTUS 16. 20.30

Több mint testőr (1992) - amerikai thriller (130 perc)

(Esőnap: 2024. augusztus 18. vasárnap)

A programon való részvétel ingyenes.

AUGUSZTUS 17. 20.30

Mission: Impossible - Leszámolás - Első rész (2023) - amerikai akció, thriller, kalandfilm (145 perc)

(Esőnap: 2024. augusztus 18. vasárnap)

A programon való részvétel ingyenes.


TÖRTÉNELMI TÉMAPARK

A tavaly debütált, óriási sikernek örvendő, Nagy Szombathelyi Kvíz Party idén sem marad ki a színes programpalettából: június 27-én ismét játékos gondolkodásra buzdítja a nevező csapatokat! Idén ismét, kizárólag Szombathelyhez kapcsolódó kérdések lesznek a feladványok között, így mindenki felmérheti, mennyire ismeri és szereti városát. A kvízjátékba várjuk minimum 4, maximum 7 fős baráti társaságok, céges csapatok, munkahelyi kollektívák, sportklubok, vagy akár családok nevezését. A kvízjátékban való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

S ha mindez még mindig nem elég: idén nyáron is lesz Napközi, ahol az elektronikus zenei hullámok mámorában barátkozhatunk, ismerkedhetünk, táncolhatunk, akárcsak a Történelmi Témaparkban, Szűcs Gabi és Schell Judit „Feleségek és szeretők" című zenés estjén is - emelte ki Grünwald  Stefánia, a Savaria Turizmus Kft. ügyvezetője. Szintén a Történelmi Témapark ad otthont immár harmadik éve a nagysikerű piknik-koncerteknek, ahol minőségi zenét hallgatva lehet a füvön lazulni, eszegetni-iszogatni. Idén az egykori Ferences-kertben kamara-színházi előadásokat és Jonny Cash tribute zenekart is vendégül látnak a szervezők. Június 28-án este 7 órakor igazi nyáresti lazulós, borozós, finomságokat kóstolgatós, fűben üldögélős koncert várja a nagyérdeműt, ahol az igényes élő zenét Ivett & Jazz Boys énekes-hangszeres trió formáció szolgáltatja. Repertoárjukban hazai- és nemzetközi örökzöld dallamok, kellemes és fülbemászó jazz-melódiák szerepelnek. A koncert regisztrációhoz kötött.


CSALÁDI DÉLUTÁNOK

Az Agora-Savaria szervezésében az idei évben is nagy szeretettel várják izgalmas Családi délutánra Szombathely apraját-nagyját, július 20-án a KRESZ Park árnyas fái alá, majd ezt követően augusztus 10-én is, ahol pedig a Csónakázótó szigete ad otthont az élménydús, közös játéknak. A KRESZ Parkban kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel, könyvbemutatóval, illetve egész délután át tartó játszóházzal, hangszersimogatóval, interaktív gyermekműsorral szórakoztatják a piciket. A Csónakázótó programkínálatában természetközeli játékok, sportjátszótér, kiskoncertek és bábszínházi előadás is szerepel.

Szeptemberben csatlakozik a programkavalkádba a Szombathelyi Kutyagolás is, melyet a Fekete István Állatvédő Egyesület rendez nem csak kutyások számára. Pecsétgyűjtő sétával és persze jókedvvel tanítanak minket a felelős állattartásra, mutatnak be izgalmas kutyás feladatokat, de lesz szépségverseny és örökbefogadási lehetőség is.  


Részletes programok  a www.erezdszombathelyt.hu oldalon találhatók!

A programok többsége ingyenesen látogatható, hiszen azok megvalósítását Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata támogatja.

A teljes programsor ide kattintva nyílik

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás